Recensie: Achter Gesloten Deuren – B.A. Paris

Recensie: Achter Gesloten Deuren – B.A. Paris

Afgelopen week las ik de schrikwekkende thriller Achter Gesloten Deuren van B A Paris. Lees mijn recensie hier.

On the way home in the car from seeing Millie, I mention to Jack that I’m going to have to phone Diane sometime before Friday to tell her that I can’t make lunch with her and Esther. ‘On the contrary, I think you should go,’ he says. Because he’s said the same thing many times before I know it doesn’t mean anything. ‘After all, you’ve already cancelled twice.’ Even those words aren’t enough to get my hopes up. But on Friday morning, when he tells me to put on my prettiest dress, I can’t help wondering if the moment I’ve been waiting for has finally come.

Korte inhoud

Jack en Grace lijken het perfecte paar. Het pasgetrouwde koppel heeft een relatie waar hun vrienden alleen maar jaloers om kunnen zijn. Jack is een bekende en succesvolle advocaat en een echte gentleman. Hij houdt altijd de deur open voor Grace, helpt haar in haar jas en stuurt haar bloemen. Hij doet het professioneel zo goed dat Grace zelfs niet meer hoeft te werken. Je kan het toch niet beter wensen?

Grace zou haar leven geven voor Millie, haar 17-jarige zus die lijdt aan het syndroom van Down. Millie is ondanks haar ziekte een pientere meid en heel vindingrijk – en mijn favoriete personage. Al van sinds ze klein was, heeft Grace besloten dat Millie bij haar zou komen wonen op de dag dat ze 18 wordt. Gelukkig kan Jack het perfect vinden met Millie en maakt hij hier absoluut geen probleem van, waardoor Grace alleen maar verliefder wordt op hem.

The dream is over, I’m afraid.

Argwaan

Wat eerst de perfectie relatie lijkt te zijn, doet je als lezer toch argwanen. Jack heeft namelijk wat rare kantjes die me al snel de kriebels geven en mijn wenkbrauwen meermaals in de lucht doen gaan. Het verhaal wordt verteld vanuit het heden met flashbacks naar het verleden waarin het ontstaan van hun relatie uit de doeken wordt gedaan. Dit zorgt ervoor dat de spanning hoog blijft.

Soms worden ‘de plannen’ iets te snel blootgelegd, terwijl ik het graag langer als een mysterie had gezien. Zelfs de flaptekst vertelt eigenlijk al te veel en dat is ook waarom ik de beschrijving van de inhoud beperkt heb gehouden. – Dus lees de flaptekst niet! – Je wilt toch niet dat je op voorhand al weet wat er te gebeuren staat? Ondanks dit zijn er gelukkig voldoende verrassingen te vinden die je aan het boek gekleefd houden.

behind-closed-doors-2

Ongeloof

Het is geen erg geloofwaardig boek, maar het laat je wel achter met een gevoel van ongeloof. Het is tevens lang geleden dat ik nog zo’n haat heb gevoeld voor een literair personage. Het soort van haat dat diep in je hart geworteld zit. Want mensen die aan dieren komen, gaan resoluut op mijn blacklist. (Raar toch, hoe het lot van dieren meer emoties teweegbrengen dan het lot van een mens?)

Dit is het eerste boek dat mijn mama in het Engels heeft gelezen en ze heeft het op vijf dagen uitgelezen en dat zegt volgens mij genoeg! Kortom, Achter Gesloten Deuren is een bloedstollende psychologische thriller die je enkele korte nachten bezorgt, maar dat ga je niet erg vinden.

4-sterren

[bol_product_links block_id=”bol_58c84a5b15990_selected-products” products=”9200000059720619,9200000065025719″ name=”Achter Gesloten Deuren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: Achter Gesloten Deuren
Originele titel: Behind Closed Doors
Auteur: B A Paris
Uitgever: Ambo – Anthos
Verschenen in: 2016
Pagina’s: 354 pg.
Genre: Thriller, Psychologische thriller
ISBN Nederlandstalige Paperback: 978 9026 33689 8
ISBN Originele Paperback: 978 1848 45412 5
ISBN: Engelse e-book: 978 1474 03794 5

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge