Recensie + Blogtour: Ik weet een geheim – Tess Gerritsen

Recensie + Blogtour: Ik weet een geheim – Tess Gerritsen

Dankzij deze blogtour van The House of Books mocht ik Ik weet een geheim van Tess Gerritsen lezen. En hier kan je mijn recensie lezen. Ook heeft Tess Gerritsen groot nieuws! Onderaan de recensie vertelt ze in een video wat ze voor ons in petto heeft.

“Terug in de auto keken Jane en Frost nog even naar het huis waar nu een eenzame vrouw zat wier leven was verwoest. Jane zag Susans silhouet achter het raam van de woonkamer heen en weer lopen, en was blij dat ze niet meer in dat huis was, dat ze de van verdriet verzadigde lucht niet hoefde in te ademen.”

Korte Inhoud

Rizzoli en Isles onderzoeken een van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw heeft gemaakt? Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze is op de hoogte van een geheim. Dat ze nooit aan iemand zal vertellen.

Recensie

Ik was ontzettend blij toen ik een e-mail kreeg met de vraag om mee te doen aan deze blogtour, AAAAHHH! 😀 Een Tess Gerritsen-maagdje, zo kon je me amper een week geleden nog noemen. Ik had nog geen énkel van haar boeken gelezen. Maar de laatste maanden begon het wel te kriebelen om hier eens in te vliegen. Ik wist alleen niet goed waar te beginnen. Normale mensen zouden starten aan het begin van de Rizzoli & Isles-reeks. Not me. Ik begon met het laatste. Want YOLO. (Zegt de jeugd eigenlijk nog YOLO?)

Vertelperspectief

Ik weet een geheim wordt verteld door drie vrouwen; Jane Rizzoli, Maura Isles en een mysterieuze vrouw wiens naam we pas later in het boek te weten komen. Deze vrouw heeft op het eerste zicht niet te maken met de moordende verhaallijn. Voel je jouw nieuwsgierigheid al aangewakkerd worden? Wie is deze vrouw? En nog belangrijker: hoe past ze in het verhaal?

“Everett legt zijn hand onder mijn kin en tilt mijn gezicht op, zodat ik hem moet aankijken. Hij bestudeert me, probeert te begrijpen waarom ik hierdoor zo van streek ben. Ik heb hem over Tim verteld, maar dat is maar een deel van het verhaal. De rest hoeft hij niet te weten. Hij hoeft niets te weten over de anderen die zijn gestorven.”

Al in het eerste hoofdstuk wordt er gezinspeeld op een duistere gebeurtenis uit het verleden. Nou, zoiets doet mijn verbeelding onmiddellijk talloze kanten uitschieten. Wat zou er gebeurd zijn? Mijn hersenen verzinnen in ieder geval de gekste scenario’s.

Eerste kennismaking

Aangezien dit nieuwste boek in de Rizzoli & Isles-reeks mijn eerste kennismaking is met de twee dames, viel me meteen op hoe verschillend ze zijn van elkaar. Isles komt heel klinisch over, gestructureerd en wetenschappelijk. Rizzoli probeert om de zaak iets luchtiger te benaderen en gaat uit van haar buikgevoel. Dit contrast in persoonlijkheden zorgde voor een interessant samenspel.

Naargelang het boek vordert, dikt het mysterie merkbaar aan. Hoewel het slachtoffer duidelijke verminkingen heeft, is dit niet de doodsoorzaak. Wat dat dan wel is, is niet meteen duidelijk. Waarom die verminkingen? Hoe werd het slachtoffer gekozen?! IK TAST VOLLEDIG IN HET DUISTER!

Zaak van de oogbollenmoordenaar

Naast al dat bloed en oogbollen die in het rond vliegen, krijgen we ook nog een vleugje echte liefde voorgeschoteld: twee mensen die naar elkaar hongeren en elkaar andere helft zijn. Maar toch kunnen ze niet samen zijn. Je hart kan niet anders dan bloeden voor hen. En dat is een welkome afwisseling van dat donker waarin ik maar blijf tasten.

Het staat buiten kijf dat mijn eerste Tess Gerritsen-ervaring geslaagd is. Naast een vlotte schrijfstijl en een geweldig plot schuwt ze de gruwelijke details niet. Tess Gerritsen is een kei in vragen laten ontstaan en die dan hoofdstukken lang in de lucht te laten hangen, onaangeroerd. En het duister, daar laat ze je in tasten.

Dit boek krijgt 4,5 sterren op 5. (recensie)

Tess Gerritsen heeft groot nieuws!

Je hebt het goed gehoord: naast een heuse boekenwinkel-tour komt ze op 1 november naar de Boekenbeurs in Antwerpen! Is dat niet geweldig?! Ga jij je boek laten signeren?

Blogtour

Wil je graag de andere artikels in deze blogtour lezen? Neem dan snel een kijkje op volgende blogs.

Recensie + Blogtour: Ik weet een geheim - Tess Gerritsen // mybooksandlife.be

Titel: Ik weet een geheim
Originele titel:
Rizzoli & Isles: I Know a Secret
Auteur:
Tess Gerritsen
Uitgever:
The House of Books
Verschenen in:
2017
Pagina’s:
320 pg.
Genre: Thriller
ISBN:
9789044348521

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Follow:

1 Comment

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge