Recensie: Stouter 6: Onafscheidelijk & Onbereikbaar – Christina Lauren

Recensie: Stouter 6: Onafscheidelijk & Onbereikbaar – Christina Lauren

Afgelopen week las ik het nieuwste boek in de Stouter-reeks. Hier kan je mijn recensie lezen over Stouter 6: Onafscheidelijk & Onbereikbaar van Christina Lauren.

“‘We zijn getrouwd,’ zei hij zachtjes en hij plantte nog een kus op mijn navel. ‘Ik ben op jouw veilige plek. Ik ben altijd op jouw veilige plek geweest.’ Ik liet mijn handen door zijn haar glijden en trok er zachtjes aan. Ik wist dat hij gelijk had. Ik was mijn slechtste en beste zelf geweest bij deze man en hoe echter ik bij hem was hoe meer hij van me hield. Er was geen veiliger plek voor mij dan met Bennett.

Korte Inhoud

In Stouter: Onafscheidelijk stappen Chloe Mills en Bennett Ryan in het huwelijksbootje. En het geluk lacht het stel toe. Maar Chloe wordt gek van de pre-bruiloftstress en Bennett maakt een geen-seks-tot-de-huwelijksnacht-belofte, die de spanningen alleen maar versterkt. Redt het koppel het om elkaar niet in de haren te vliegen tot ze elkaar het ja-woord geven?

Hierna lees je door in Stouter: Onbereikbaar en ontdek je hoe het met het onweerstaanbare koppel Sara Dillon en Max Stella gaat nu ze kersverse ouders zijn. Slagen zij erin de uitdagingen van het ouderschap te combineren met hun liefde voor elkaar?

Recensie

Het was een prettig weerzien met de knappe man op de cover toen ik dit boek in mijn brievenbus vond. Van de vorige twee boeken heb ik genoten, het was dan ook geen opgave om in dit nieuwe boek te duiken. Beide koppels, zowel Chloe en Bennett als Sara en Max, had ik al leren kennen in Stouter 5: Ongedwongen & Ongezien, en ik was benieuwd om meer te lezen over hun leven.

Waarom deze verhalen soms verwarrend zijn
Veel personages

In elk boek – buiten de novelles – maak je kennis met een nieuw koppel. Na een tijdje zijn er dus heel wat mensen die een rol spelen in elkaars leven. Reken hierbij ook nog eens alle vrienden en familie en je hebt bijna voldoende personages om het epische The Battle of the Bastards van Game of Thrones na te spelen.

Het lijkt wel alsof in sommige scenes zoveel mogelijk personages aan bod moeten komen. Hierdoor kan het wel eens verwarrend worden: wie is er nu aan het woord, wie was dat ook al weer? Onderstaande quote is daar een perfect voorbeeld van.

“Sara fluisterde iets tegen Max en hij gaf haar een zoen op haar wang. Even verderop gooide Will een amandel naar Hanna en zij probeerde ‘m te vangen met haar mond, maar miste ruimschoots. George en Julia hadden een discussie over de terugkeer van gebleekte jeans. Sofia, Bennetts nichtje, klom op Henry’s schoot en Elliott schonk een glas water in voor Susan, die naar me glimlachte. Ze leek zo gelukkig dat ik de geschiedenis van Chloe en Bennett bijna in haar ogen kon zien.

Pfoe… Kan je volgen?

Namen om door elkaar te halen

Alsof al die verschillende namen nog niet genoeg zijn, wordt er hier en daar plots iemand aangesproken met zijn familienaam. Ofwel heb je nog nooit van deze familienaam gehoord, ofwel heb je het nog maar zo weinig gehoord dat je het alweer vergeten was. Het is dan ook onvermijdelijk dat er even een puzzel moet opgelost worden in je hoofd: bij welke persoon past deze familienaam?

Volgens Christina Lauren was dit nog niet ingewikkeld genoeg. Nee. Daarom heeft ze – of hebben ze? Altijd zo verwarrend bij schrijversduo’s! – sommige personages een familienaam gegeven die óók een voornaam is! Bennett Ryan, Max Stella,…

Wanneer ik ‘Stella’ lees, denk ik niet meteen aan die man met zijn sexy Britse accent. Nee, ik schiet in paniek. Want WIE IS STELLA?!

Waarom het soms overdreven is

Beide koppels bevinden zich elk in hun eigen novelle in een stressvolle situatie. Chloe en Bennett proberen zonder al te veel kleerscheuren bij het altaar te geraken. Sara en Max navigeren dan weer in hun nieuwe rol als kersverse ouders terwijl ze ook nog eens hun best doen om tijd voor elkaar te maken. Je zou voor minder grijze haren krijgen.

Het kan niet anders dan dat er af en toe iets fout gaat. Gelukkig gaat er niet zo ontzettend veel fout. Maar als ze toch de mist in gaan, gebeurt dit meerdere keren op amper enkele pagina’s tijd. Dit doet af aan het realistische aspect van het verhaal, waardoor het bijna een sketch lijkt. En dat verdient dit boek niet.

Waarom deze novelles zo leuk zijn

Wat zo fijn is aan dit boek is dat je eigenlijk twee verhalen in een krijgt, al zijn het dan wel twee korte verhalen. Maar doordat ze samen gebundeld zijn heb je toch het gevoel van een volwaardige leeservaring.

Andere boeken eindigen vaak met een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Dan heb je er natuurlijk het raden naar hoe hun verdere leven samen eruit ziet. Dankzij deze novelles in de Stouter-reeks krijg je een glimp van hun Happily Ever After. En is dat niet wat we altijd willen? Willen we niet altijd weten hoe het onze favoriete literaire koppels vergaat nadat hun ‘hoofd’-verhaal verteld is? Christina Lauren bedient ons hier op onze wenken.

Dit boek krijgt 3,5 sterren op 5. // mybooksandlife.be

Lees alle reviews over Stouter 6 – Onafscheidelijk & onbereikbaar

Titel: Stouter: Onafscheidelijk & Onbereikbaar
Originele titel:
Beautiful Beginning & Beautiful Beloved
Auteur:
Christina Lauren
Uitgever:
Xander Uitgevers
Verschenen in:
oktober 2017
Pagina’s:
287 pg.
Genre: New Adult, Romantiek
ISBN:
9789401607537

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge