Recensie: Handletter Werkboek: Doe het lekker zelf – Hemelsblauw

Recensie: Handletter Werkboek: Doe het lekker zelf – Hemelsblauw

Ik mocht dit leuke Handletter Werkboek: Doe het lekker zelf van de meiden van Hemelsblauw uittesten. In deze recensie kan je lezen wat ik ervan vond.

Korte Inhoud

We kunnen er niet meer omheen, handettering is hip! Je hoeft de winkelstraat maar in te lopen of je botst tegen het beletterde krijtbord van je favoriete koffiehuis aan. Handlettering is all over the place!

Na hun eerste boek over handletteren hadden Hanneke en Annemarij van Hemelsblauw de smaak te pakken! Een werkboek maken was dan ook een logische volgende stap.

Dit werkboek is een aanvulling op het boek Leer handletteren met Hemelsblauw, maar je kunt het ook heel goed los daarvan gebruiken. Wil je graag de basis goed onder de knie krijgen en ben je geïnteresseerd in de theorie achter handletteren? Dan raden Hanneke en Annemarij je aan om het eerste boek aan te schaffen, van iemand te lenen of op je verlanglijstje te zetten. In dit werkboek vind je oefeningen voor beginners, maar ook voor de wat meer gevorderde handletteraar.

Recensie

Een boek over handletteren uittesten? JAHAA, graag! Ik ben niet gezegend met een tekentalent, maar dat houdt me niet tegen om er mijn schouders onder te zetten. Ondanks dat het resultaat verre van perfect is, vond ik het leuk om te doen. Maar wat vond ik van het werkboek zelf?

Wanneer je voor het eerst door dit boek bladert, is één ding heel duidelijk: dit is een vrolijk boek! Zo vrolijk als Alfred Jodocus Kwak in zijn ‘Ik ben vandaag zo vrolijk’-liedje. Tekeningen en illustraties in de allerleukste kleuren. Die meiden van Hemelsblauw weten wat werkt.

Recensie: Handletter Werkboek: Doe het lekker zelf - Hemelsblauw // mybooksandlife.be

Diepte creëren

Veel theorie komt er niet aan te pas, die vind je namelijk in hun eerste boek Leer handletteren met Hemelsblauw. Ik heb dat boek niet gelezen en daardoor miste ik die theorie soms wel. Zo vind je in dit werkboek een blokletter-alfabet met bijbehorende schaduwen dat je zelf mag vervolledigen.

Maar hoe begin je daaraan? Enkele pagina’s later staat er gelukkig een hoofdstukje over diepte creëren waar ik ten rade kon gaan. Spijtig genoeg worden er maar twee letters getoond als voorbeeld, terwijl ik een volledig alfabet had kunnen gebruiken als voorbeeld. Omdat dit in het eerste boek al aan bod kwam, hebben Hanneke en Annemarij ervoor gekozen om dit hier beknopt te behandelen, waar ik alle begrip voor heb.

Recensie: Handletter Werkboek: Doe het lekker zelf - Hemelsblauw // mybooksandlife.be

Plaatsing van werkruimtes

Een werkboek heeft als bedoeling dat je zelf de handen uit de mouwen steekt en aan de slag gaat. Daarom voorzien de meiden van Hemelsblauw werkbladen waarop je naar hartelust kan oefenen, uitgummen en de kluns kan uithangen. Toch is er hier nog verbetering mogelijk.

Zo zie je op onderstaande foto een ontwerp voor een leuk etiket. Spijtig genoeg vind je de werkruimte hiervoor pas op de volgende pagina. Hierdoor moet je telkens je pagina omslaan om van het voorbeeld weer naar je eigen probeersel te gaan. Dit kan nochtans heel simpel opgelost worden door de afbeelding aan de rechterkant van plaats te wisselen met de werkruimte. Vind je dit vervelend? Neem er dan gewoon wat printerpapier bij en oefen daarop!

Recensie: Handletter Werkboek: Doe het lekker zelf - Hemelsblauw // mybooksandlife.be

Getalenteerde dames

Het is duidelijk dat Hanneke en Annemarij twee getalenteerde dames zijn met een passie voor alles wat met handletteren te maken heeft. Handletter Werkboek: Doe het lekker zelf is, samen met hun eerste boek, de ideale startplaats voor al wie wat meer creativiteit in zijn leven wil brengen maar niet weet hoe eraan te beginnen.

Dit boek krijgt 4 sterren. (recensie)

Lees alle reviews over Handletter-werkboek Doe het lekker zelf

Titel: Handletter-werkboek: Doe het lekker zelf
Auteur:
Hemelsblauw: Hanneke Bos & Annemarij de Vlaam
Uitgever:
De Lantaarn
Verschenen in:
september 2017
Pagina’s:
96 pg.
Genre: Non-Fictie
ISBN:
9789461889751

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge