Recensie: Gebroken – B.A. Paris

Recensie: Gebroken – B.A. Paris

Dankzij Ambo Anthos mocht ik ‘Gebroken’ lezen, de nieuwe psychologische thriller van B.A. Paris. En hier volgt mijn recensie.

“Het is geen angst die ik voel, maar pure paniek. Het bloed trekt weg uit mijn gezicht en ik krijg geen adem meer, mijn ingewanden verkrampen en mijn benen worden slap. En dan verlies ik alle gevoel voor redelijkheid en ren ik uit alle macht terug, wég van de huizen aan het begin van de weg, naar mijn huis aan het eind, dicht bij het bos.”

Korte Inhoud

Sinds de avond dat ze een vrouw in een auto zag zitten, aan de kant van een afgelegen en donkere bosweg, heeft Cass het moeilijk. Want de ochtend erna hoort ze dat deze vrouw is vermoord. Ze probeert om deze verschrikkelijke gebeurtenis uit haar hoofd te zetten; want wat had ze kunnen doen? Niets, toch? Het is een gevaarlijke weg, zeker in het midden van een storm. Haar man, Matthew, zou razend zijn als hij wist dat Cass een kortere route naar huis had genomen. En ze zou waarschijnlijk zelf in gevaar geweest zijn als ze was gestopt.

Maar sindsdien vergeet Cass veel. Waar ze haar auto heeft geparkeerd, of ze haar medicatie heeft genomen, de alarmcode, waarom ze een kinderwagen bestelde ook al heeft ze geen baby,.. Het enige wat ze niet kan vergeten zijn de vrouw die ze misschien had kunnen redden en het knagende schuldgevoel. En de telefoontjes van iemand die enkel zwijgt.

Recensie

Toen ik hoorde dat het tweede boek van B.A. Paris bijna in de winkels lag, maakte mijn hart een sprongetje. Haar eerste boek, ‘Achter Gesloten Deuren’, heb ik in een wip en een flik uitgelezen. Ik moest en zou ‘Gebroken’ lezen, zo snel mogelijk! Want de thrillers van B.A. Paris zijn echt mijn ding. Ze situeren zich binnen een specifiek subgenre van de thrillers, namelijk chick noir of domestic thrillers. Kort gezegd betekent dit dat de spanning en het gevaar zich afspeelt binnen de woonomgeving van het hoofdpersonage.

Recensie: Gebroken - B.A. Paris // mybooksandlife.be

Mission Impossible

Één dag. Dat is alles wat ik nodig had om ‘Gebroken’ van de eerste pagina tot de laatste te verslinden. Voor het grootste deel van het boek vraag je jezelf af of Cass compleet gek aan het worden is. Of is er meer aan de hand? Ze wordt volledig opgeslokt door paranoia en zelfs de meest normale huishoudelijke taak voelt aan als een mission impossible. Door de zorgvuldige opbouw van deze paranoia komt de hele situatie angstwekkend realistisch over. Alsof iedereen zomaar op elke moment het slachtoffer kan worden van een zenuwinzinking. En let op, want de paranoia van Cass kan wel eens op jou overslaan.

De echte fans van dit subgenre slagen er misschien al snel in om uit te zoeken hoe de vork in de steel zit. Toch zal dit niets wegnemen van het leesplezier. Want zelfs voor de meer geoefende lezer zit er wel een verrassende factor om de hoek te wachten. Hoewel ik van het begin al een sterk vermoeden had over hoe het boek zou aflopen, twijfelde ik hier doorheen het boek alsmaar meer en meer aan. Iedereen komt verdacht over. En iedereen lijkt in staat te zijn tot verschrikkelijke dingen.

Geen adempauze

Het tempo van dit boek ligt buitengewoon hoog. Een adempauze is je niet gegund. Van de ene hartverscheurende situatie kom je rechtstreeks in een andere terecht. Het volledige boek wordt verteld vanuit het standpunt van Cass. En hoe meer pagina’s je omslaat, hoe meer medelijden je met haar krijgt. Je bent volledig ondergedompeld in haar leefwereld die op het punt staat om uit elkaar te spatten en voelt hoe moeilijk ze het vindt om te vertrouwen op haar eigen mentale capaciteiten. In het echte leven zou dit niets anders dan gruwelijk zijn. Maar hier zorgt het alleen maar voor een ijzingwekkend plezierige leeservaring.

Dit boek krijgt 4,5 sterren op 5. (recensie)

Lees alle reviews over Gebroken

Titel: Gebroken
Originele titel: The Breakdown
Auteur: B.A. Paris
Uitgever: Ambo Anthos
Verschenen in: 2017
Pagina’s: 359 pg.
Genre: Thriller, Psychologische Thriller, Chick Noir
ISBN: 9789026339394

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Follow:

2 Comments

  1. Martine
    10 Juli 2017 / 14:32

    Deze is echt een aanrader. Zoals jij het beschrijft, zo is het ook. En naarmate je dichter bij het einde van het boek komt, ga je sneller en sneller lezen en wil je zeker niet gestoord worden!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge