Recensie: Sportman – Ruben Van Gucht

Recensie: Sportman – Ruben Van Gucht

Vorige week mocht ik Sportman lezen van Ruben Van Gucht. Een heerlijk staaltje non-fictie. Mijn recensie kan je hier lezen.

“Op mijn vraag wat er op het programma staat, antwoordt Sep: ‘Een hersteltraining.’ Oef, haal ik opgelucht adem. Maar dat was te vroeg victorie gekraaid. ‘Een hersteltraining mét Paterberg,’ vult Sep aan. Dat leek me een contradictio in terminis, maar ik gaf het met plezier een kans.”

Korte Inhoud

Op amper 20-jarige leeftijd zette Ruben Van Gucht zijn eerste stappen in de wereld van de sportjournalistiek. Sindsdien heeft hij zowat heel de wereld afgereisd, op zoek naar de mooiste sportverhalen. Deze bundelt hij nu in dit prachtige boek.

Ruben Van Gucht is naast sportjournalist ook een echte sporter. Minstens één maal per dag trekt hij zijn loopschoenen aan om zijn kilometers voor die dag te behalen. Naast deze ontspannende loopsessies waagde hij zich ook al aan ultra runs en deed hij een gooi naar het wereldduurrecord.

Dodentocht

Ik lees af en toe graag een goed non-fictie boek. Ik vind het fantastisch om even in iemands hoofd én leven binnen te kijken. Zoiets voedt het kleine nieuwsgierige beestje dat in mij leeft.

In Sportman voel ik mezelf het meest aangetrokken tot de hoofdstukken waarin hij vertelt over de prestaties die hij verwezenlijkt in zijn vrije tijd. De Ruben zonder microfoon en zonder perskaart. Zo vertelt hij over zijn laatste deelname aan de Dodentocht. De Dodentocht is een evenement waar je 24 uur de tijd krijgt om 100 kilometer te wandelen. Al doen enkele gekken dit liever lopend, waaronder Ruben. Ondanks dat tijdens die tocht zijn volledige maaginhoud zich meermaals een weg naar boven zoekt én vindt, blijft Ruben dapper doorgaan.

Fantastische kansen

Op professioneel vlak heeft Ruben de voorbije 10 jaar ongelooflijke dingen mogen meemaken. Een hoogtestage met Jurgen Van den Broeck, een trainingssessie met Sep Vanmarcke, samen met Romelu Lukaku de bijbel lezen, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet… Hij heeft zoveel fantastische kansen gekregen waar een gewone mens alleen maar van kan dromen. En toch blijft hij heel down to earth.

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken over zijn ervaringen in de sportwereld die worden afgewisseld met het EK-ABC. Dit alfabet is een originele en luchtige manier om zijn ervaringen van op het laatste Europees Kampioenschap voetbal met ons te delen.

Geschikt voor iedereen

Duidelijk geschreven en met voldoende titeltjes en alinea’s om het aangenaam leesbaar te maken, is dit boek geschikt voor iedereen. Of je nu een geoefende boekenlezer bent of enkel een sportfanaat, je zal niets anders doen dan genieten van Sportman. De kleurenfoto’s maken het geheel des te mooier.

In Sportman toont Ruben zich van zijn beste kant. Het lijkt zelfs alsof hij enkel maar een ‘beste kant’ heeft! Altijd staat hij klaar om een sportieve prestatie te leveren voor het goede doel. Dit boek maakt nog maar eens duidelijk dat Ruben Van Gucht een prachtige man is, zowel vanbinnen als vanbuiten.

[bol_product_links block_id=”bol_58e242ccd619e_selected-products” products=”9200000072965619″ name=”Sportman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: Sportman
Auteur: Ruben Van Gucht
Uitgever: Van Halewyck
Verschenen in: 2017
Pagina’s: 208 pg.
Genre: Literaire Non-Fictie
ISBN: 978 94 613 1647 9

Follow:

1 Comment

  1. Tinneke
    9 April 2017 / 00:20

    Whow wat een prachtige foto!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge