Recensie: milk and honey – Rupi Kaur

Recensie: milk and honey – Rupi Kaur

Deze week las ik mijn eerste poëziebundel. Mijn recensie over milk and honey van Rupi Kaur kan je hieronder lezen.

“when you are broken
and he has left you
do not question
whether you were
enough
the problem was
you were so enough
he was not able to carry it”

Net zoals vele andere van mijn boeken, kwam ik deze bijna dagelijks tegen op Instagram. De aanbiddende kreten en de schattige bijen op de cover overtuigden me om mijn eerste poëziebundel aan te schaffen. De schrijfster, Rupi Kaur, is een 24-jarige vrouw uit Canada met Indische roots. Ze is een feministische schrijfster en heeft haar bekendheid vooral bereikt via Instagram, waar ze regelmatig gedichten online zet.

milk-and-honey-gedicht-2

De titel milk and honey heeft voor haar een persoonlijke betekenis. In plaats van aspirine gaven haar ouders haar vroeger een lepeltje honing, soms gemengd met wat melk. Honing is ook een van de weinige dingen dat nooit sterft. Je kan het tientallen of honderden jaren in een pot bewaren en dankzij zijn natuurlijke en niet geraffineerde staat kan het voor eeuwig leven, wat op zich een hele mooie gedachte is.

“i am losing parts of you like i lose eyelashes
unknowingly and everywhere”

Milk and honey is opgebouwd uit vier delen: the hurting, the loving, the breaking en the healing, en elk onderdeel is even prachtig. Het visuele aspect is heel belangrijk in dit boek. Rupi schrijft zonder hoofdletters en zonder leestekens en veel van de gedichten zijn vergezeld van heerlijke ‘naakte’ illustraties die de tekst net dat beetje extra geven.

milk-and-honey-gedicht-1

Verwacht hier geen ingewikkelde rijmschema’s maar gewoon eerlijke teksten zonder al te veel poespas die je diep in je hart raken. Ik heb enorm genoten van deze bundel en heb zelfs mijn best gedaan om hem niet te snel uit te lezen. Je zou milk and honey gemakkelijk in een uurtje kunnen uitlezen, maar ik wou het plezier zo lang mogelijk rekken. Dit boek heeft voor mij de deur opengezet naar de wondere wereld van de poëzie en ik kan met zekerheid zeggen dat dit niet mijn laatste poëziebundel zal zijn. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik.

“the next time he
points out the
hair on your legs is
growing back remind
that boy your body
is not his home
he is a guest
warn him to
never outstep
his welcome
again”

4-sterren

[bol_product_links block_id=”bol_58c98ebcd95d5_selected-products” products=”9200000047109044″ name=”Milk and honey” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: milk and honey
Auteur: Rupi Kaur
Uitgever: Andrews McMeel Publishing
Verschenen: 2015
Pagina’s: 208 pg.
Genre: Poëzie
ISBN: 978 1449 47425 6

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge