Recensie: Hoe word ik Instafamous? – Céline Schraepen & Talisa Loup

Recensie: Hoe word ik Instafamous? – Céline Schraepen & Talisa Loup

Toen ik deze twee jonge vrouwen ontdekte en zag dat ze een boek geschreven hadden over Instagram, wou ik hier toch eens in bladeren. Misschien leer ik nog wel iets bij? Hier volgt dan ook mijn recensie over ‘Hoe word ik instafamous’ van Céline Schraepen en Talisa Loup.

“Wanneer je tegenwoordig aan tieners vraagt wat ze later willen worden is het antwoord vaak niet langer tandarts, schoonheidsspecialiste, advocaat of kapster. Nee, de tieners van vandaag zijn opgegroeid in het ‘social-mediatijdperk’. Jongens willen niets liever dan de ster zijn van hun eigen YouTubekanaal en meisjes willen ‘instafamous’ worden. Maar hoe word je nu eigenlijk populair op social media? Hoe wordt iemand ‘instafamous’?”

Korte Inhoud

Hoe kan je met één Instagramfoto de wereld veroveren? Is het mogelijk om van Instagram jouw beroep te maken? Hoe kan je je bereik vergroten? Welke filters zetten je in de spotlights? Kortom: Hoe word ik instafamous?

De twee hartsvriendinnen en Instagram-queens Céline Schraepen en Talisa Loup postten enkele jaren geleden een foto op Instagram. Nu hebben ze samen meer dan één miljoen volgers. In dit boek verklappen @celineschh en @talisalo hun meest waardevolle tips & tricks om van jouw account een succes te maken.

Twee Belgische meisjes

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit had gehoord van Céline en Talisa tot ze verschenen in een tv-programma. Ze hebben respectievelijk 646k en 359k volgers en zijn daarmee enkele van de meest succesvolle social media influencers van België. En landgenoten die het goed doen, steun ik met alle plezier.

Recensie: Hoe word ik Instafamous? - Céline Schraepen en Talisa Loup // Screenshot Instagram-account Céline Schraepen // mybooksandlife.be

 

 

Ze hebben gelijk. Instagram is big business en als je dit goed doet, kan je er een aardig centje mee verdienen. Volgens de dames zelfs 8000 euro per maand – en waarschijnlijk nog veel meer. Maar om nu te zeggen dat tieners meer dromen van instafamous worden dan van een andere succesvolle carrière (zie quote hierboven), vind ik nogal kort door de bocht. Ik hoop ten minste dat de toekomst van onze westerse maatschappij meer doelen heeft dan dit.

Recensie: Hoe word ik Instafamous? - Céline Schraepen en Talisa Loup // Screenshot Instagram-account Talisa Loup // mybooksandlife.be

Tips & Tricks

Het boek vind ik qua vormgeving echt heel geslaagd. Het roze met het zwart straalt een classy en luxueus gevoel uit. Het leeslintje vind ik ook een leuke touch én vooral handig. Dit is namelijk niet een boek dat je van A tot Z uitleest, maar eerder waar je af en toe doorbladert wanneer je wat informatie nodig hebt.

Ik ben me zeer bewust van het belang van social media. Als blogger zorgen Instagram, Facebook en Twitter voor het overgrote deel van mijn lezers. Daarom heb ik me al eerder verdiept in deze materie. En de inhoud zelf is voor mij niet nieuw. Spendeer wat tijd op Pinterest – met de juiste trefwoorden – en je vindt met een vingerknip tientallen blogs die je haarfijn uitleggen hoe de vork in de steel zit.

Zou ik als blogger dit boek kopen als naslagwerk? Nee, waarschijnlijk niet. Maar voor de fans van Céline en Talisa kan dit zeker een meerwaarde zijn. Onze eigenste Instagram-queens geven geen saai pakketje van tips en tricks, maar overgooien dit met een zeer persoonlijke saus en tonen hoe zij het gedaan hebben. En naar wat deze dames bereikt hebben, kan ik alleen maar met bewondering kijken.

Deze recensie krijgt 3 sterren op 5. // mybooksandlife.be

[bol_product_links block_id=”bol_5927fa261b6e2_selected-products” products=”9200000073684167″ name=”Instafamous” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: Hoe word ik instafamous? – Tips & Tricks van twee Instagram-queens
Auteurs: Céline Schraepen & Talisa Loup
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Verschenen: 2017
Pagina’s: 166 pg.
Genre: Non-Fictie
ISBN: 9789089317124

** Dit boek werd mij bezorgd door de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge