Recensie: De dag van de doden – Nicci French

Recensie: De dag van de doden – Nicci French

Het allerlaatste boek in de Frieda Klein-reeks is de revue gepasseerd. Lees hieronder mijn recensie over De dag van de doden van Nicci French. Eerder recenseerde ik ook al Als het zaterdag wordt en Zondagochtend breekt aan van Nicci French.

We zijn allemaal niet meer dan bladeren aan een boom… en de herfst is in aantocht.

Korte Inhoud

De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuur, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer.

Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw: psychotherapeute Frieda Klein. Zij is ondergedoken, en hij is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven.

Recensie

Als er iets is dat ik weet over de Britten, is dat ze verknocht zijn aan hun dagelijkse cuppa tea. Of dat dacht ik toch… Want bij het lezen van dit boek is er iets dat me onmiddellijk opviel: op pagina 36 zijn er al zo’n tien tassen koffie gedronken. Geen thee, maar koffie!

Nieuwe personages

In de eerste hoofdstukken werd ik gebombardeerd door een hoop nieuwe personages, die elk ook een eigen, nieuwe naam hadden. Mix dit met het feit dat het alweer een jaar geleden is dat ik het vorige Frieda Klein-boek heb gelezen, en het zal je niet verbazen dat ik enige moeite had om in het verhaal te komen. Veel belangrijke nuances waren me ondertussen ontgaan, dus het duurde een tijdje voor ik me weer volledig kon verdiepen in de wereld van Frieda.

Geen paniek, enkele hoofdstukken later zat ik er weer volledig in en was ik helemaal klaar voor de langverwachte showdown tussen Frieda en Dean.

Jozef en co

De dag van de doden is weer van hetzelfde niveau als ik van Nicci French gewoon ben. Het is een plezier om te lezen en het verhaal steekt goed in elkaar. Als ik een klein puntje van kritiek mag geven: ik miste Frieda’s vrienden in dit verhaal, die gewoonweg té weinig paginaruimte hebben gekregen. Zij zorgen er steeds voor dat Frieda én het verhaal helemaal in balans zijn.

Mijn relatie met Nicci French

Ondertussen heb ik alle boeken van Nicci French gelezen. De meeste daarvan las ik tijdens een welbepaalde zomer, waarin ik een gebroken hart te verwerken kreeg. En zeg nu eerlijk: wat is er beter dan lezen over bloederige moorden wanneer je eigen hart bloedt?

Jarenlang was Frieda Klein een jaarlijkse vaste waarde in mijn leesleven, en het is dan ook met pijn in het hart dat ik afscheid neem van haar. In mijn ogen heeft deze reeks een passend einde gekregen. En het opent deuren voor nieuwe verhalen waar ik alleen maar reikhalzend naar uit kan kijken.

Dit boek krijgt 4 sterren. (recensie)

Titel: De dag van de doden
Originele titel: The Day of the Dead
Auteur:
Nicci French
Uitgever:
Ambo Anthos
Verschenen in:
2018
Pagina’s:
 366
Genre: Thriller
ISBN:
9789026339592

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.