Recensie: Nooit meer – Colleen Hoover

Recensie: Nooit meer – Colleen Hoover

Lees hier mijn recensie van Nooit Meer, mijn eerste ervaring met Colleen Hoover. (En zeker niet mijn laatste.)

“Dode vaders en huisgenotes die je hoorndol maken en twijfelachtige grafredes voelen een stuk minder akelig als de nachtelijke hemel helder genoeg is om letterlijk de grootsheid van het heelal te voelen. Ik vind het heerlijk als de hemel me het gevoel geeft dat ik maar weinig te betekenen heb.”

Korte Inhoud

Lily heeft ondanks tegenslagen altijd hard gewerkt om te komen waar ze zijn wil. Als ze neurochirurg Ryle ontmoet, lijkt het leven haar toe te lachen. Lily kan hem niet uit haar hoofd zetten: hij is assertief, koppig en zelfs een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en gek op haar. De vraag is: hoeveel kan hun relatie aan?

Recensie

Colleen Hoover heeft al enkele boeken geschreven, maar toch is dit nog maar het eerste boek van haar dat ik las. Ja hoor, je leest het goed: ik was nog een echte ‘Colleen Hoover’-maagd. En wat heb ik er spijt van dat ik zo lang gewacht heb!

Ik had in de blogosfeer al vaak enthousiaste reacties gehoord, gezien en gelezen over Hoovers boeken, maar tot nu toe hadden die reacties me nog niet nieuwsgierig genoeg gemaakt om een van haar boeken in huis te halen. Toen de mensen van Zomer & Keuning zo lief waren om me een exemplaar op te sturen, was ik echter meteen enthousiast en kon ik niet wachten om te beginnen lezen. Maar om redenen die ik niet kan verklaren of begrijpen heeft het toch nog enkele maanden geduurd voor ik eraan begon.

Boy, was I wrong

Ik verwachtte een simpel maar leuk en entertainend romantisch verhaal. Iets luchtigs, om snel tussendoor te lezen. Boy, was I wrong. Dit boek was een echte tranentrekker. Eraan terugdenken is al voldoende om een krop in mijn keel te krijgen. Liefst zou ik mijn geheugen even wissen zodat ik Nooit Meer terug voor het eerst kon lezen.

Hoofdstukken lang bouwt Colleen Hoover de romantische spanning tussen Lily en Ryle op, zonder dat het ook maar één seconde saai wordt. De chemie tussen die twee spat gewoon van de bladzijden af. Het is sexy en exact wat je nodig hebt na een stressvolle dag op het werk.

“Ik voel zijn stem in mijn buik. Dat is geen goed teken. Stemmen horen te stoppen bij je oren, maar soms – maar heel zelden, eigenlijk – dringt een stem door mijn oren heen en weergalmt dwars door mijn lijf. Zo’n stem heeft hij. Diep, zelfverzekerd, helemaal het einde.”

Smak, tegen een betonnen muur

Het verraderlijke aan dit verhaal was dat ik het totaal niet zag aankomen. Ik was al bijna halfweg het boek toen Colleen Hoover me plots tegen een betonnen muur liet smakken. Ik had ondertussen al mijn gevoelens volledig geïnvesteerd in de relatie van Lily en Ryle, waardoor het voelde alsof ik er middenin zat.

Ik kan er niet veel meer over zeggen zonder dat ik spoilers weggeef, maar één ding zeg ik je wel: dit boek móét je gewoon lezen. Punt.

Dit boek krijgt 4,5 sterren op 5. (recensie)

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Titel: Nooit meer
Originele titel: It ends with us
Auteur: Colleen Hoover
Uitgever: Zomer & Keuning
Verschenen in: 2018
Pagina’s: 400 pg.
Genre: New Adult
ISBN: 9789401910552

Follow:

2 Comments

  1. Martine
    15 Oktober 2018 / 13:42

    Op aanraden van jou heb ik mijn leesvoer van dat moment opzij gelegd om aan dit boek te beginnen. Wat vind ik het spijtig dat we ook nog af en toe moeten werken en slapen en eten en …
    Het is me niet gelukt om dit boek in 1 ruk uit te lezen ?. En vooral halverwege werd het moeilijker om het aan de kant te leggen! ?
    Een toppertje ?

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.