Recensiebeleid

Recensies

U mag steeds contact met mij opnemen om een samenwerking aan te gaan. Ik neem heel graag reeds gepubliceerde boeken en vooruitexemplaren aan om te recenseren. Ik recenseer zowel ebooks als fysieke exemplaren.

Timing

Blogtours en recensie-exemplaren die ik zelf aangevraagd heb krijgen prioriteit, tenzij dit anders overeengekomen is met de uitgeverij en/of auteur. Ik streef er steeds naar om een recensie online te zetten binnen de 3-4 weken na ontvangst van het recensie-exemplaar. Het kan zijn dat hier soms van afgeweken wordt. Wilt u graag een artikel of recensie tegen een bepaalde datum? Laat me dit gewoon weten en dan komt dit in orde.

Opbouw van recensie

Een recensie bevat steeds een foto die ik zelf genomen heb, een link naar de auteurspagina – als die er is – en een link naar de website van de uitgeverij.

Ik schrijf altijd een korte inhoud van het boek, waarna ik mijn persoonlijke mening geef. Ik let er steeds op dat mijn recensies geen spoilers bevatten. Ik focus vooral op het plot, evolutie van de personages, schrijfstijl en mijn algemeen gevoel omtrent het boek.

Puntensysteem

– 5 sterren: ik wil dit boek aan iedereen aanraden. Iedereen moet dit boek lezen!!
– 4 sterren: ik heb er echt van genoten
– 3 sterren: delen van dit boek vond ik leuk, maar het geheel kon beter
– 2 sterren: ik ben geen fan
– 1 ster: ik vond het niet leuk om tijd te spenderen aan dit boek

Gastbloggers

Heb je zin om een stukje te schrijven voor My Books & Life? Ik verwelkom graag gastbloggers! Deze artikelen kunnen tussen de 500 en 1000 woorden zijn en mogen over eender welk boekgerelateerd onderwerp gaan.

Andere samenwerkingen

Ik ben steeds te vinden om een winactie te organiseren, een auteur te interviewen of mee te doen aan een blogtour.

Bedrijven mogen me ook steeds contacteren om een samenwerking op te zetten. Beginnend of al gevestigd, dat maakt voor mij geen verschil, zolang u maar producten aanbiedt die binnen mijn blog passen, visueel of inhoudelijk.

Contact

Contact opnemen kan steeds via info@mybooksandlife.be of via onderstaand contactformulier.