Wrap Up | Juli 2017

Wrap Up | Juli 2017

De eerste maand van de zomervakantie zit er al op. Wat vliegt de tijd! Ik heb het gevoel dat ik dat de hele tijd zeg. En is dat ook niet iets wat vooral oude mensen zeggen? Wil dit zeggen dat ik oud ben?! 26 is toch niet zo oud, wel? Anyway, het is tijd om eens te kijken wat er de afgelopen maand allemaal gebeurde op My Books & Life. Klaar voor? Hier komt ‘ie. 

Wrap Up

Wat heb ik gelezen?

Deze maand slaagde ik erin om maar liefst 9 boeken te lezen. En daar ben ik heel blij mee want dat wil zeggen dat ik wekelijks twee recensies met jullie heb kunnen delen. Mijn recensie van het negende boek zal je niet te lezen krijgen op My Books & Life. Vanaf nu schrijf ik namelijk maandelijks een recensie voor de website van Libelle. Wil je mijn recensie lezen over De Nieuwe Collega van Tammy Cohen? Dan kan je terecht bij Libelle!

Het eerste boek van de maand dat ik uitlas was Ginny Moon heeft gelijk van Benjamin Ludwig. Dit is echt zo’n heerlijk origineel boek dat je gewoon moet gelezen hebben. Het geeft een heel realistische inkijk in het leven van een persoon met een autismespectrumstoornis. En het is ontzettend hartverwarmend. Ondertussen heb ik al een van mijn lezers blij mogen maken met een exemplaar van dit boek. Dat vind ik altijd zo leuk om te doen! Heb je niet gewonnen? Wees niet getreurd, want er staan nog enkele winacties op til.

Mijn tweede boek van de maand was Checkmate: This is Dangerous van Kennedy Fox. De liefhebbers van New Adult moeten zich zeker eens wagen aan dit boek én aan al haar vorige boeken. Spijtig genoeg zijn deze boeken (nog) niet vertaald naar het Nederlands. Maar laat je dat absoluut niet tegenhouden!

Daarna las ik Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz. Toen ik dit boek voor het eerst zag voorbij komen op Instagram had ik er zo mijn bedenkingen bij. Ik beeldde me in dat het verhaal zou bestaan uit twee oude stoffige mannen die de hele tijd in de woestijn rondlopen en filosoferen. Vraag me niet waarom, maar dat was het beeld dat naar voor kwam. Wanneer ik hoorde dat het boek vertaald zou worden naar het Nederlands en ik er alleen maar enthousiaste reacties over hoorde, besloot ik om het een kans te geven. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Dit boek is zo onwijs prachtig geschreven! Ik denk niet dat ik ooit al zoiets heb gelezen of ooit nog zoiets zal lezen.

Hierna volgde Weg van Jou van N.I. Monteny, een ontspannende feelgood roman die heel zomers aanvoelt. Weg van Jou is het soort boek dat je leest terwijl je lekker ontspannen in je tuinstoel zit te genieten van het zonnetje.

Al het moois is niet verloren van Danielle Younge-Ullman kan je een beetje vergelijken met Wild van Cheryl Strayed, maar dan met tieners in de hoofdrol. En hoewel dit boek officieel een Young Adult roman is, is het eigenlijk voor alle leeftijden. Iedereen kan in dit verhaal wel iets ontroerend vinden.

Mijn eerste thriller van de maand was Ik Zie Jou van Clare Mackintosh. Haar eerste boek, Mea Culpa, heb ik niet gelezen. Maar ik zag zoveel reclame op social media over Ik Zie Jou dat ik wel heel nieuwsgierig werd. Het hoofdpersonage ziet plots een foto van zichzelf in een seksadvertentie in de krant. En vanaf daar start een hele zoektocht naar wat hierachter zit. Een zoektocht op leven en dood.

Hierna las ik De Nieuwe Collega van Tammy Cohen, waarover ik hierboven al vertelde. Het voorlaatste boek van de maand was Ik zie je in de kosmos van Jack Cheng. Het hoofdpersonage van dit boek is al net zo hartverwarmend en origineel als Ginny in Ginny Moon heeft gelijk. We volgen de 11-jarige Alex op een roadtrip door Amerika die hem doet kennismaken met heel wat nieuwe mensen. En je kan gewoon niet anders dan ontzettend veel liefde te voelen voor deze dappere jongen.

