Recensie: Imagine. Shoot. Create. – Annegien Schilling

Recensie: Imagine. Shoot. Create. – Annegien Schilling

Vorige week kreeg ik dit prachtige boek aan van Annegien Schilling. Hier kan je mijn recensie lezen over Imagine. Shoot. Create.

“Binnen de lijntjes werken, brengt je niet altijd verder. In mijn rapporten stond vroeger altijd hoe lief ik was. Ik deed wat er van me werd verwacht, maar ik houd eigenlijk van rare dingen doen. Ik werd veel blijer vanaf het moment dat ik me niet meer zoveel aantrok van anderen.”

Korte Inhoud

Annegien Schilling werd geboren in de Verenigde Staten en ze verhuisde op haar derde naar Nederland. Toen ze dertien jaar was opende ze haar Instagramaccount fetching_tigerss, waarop ze surrealistische zelfportretten deelt. Vier jaar later heeft ze wereldwijd meer dan een miljoen volgers!

De foto’s van Annegien fascineren en maken je nieuwsgierig naar de betekenis, én naar het maakproces. In dit boek geeft Annegien haar fotografie- en bewerkingsgeheimen prijs. Leer zelf creatief te fotograferen aan de hand van de vele voorbeeldfoto’s en tips!

Recensie

Al sinds ik me kan herinneren ben ik enorme fan van Annegien. Ik volg haar account fetching_tigerss al jaren en verbaas me elke keer weer over de magie die zij in haar foto’s brengt. Dus toen ik hoorde dat ze een boek op de markt bracht, moest ik dat gewoon hebben. Zo gaat dat bij een boekenwurm. Elk boek moet ik hebben. En zo eindig je met een slaapkamer die uitpuilt met boeken.

Recensie: Imagine. Shoot. Create. - Annegien Schilling // mybooksandlife.be

Ik baseer me vaak enkel en alleen op de cover van een boek voor ik het aankoop, zeker als ik de auteur ken. En dat was hier niet anders. Ik ging er dan ook van uit dat Imagine. Shoot. Create. een gewoon fotoboek is. Zo’n boek dat op je salontafel ligt en waar je af en toe eens door bladert. Na aankomst van het boek bleek al snel dat dit niet het geval was.

In Imagine. Shoot. Create. doet Annegien namelijk al haar geheimen uit de doeken. Ze neemt je stap voor stap mee in haar creatief proces. En dat gaat van het ontstaan van een idee, tot het bewerkingsproces van de foto’s.

New York Skyline

Recensie: Imagine. Shoot. Create. - Annegien Schilling // mybooksandlife.be

Die creativiteit van haar zal ik altijd blijven bewonderen. Hoe kom je er immers op om de zee als dekentje te gebruiken of om te gaan schommelen boven de skyline van New York?! Niet dat ze dit allemaal echt heeft gedaan. Daar zit namelijk haar grote sterkte in. Ze is een kei in het ‘manipuleren’ van foto’s. Ze vertrekt vanuit haar eigen foto’s – soms in combinatie met foto’s die ze vindt op het internet – en bewerkt deze zodat ze overeenkomen met haar onuitputbare verbeelding.

Ben je met fotografie bezig of wil je jezelf hier meer in verdiepen? Dit boek vertelt je stap voor stap wat je moet doen om foto’s zoals die van Annegien te creëeren. Imagine. Shoot. Create. is daarom zeker het lezen waard wanneer je graag creatief bezig bent of als je creativiteit van anderen weet te appreciëren.

Dit boek krijgt 4 sterren. (recensie)

Lees alle reviews over Imagine, Shoot, Create

Titel: Imagine. Shoot. Create.
Auteur:
Annegien Schilling
Uitgever:
Kosmos Uitgevers
Verschenen in:
2017
Pagina’s:
160 pg.
Genre: Non-Fictie, Fotografie
ISBN:
9789021565675

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Follow:

6 Comments

  1. 9 Augustus 2017 / 10:49

    Wauw, dit klinkt als een superleuk boek! Ik kende haar instagram account nog niet, maar ik ben haar meteen gaan volgen 🙂

  2. 9 Augustus 2017 / 20:07

    Ik kende haar helemaal nog niet, maar dit boek spreekt me wel aan.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge