Recensie: PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han (AAJVWIH #2)

Recensie: PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han (AAJVWIH #2)

Vorige week las ik het tweede boek over het leven van Lara Jean. Lees hier mijn recensie over ‘PS Ik hou nog steeds van je’ van Jenny Han.

“Dus gaan we liggen, met mijn rug tegen zijn borst aan en zijn arm om me heen, als lepeltjes in een doosje. Hij duwt zijn kin in het holletje dat tussen mijn nek en mijn schouders is ontstaan. Dit is misschien wel het fijnste wat we ooit hebben gedaan.”

Korte Inhoud

Lara Jean had niet verwacht om écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden gewoon alsof. Tot ze plots niet meer alsof deden. En nu is Lara Jean verwarder dan ooit.

Het nieuwe contract van Lara Jean en Peter:

    • Peter komt niet meer dan vijf minuten te laat.
    • Lara Jean dwingt Peter niet om mee te doen aan allemaal knutselprojecten.
    • Peter hoeft Lara Jean niet elke avond te bellen, maar het mag wel als hij dat zelf wil.
    • Peter geeft Lara Jean een lift wanneer ze maar wil.
    • Lara Jean en Peter zullen nooit tegen elkaar liegen.
Recensie

Nadat ik de laatste pagina van ‘Aan alle jongens van wie ik hield met een zucht had omgeslagen, wou ik gewoon onmiddellijk een mailtje sturen naar de uitgeverij om mijn liefde over dat boek te betuigen. Om half 12 ’s nachts. Yep. Zo enthousiast was ik. Ik was dan ook heel blij dat ik snel aan boek twee kon beginnen en 288 pagina’s lang met Lara Jean kon optrekken.

Peter K. en Rhysand

Bedankt, Jenny Han, om ons meer Peter K. te geven! Echt, afdsjkl. Hij was weer zijn charmante zelf en veroverde niet alleen Lara Jean opnieuw, maar ook mij. Niet dat dat echt nodig was, want ik had hem maar een week moeten missen. Maar toch, je kan nooit genoeg Peter K. in je leven hebben. Of Rhysand. Maar dat is weer een heel ander boek.

“‘Kom je ook mee, Lara Jean?’
Ik schud mijn hoofd. ‘Nee, er is maar plaats voor twee.’
‘Vandaag ben jij mijn enige meisje,’ zegt Peter, en Kitty rent gauw naar hem toe en rukt de bloemen uit zijn hand. Galant houdt hij het portier open. Als ze is ingestapt doet hij het weer dicht en knipoogt naar me. ‘Niet jaloers zijn, Covey!’
Ik heb hem nog nooit zo lief gevonden als op dit moment.”

Wat dit boek – en ‘Aan alle jongens van wie ik hield’ – zo leuk maakt, is dat de personages echt zijn. Jenny Han is niet bang om hun tekortkomingen te laten zien. Zo is Peter K. niet perfect, maar door zijn jongensachtige charme vergeet je dat wel eens. En Lara Jean is soms all over the place. Haar keuzes op vlak van de liefde hebben me een paar keer met mijn handen in mijn haar laten zitten.

Recensie: PS Ik hou nog steeds van je - Jenny Han (AAJVWIH #2) // mybooksandlife.be

De relatie tussen Peter en Lara Jean is ook niet perfect. Dat is ook nodig om meer dan één interessant boek over deze twee te kunnen schrijven. Altijd lovey dovey is saai. En dat is nou net wat boeken niet mogen zijn. Dus ze hebben ruzies, akkefietjes en problemen. En hoe erg mijn hart ook breekt tijdens die passages, ik besef dat ze broodnodig zijn voor het verhaal.

Romantische Spanning?

Hoewel ‘PS Ik hou nog steeds van je’ een leuk vervolg is op ‘Aan alle jongens van wie ik hield’, moet ik met spijt bekennen dat dit boek niet met mijn vingers verkleefd geraakte. Het was makkelijker om ’s avonds weg te leggen en mijn nachtlampje uit te doen. En moeilijker om het de volgende dag weer vast te nemen. Hoe kwam dit? Misschien omdat de romantische spanning – zijn we echt verliefd of maar alsof verliefd – tussen Lara Jean en Peter minder prominent aanwezig was. Of misschien omdat ze enkele keuzes maakte die mij niet zinden. Wat niet wil zeggen dat ik niet van dit boek genoten heb, integendeel! Gewoon niet evenveel als van het eerste boek. Dit gezegd zijnde zullen Lara Jean, Peter en Kitty altijd een speciaal plaatsje in mijn hart hebben.

Nog enkele korte opmerkingen: Ik wil zelf deel uitmaken van de familie Covey! Ik bedoel maar, al die koekjes! Kitty is nog steeds mijn favoriete personage. Yay voor de verwijzing naar de Archie strip waar Riverdale op gebaseerd is! Is chips met azijnsmaak echt een ding? EN IK KIJK UIT NAAR HET DERDE BOEK DAT IN SEPTEMBER UITKOMT. Meer Peter K. please?

Dit boek krijgt 4 sterren. (recensie)

Lees alle reviews over Aan alle jongens van wie ik hield 2 – PS Ik hou nog steeds van je

Titel: PS Ik hou nog steeds van je
Originele titel: PS I still love you
Auteur: Jenny Han
Uitgever: Moon Young Adult
Verschenen in: 2016
Pagina’s: 288 pg.
Genre: Young Adult, Contemporary
ISBN: 9789048831197

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge