Recensie + Winactie: Vogelvrij – Sebastien de Castell (Spellslinger #1) // WINACTIE GESLOTEN

Recensie + Winactie: Vogelvrij – Sebastien de Castell (Spellslinger #1) // WINACTIE GESLOTEN

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Meis & Maas over dit heerlijke nieuwe fantasy boek! Hier kan je mijn recensie lezen over ‘Vogelvrij’ van Sebastien de Castell. Als je helemaal tot het einde leest, kan je ook meedoen aan een winactie! En wie weet win jij wel een exemplaar van het eerste boek in deze nieuwe Young Adult-reeks.

“Tennat wachtte me in de verte op, tussen de zeven marmeren pilaren die om de oase van de stad heen stonden. Doordat hij de zon in de rug had, reikte zijn schaduw over de weg helemaal tot aan mij toe. Waarschijnlijk had hij die plek speciaal vanwege dat effect uitgezocht. En het werkte, want mijn mond was nu zo droog als het zand onder mijn voeten, en het enige wat ik proefde was paniek.”

Korte Inhoud

Vogelvrij gaat over Kellen, een jongen die opgroeit als zoon van de machtigste magiër in de Jan’Tep gemeenschap. In deze gemeenschap is het gebruikelijk dat je op je 16e verjaardag vier proeven aflegt, waarmee je bewijst een echte magiër te zijn. De eerste eis hiervoor is dat e de kracht hebt om je familie te verdedigen. De tweede is het beheersen van de hoge, magische kunsten. Een paar weken voor zijn 16e verjaardag beseft Kellen echter dat hij aan geen enkele eis kan voldoen…

Recensie

Per maand recenseer ik zo’n acht tot tien boeken. Het allerleukste hieraan vind ik het ontdekken van nieuwe boeken. Ik krijg soms de kans om boeken te lezen die ik uit mezelf misschien niet onmiddellijk zou uitkiezen. En net deze boeken blijken achteraf vaak de mooiste te zijn. Vogelvrij van Sebastien de Castell is hier een perfect voorbeeld van.

Vanaf de eerste pagina word je direct in het midden van het verhaal gesmeten, zonder de beleefde inleidingen die een lezende dame verwacht. En dit kan op twee manieren uitpakken. Het kan verwarrend zijn omdat je totaal niet weet wat er aan de hand is, wat het moeilijk maakt om te volgen. Of het kan je een niet te evenaren ervaring bezorgen waar de spanning meteen de bovenhand neemt. Bij Vogelvrij is dit laatste het geval.

Kellen

Het hele verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Kellen. En hij is het soort personage dat je direct in je hart sluit. Hij is niet hetzelfde als zijn leeftijdsgenoten en wordt hierom raar bekeken, zoals altijd het geval is bij mensen die ook maar een beetje anders zijn. Hij wordt zelfs buitengesloten. Ik denk dat dit voor veel mensen iets herkenbaar is, waardoor je niet anders kan dan immens met hem meeleven.

Kellen is geen typische held. Hij is eerder een underdog die vastbesloten is om te overleven, ondanks zijn imperfecties. Kellen heeft ook een humoristisch kantje. Hij gebruikt in serieuze situaties vaak een vleugje humor die de spanning op een aangename manier even breekt. En wie vindt het nou niet leuk om te kunnen lachen met een boek?!

“Osia’phest is een aardige oude man, maar hij is niet bepaald de sterkste magiër die je ooit zult tegenkomen. Zijn stem klonk schel en wanhopig, wat een slechte manier was om het aan te pakken, aangezien je voor de hogere vormen van magie volledig kalm en scherp geconcentreerd moet zijn. Sta op, zei ik tegen mezelf. Haal adem. Als Osia’phest zo doorgaat, conserveert hij je nog als een gedroogde abrikoos. Sta op!

Wanneer Kellen iets goed overkomt, voel ik mijn hart een sprongetje maken. Het is dat soort meeleven en die oprechte connectie met een hoofdpersonage dat je leeservaring naar een hoger niveau tilt.

Recensie + Winactie: Vogelvrij - Sebastien de Castell (Spellslinger #1) // mybooksandlife.be

Ferius Parfax

Wanneer Kellen tijdens een duel in de problemen komt, duikt Ferius Parfax op. Een Aragosi die kaarten maakt. Zij leert Kellen verschillende kaartspelletjes en hij blijk hier goed in te zijn.  Het is ontroerend om te lezen hoe blij hij hiervan wordt, enkel en alleen omdat hij ontdekt dat hij érgens goed in is.

Soms krijg je bij de introductie van een nieuw personage plots een beeld voor ogen van hoe dit personage eruit ziet. En bij Ferius had ik dit heel feel. In mijn hoofd ziet ze eruit als Osha van Game of Thrones.

Aladdin

Het duurt niet lang voor je compleet gefascineerd bent door de Jan’Tep en de hele Aladdin-vibe die Vogelvrij uitstraalt. Ik kan oprecht zeggen dat ik nog nooit zo’n verhaal als dit heb gelezen, wat ook niet moeilijk is als nieuwkomer in het fantasy-genre. Maar heeft enige fantasy-liefhebber al gelezen over wezens die vastberaden zijn om je oogbollen uit te krabben en je oren op te eten? Ik dacht het niet.

Dankzij Vogelvrij heb ik ontdekt wat het juist is dat me zo aantrekt in dit genre. Elke auteur creëert in elk boek een volledig eigen wereld. Een wereld die helemaal losstaat van onze eigen maatschappij en niet gebonden is aan onze regeltjes. Alles kan en alles mag. Personages beleven de gekste avonturen in de meest magische werelden. En dáárom is dit genre belangrijk: het doet ons dromen en overtuigt ons ervan dat je alles kan bereiken wat je maar wilt.

Dit boek krijgt 5 sterren op 5. (recensie)

Lees alle reviews over Spellslinger 1 – Vogelvrij

Winactie

Wat moet je doen om kans te maken op dit heerlijke boek?

• Ga naar mijn Facebookpagina en like en deel daar dit bericht openbaar.

• Reageer onder dat bericht dat je graag meedoet, zodat ik achteraf de winnaar gemakkelijk kan taggen.

Wedstrijdreglement winactie:

Deze wedstrijd staat open voor elke deelnemer uit België en Nederland.
De gewonnen prijs kan niet omgeruild worden tegen de geldelijke waarde.
Na trekking wordt het boek naar u opgestuurd. Hiervoor neem ik na de loting contact met u op via een persoonlijk bericht op Facebook.

De wedstrijd loopt tot en met 10 september 2017.

Het wordt ook steeds leuk gevonden als je mijn facebookpagina een like geeft, maar dit is zeker geen voorwaarde om te winnen! 😉

Veel succes!

Titel: Vogelvrij
Originele titel:
Spellsplinger
Auteur:
Sebastien de Castell
Uitgever:
Meis & Maas
Verschenen in:
2017
Pagina’s:

Genre: Young Adult, Fantasy
ISBN:
9789030503101

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie

Follow:

2 Comments

  1. 1 September 2017 / 09:57

    Wauw, ik ben erg benieuwd geworden naar dit boek 🙂 Ik doe zeker mee aan de winactie!

  2. Eline van der Weide
    1 September 2017 / 16:19

    Maak heel graag kans op het boek 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge