Recensie: Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Recensie: Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Ohlala, wat een boek! Lees hieronder snel mijn recensie over Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh.

“‘Luister eens,’ zei ze en ze legde een stevige hand op mijn bovenbeen. Vandaag had haar nagellak de kleur van kiezelstenen. ‘Ik denk dat je beter de waarheid onder ogen kan zien. Je hebt een vent ontmoet, je hebt een leuke week gehad, hij ging op vakantie en liet nooit meer iets van zich horen.”

Korte Inhoud

Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Recensie

THE ANTICIPATION KILLED ME WITH THIS ONE! En ik zal je vertellen waarom. Als boekenblogger krijg je wekelijks meerdere persberichten binnen over nieuwe boeken. Maar wat je zelden ontvangt, is een persoonlijke e-mail van je contactpersoon bij een uitgeverij die lyrisch enthousiast is over een verwacht boek. 

Dat was hier dus het geval. Smijt daar bij ontvangst van het boek nog een opgetogen post-itje tegenaan en je voelt je als een stuiterbal. Liens enthousiasme was zo aanstekelijk dat Zeven perfecte dagen prompt bovenaan mijn ‘te lezen’-stapeltje kwam te liggen.

Dit was zonder twijfel een goede marketingzet van de uitgeverij, maar ook erg riskant. Hoge verwachtingen worden namelijk zelden ingelost. Hoe zat dit bij Zeven perfecte dagen?

Niet meteen in de wolken

Ik moet eerlijk bekennen dat ik over de eerste helft van het boek niet meteen in de wolken was. Ik kreeg slechts enkele pagina’s te lezen over Eddies en Sarah gelukzalige tijd samen! Op pagina 19 deed Eddie al een Houdini en verdween hij van het toneel.

Gelukkig bleek dat ik te snel was beginnen treuren. Een paar hoofdstukken later kwam ik hem weer tegen in de vorm van flashbacks. Dit gaf me de kans om Eddie én Eddie en Sarah samen beter te leren kennen. Dit is nodig om het effectief erg te vinden dat hij na zeven perfecte dagen verdwijnt.

Trapte er met open ogen in

Hiermee was niet gelijk al mijn argwaan van de baan. Nee, hoor. Ik was er rotsvast van overtuigd dat ik al lang doorhad hoe de vork in de steel zat. En dat vond ik allesbehalve fijn. Want zo’n voorspelbaar boek, wat is daar nou leuk aan?!

Haha, had Rosie Walsh me daar even goed liggen… Deze schrijfster blijkt een meester te zijn in het om de tuin leiden van haar lezers, en ik trapte er met open ogen in. Hierna kon ik alleen maar goedkeurend knikken en verder lezen.

Eigentijdse Romeo en Julia

“Dit boek is opgedragen aan iedereen die ten einde raad was als het beloofde belletje uitbleef. Met name aan degenen die deden alsof ze het niet erg vonden.”

Zeven perfecte dagen is een eigentijdse versie van Romeo en Julia die je deze zomer gewoon móét gelezen hebben. Waarom? Omdat we allemaal het gevoel kennen dat je overvalt wanneer die ene persoon online is, of wanneer er na een doodse stilte eindelijk een tekstballonnetje met drie puntjes tevoorschijn komt. Omdat we dan allemaal ons hart een sprongetje voelen maken, terwijl er een wee gevoel naar de oppervlakte komt. Want wat als het een afwijzing is?

Dit boek krijgt 4,5 sterren op 5. (recensie)

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Titel: Zeven perfecte dagen
Auteur:
Rosie Walsh
Uitgever:
Boekerij
Verschenen in:
juni 2018
Pagina’s:
336 pagina’s
Genre: Roman
ISBN:
9789022582398

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.