Als laatste las ik Spelbreker van Cora Carmack. Opnieuw een heerlijke New Adult roman. Als je hierover meer wilt weten stel ik voor dat je volgende week mijn recensie leest die hier zal verschijnen. 😉

Wrap Up Juli 2017

Welke artikels verschenen online?

Recensies

Gebroken – B.A. Paris
PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han (AAJVWIH #2)
Checkmate: This is Dangerous – Kennedy Fox
Aristoteles en Dante Ontdekken de Geheimen van het Universum – Benjamin Alire Sáenz
Weg van Jou – N.I. Monteny
Al het moois is niet verloren – Danielle Younge-Ullman
Ik Zie Jou – Clare Mackintosh
Ik Zie Je In De Kosmos – Jack Cheng

Overige

Wrap up – Juni 2017
Winactie: Ginny Moon heeft gelijk – Benjamin Ludwig
7 Nieuwe boeken om op je wishlist te zetten
2 Tv-series om de regenachtige dagen door te komen

Wat is er veranderd?

Ik heb de afgelopen maand enkele kleine veranderingen aangebracht aan de menu-indeling op My Books & Life die het jou gemakkelijker maken om recensies te zoeken en te lezen. Als je nu in het menu op ‘Recensies’ klikt, krijg je niet meer gewoon alle recensies onder elkaar te zien. Je kan kiezen of je de recensie wil zien op alfabetische volgorde, per genre of per beoordeling. Dus ben je op zoek naar enkele heel goede boeken om mee te nemen op vakantie? Dan klik je op My Books -> Recensies -> Op Volgorde van Beoordeling -> 5 sterren. Handig, toch?!

Wrap Up Juli 2017 - nieuwe menu-indeling

Doelen voor Augustus 2017

Mijn doel voor augustus en alle volgende maanden is simpel: mijn bezoekersaantallen laten groeien. Ik vind het zo leuk om te zien hoe steeds meer en meer lezers hun weg vinden naar My Books & Life. De afgelopen maand zag ik zelfs een stijging van 50% in de paginaweergaven! Bedankt daarvoor!

Ondertussen ben ik ook begonnen met schrijven aan een soort Instagram en Boekenblog Adviesgids. Hier wil ik natuurlijk verder aan blijven schrijven. En van zodra dat ik voldoende blogposts bij elkaar heb geschreven, kunnen jullie ze lezen!

Om naar uit te kijken

Naast My Books & Life is ook mijn Instagram-account aan het groeien. En om dat te vieren komt er binnenkort een heel leuke winactie aan op Instagram. Wil je hieraan deelnemen? Hou dan zeker mijn social media in de gaten. Je kan de links hiervoor vinden in de sidebar van deze site.

Ook hier komen er nog wat winacties aan. Daarover later meer!

Wat wil ik lezen in augustus?

Ik heb nog steeds een aantal recensie-exemplaren liggen die ik eindelijk zou willen lezen. Ik hoop deze stapel deze maand, of uiterlijk volgende maand, weggewerkt te hebben. 🙂 Mijn TBR voor deze maand ziet er ongeveer zo uitziet:

 • Stad van Beenderen – Cassandra Clare
 • Stad van Vuur – Cassandra Clare
 • Spellslinger – Sebastien de Castell
 • Driving Miss Norma – Tim Bauerschmidt en Ramie Liddle
 • Phobos 2 – Victor Dixen
 • Dumplin’ – Julie Murphy
 • Duizend Hoog – Katharine McGee
 • Later als ik dood ben – Ilse Ruijters

Ik ben net begonnen in Stad van Beenderen en ben echt heel benieuwd naar deze serie! Ik heb er veel enthousiaste reacties over gelezen, maar heb ook al van veel mensen gehoord dat ze het absoluut niets vonden. Benieuwd bij welke groep ik zal horen. 😀

Follow:

1 Comment

 1. 5 Augustus 2017 / 14:27

  Mooie boeken heb je gelezen. Ik vond Ari&Dante ook echt een heel mooi boek en Ik zie jou was echt spannend 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge