Recensie: A Court of Mist and Fury – Sarah J. Maas

Recensie: A Court of Mist and Fury – Sarah J. Maas

Vorige week las ik mijn nieuwe favoriete boek: A Court of Mist and Fury van Sarah J. Maas. Lees hier mijn recensie.

“To the people who look at the stars and wish, Rhys.”
Rhys clinked his glass against mine. “To the stars who listen— and the dreams that are answered.”

Korte Inhoud

Feyre bevrijdde Prythian uit de greep van Amarantha en keert terug naar de Spring Court. Hoewel ze nu even krachtig is als een High Fae en een onsterfelijk lichaam heeft, blijft haar hart als dat van een mens. En dat hart kan de verschrikkelijke daden die ze uitvoerde om Tamlin’s volk te redden niet vergeten.

Haar overeenkomst met Rhysand, High Lord van de Night Court is ze ook niet vergeten. Feyre navigeert tussen politieke intriges, passie en onmeetbare kracht, maar een groter gevaar schuilt om de hoek. En zij kan de sleutel zijn om dat gevaar een halt toe te roepen.

AJDFHSJK

Net zoals het vorige boek in deze serie, A Court of Thorns and Roses – waarvan je mijn review hier kan lezen –, is dit boek een hervertelling, al is het dan wel een heel vrije. Ditmaal is het verhaal gebaseerd op de mythe van Persephone en Hades. Als je A Court of Mist and Fury gelezen hebt, moet je deze mythe maar eens opzoeken en dan herken je meteen de gelijkenissen.

AJDFHSJK. Dat is het eerste wat in me opkomt wanneer ik aan dit boek denk. Er zijn geen woorden rijk genoeg om mijn gevoel hierover uit te drukken. Maar toch ga ik het proberen.

Een man met vele facetten

ACOMAF is heel sterk op het vlak van ontwikkeling van personages. Je ziet Feyre en Rhysand enorm transformeren doorheen het boek. En mijn mening over Tamlin verandert ook compleet.

“I whirled, and through the night drifting away like smoke on a wind, I found Rhysand straightening the lapels of his black jacket. “Hello, Feyre darling,” he purred.”

Feyre ontwikkelt zich tot een sterke vrouw die zich heel bewust is van haar nieuwe krachten. En we ontdekken van Rhysand dat hij een man met vele facetten is. Hij staat bekend als een gevreesde en vooral wrede High Lord met een verreikende macht waar niet aan te ontsnappen valt. Maar tegelijk is hij ook een man met idealen die alles over heeft voor zijn volk. Doorheen het boek komen we ook meer te weten over de daden van Rhysand in het vorige boek, en waarom hij nu net die dingen gedaan heeft. Dit maakt hem een karakter met een diepere dimensie.

Tientallen post-its

Wanneer ik tranen achter mijn ogen voel prikken, weet ik dat ik een geweldig boek aan het lezen ben. Want een boek is pas goed wanneer het mij tot diep in mijn binnenste raakt. En ACOMAF slaagt daarin, zonder problemen. Ook is het een enorme bron van prachtige quotes. Ik heb nog nooit zoveel post-its in een boek geplakt!

A Court of Mist and Fury is gebombardeerd tot mijn favoriete boek ooit! De hele dag door blijf ik aan dit boek denken, aftellend tot het weer tijd is om te lezen. ACOMAF heeft me gegrepen zoals geen enkel boek dat ooit gedaan heeft. De laatste 80 pagina’s heb ik echt met spijt in mijn hart gelezen, omdat ik wist dat er een einde ging komen aan dit verhaal. Dit boek had voor eeuwig en altijd mogen doorgaan.

[bol_product_links block_id=”bol_58fcad200a4be_selected-products” products=”9200000047841346,9200000057345907″ name=”ACOMAF” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: A Court of Mist and Fury
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: Bloomsbury
Verschenen in: 2016
Pagina’s: 626 pg.
Genre: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9781619634466

Follow:

2 Comments

 1. 5 Mei 2017 / 22:10

  Aaaaaah zoveel gevoelens bij het lezen van dit boek! Ik moest echt een paar weken bijkomen en accepteren dat ik nog een tijdje op het vervolg moest gaan wachten. Wat een kater als je het boek uit hebt!

  • mybooksandlife
   5 Mei 2017 / 22:39

   Dat had ik ook echt fel! 😮

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge