Recensie: Zondagochtend breekt aan – Nicci French

Recensie: Zondagochtend breekt aan – Nicci French

Het moment waar ik al maanden op wachtte, was eindelijk aangebroken! Ik las de nieuwste thriller van Nicci French, Zondagochtend Breekt Aan. Hier kan je mijn recensie lezen.

Mensen zijn stom. Het zijn net schapen die blatend achter elkaar aan sjokken. Ze weten niet wat ze denken tot een ander het ze vertelt. Ze denken dat ze goed zijn terwijl ze alleen maar gehoorzaam zijn. Verliefd terwijl het alleen maar de blinde begeerte van hun lichaam is. Ze denken dat ze vrij zijn, maar ze zijn gewoon onderdeel van een systeem. Mieren in een mierenhoop. Maar Dean Reeve is niet stom. Frieda klein is niet stom. Zij behoren tot een andere stam.

Eerder recenseerde ik al het vorige boek van Nicci French, Als het zaterdag wordt. Maar nu is het tijd voor het nieuwste boek, vers van de pers! Dit is eigenlijk één van de eerste keren dat ik een boek pre-order. En het was echt nodig. Vanaf dat het op mijn deurmat viel, kon ik mijn enthousiasme niet bedwingen. Ik moest er gewoon zo snel mogelijk in beginnen lezen!

Korte Inhoud

Een lijk onder de vloer. Daarmee begint de gloednieuwe thriller van Nicci French. Zowat het gruwelijkste dat je in je huis kan vinden, en Frieda had het vlaggen. Maar nu is er eindelijk bewijs dat Dean Reeve leeft, en kan iedereen niet anders dan Frieda gelijk geven. Dat hij nog altijd geobsedeerd is met Frieda, valt ook niet meer te ontkennen.

Al snel duikt de pers op dit verhaal en kan Frieda niet anders dan iets te doen waar ze een hekel aan heeft: in de openbaarheid treden. Dit heeft niet alleen verreikende gevolgen voor Frieda, maar ook voor iedereen die dicht bij haar staat.

Literair talent

Het voelt ondertussen heel vertrouwd aan om in Frieda’s leven te stappen. Na al deze boeken krijg je het gevoel dat je een deel bent van haar vriendengroep. Dit zijn stuk voor stuk mensen die voor elkaar door het vuur zouden gaan, en dat geeft je als lezer een fijn en veilig gevoel.

Op een bepaald moment zijn er een aantal gebeurtenissen die elkaar in snel tempo opvolgen. Hier wrong het bij mij eventjes. Was het niet wat teveel? Was dit nog wel geloofwaardig? Maar toch slaagt Nicci French erin om me helemaal mee te krijgen in het verhaal. En dit getuigt van een ontzettend literair talent – maar dat wisten we al.

Liefhebbers van het thriller-genre kunnen in dit boek hun gading vinden en 372 pagina’s lang smullen. Zoals gewoonlijk is het nagelbijten tot de laatste pagina. Zal Frieda op haar pootjes terechtkomen zoals ze eerder altijd deed? Of is haar geluk op? Nicci French is een begrip in de literaire wereld en ik kan alleen maar uitkijken naar wat volgt.

Titel: Zondagochtend breekt aan
Originele titel: Sunday Morning Coming Down
Auteur: Nicci French
Uitgever: Ambo Anthos
Verschenen: 2017
Pagina’s: 372 pg.
Genre: Literaire thriller
ISBN: 9789026338199

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge