Recensie: Stalking Jack the Ripper – Kerri Maniscalco

Recensie: Stalking Jack the Ripper – Kerri Maniscalco

‘Stalking Jack the Ripper’ van Kerri Maniscalco stond al een hele tijd op mijn wishlist. Eindelijk heb ik het gelezen en een recensie voor jullie geschreven. Wat me zo aantrok was de cover, maar vooral het onderwerp. Jack the Ripper is een figuur die tot de verbeelding spreekt. Één van de meest wrede seriemoordenaars ooit, die dan ook nog eens nooit gevat is. Dat lijkt me de ideale inspiratie voor een bloedstollend boek.

“There’s nothing better than a little danger dashed with some romance.”

Korte Inhoud

De 17-jarige Audrey Rose Wadsworth is de dochter van een man van adel, voorbestemd tot een leven van rijkdom en privileges. Maar naast de sociale theevisites en het kopen van zijden jurken leidt ze een geheim leven.

Tegen haar vaders strikte wensen en de verwachtingen van de maatschappij in, sluipt Audrey vaak naar het labo van haar oom om de leer van de forensische geneeskunde onder de knie te krijgen. Door te werken aan enkele lijken die duidelijk op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen zijn, geraakt ze betrokken bij het onderzoek naar een seriemoordenaar. En haar zoektocht naar antwoorden brengt haar dichter bij huis dan ze ooit had durven vermoeden.

Feministisch

‘Stalking Jack the Ripper’ is best een feministisch boek, en Audrey Rose is dat ook. Het verhaal speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw, in het Victoriaanse Engeland – één van mijn favoriete geschiedkundige periodes om over te lezen.

“I was determined to be both pretty and fierce, as Mother had said I could be. Just because I was interested in a man’s job didn’t mean I had to give up being girly. Who defined those roles anyhow?”

Audrey Rose is een ontzettend moderne en vooruitstrevende jonge vrouw die zich probeert los te maken van de verwachtingen en beperkingen van een bekrompen maatschappij. Het is al heel feministisch van haar om in die tijd überhaupt te willen werken. Alsof dit niet genoeg is, kiest ze ook nog eens voor een uiterst mannelijke job. You go girl!

Recensie: Stalking Jack the Ripper - Kerri Maniscalco // mybooksandlife.be

Irritaties

Hoewel Audrey Rose duidelijk een bad ass chick is, irriteert ze me mateloos. Haar motief om zich op het moordonderzoek te storten is niet gestoeld op enige vorm van rechtvaardigheid. Audrey Rose wil vooral tonen dat ze intelligent is en het verdient om verder te blijven leren bij haar oom.

Maar wat me nog meer irriteert, zijn haar romantische gevoelens tegenover haar mannelijke tegenspeler. Die gevoelens tonen bitter weinig diepte en worden op een eerder clichématige manier neergezet. Het is hier het klassieke verhaal van de keurige jonge vrouw en de arrogante jongeman waar ze absoluut niet verliefd op wil worden.

“Since when had his opinion about my intelligence become so important? I could barely stand him. What he thought of me should mean absolutely nothing. But it did matter. More than I cared to admit.”

Slak op Xanax

Het was tijd voor mij om het boek even weg te leggen. Wanneer ik ‘Stalking Jack the Ripper’ na een week weer opneem, gaan de eerste vijf pagina’s zo traag vooruit als een slak op Xanax. Ik voelde plots de onhoudbare drang om op te zoeken wat voor geluid een kangoeroe eigenlijk maakt en hoeveel procent tomaten er effectief in tomatenketchup zit. Eens ik dat wist, kon ik met een tot rust gekomen hoofd verder lezen.

Plots lijkt mijn frustratie tegenover Audrey Rose te zijn gesmolten als sneeuw voor de zon. Ik begin volledig in het verhaal te komen en de spanning doet me pagina na pagina omslaan. Tot diep in de nacht.

De afbeeldingen die in het verhaal zijn bijgevoegd, tillen het horror-element van dit boek naar een hoger niveau. Dit boek is zeker niet voor gevoelige lezers. Het einde is niet echt verrassend, maar toch vond ik het een sterke afsluiter van het verhaal. In september komt het tweede deel – Hunting Prince Dracula – van deze serie uit. En ondanks dat mijn mening over dit boek niet geheel positief is, kijk ik toch uit naar dit vervolg.

 

[bol_product_links block_id=”bol_591af11145188_selected-products” products=”9200000057030672″ name=”Stalking Jack the Ripper” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Titel: Stalking Jack the Ripper
Auteur: Kerri Maniscalco
Uitgever: Jimmy Patterson Books
Verschenen in: 2016
Pagina’s: 326 pg.
Genre: Young Adult, Historische Fictie, Mysterie
ISBN: 9780316273497

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge