Recensie: Goede Dochter – Karin Slaughter

Recensie: Goede Dochter – Karin Slaughter

Eindelijk las ik het nieuwste boek van Karin Slaughter. Lees hier mijn recensie over Goede Dochter.

“Kelly had nog steeds recht op een proces. Ze had nog steeds recht op de beste advocaat die ze kon vinden. Dat had Charlie met zoveel woorden tegen het groepje razende agenten gezegd dat het meisje het liefst had doodgeslagen, maar nu ze hier bij Lenore in de auto zat, vroeg ze zich af of ze misschien alleen maar voor haar in de bres was gesprongen omdat niemand anders het deed.”

Korte Inhoud

Het zorgeloze leven van de zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader verliest zich in zijn werk.

Achtentwintig jaar later is Charlotte – de klassieke goede dochter – opnieuw betrokken bij een dodelijke aanslag. De details van dit misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

Recensie

Dit boek opent met een knaller! Het moet zowat het meest dramatische openingshoofdstuk zijn dat ik ooit gelezen heb, en het deed me verlangen naar meer. Veel meer. Maar heeft Karin Slaughter deze behoefte kunnen vervullen?

Wat er met Samantha gebeurde

Wat er met Samantha gebeurde. Dat is wat je als eerste te lezen krijgt. Een hartverscheurend relaas over een familie die op de meest brutale wijze uit elkaar wordt gerukt. Deze gebeurtenissen leveren twee uiterst interessante personages op: de zussen Samantha en Charlotte. Ze gaan elk op hun eigen manier om met het trauma, wat heel interessant is om te lezen.

Hierna springt de tijd achtentwintig jaar verder. Charlotte geraakt weer betrokken bij een dodelijke aanslag, maar de spanning die achtentwintig jaar geleden verweven was met de gruwelijke gebeurtenissen, is hier nergens te bekennen.

Wat er met Charlotte gebeurde

Het verhaal leest heel lang als een gewone roman. Het verhaal kabbelt rustig verder zonder dat er iets echt spannend of merkwaardig gebeurt. En wanneer het jeugdtrauma van Charlotte en Samantha vanuit verschillende perspectieven wordt verteld, wordt het ronduit saai. Grote delen tekst worden letterlijk herhaald en dienen eerder als paginavulling dan dat ze iets toevoegen aan het verhaal. Op dit moment verlies ik even mijn zin om verder te lezen.

Na 300 pagina’s ben ik blij dat ik heb doorgezet. Er begint bij mij eindelijk een nieuwsgierigheid te ontstaan. Het lijk bijna alsof het verhaal dan pas op gang komt, alsof die voorbije honderden pagina’s enkel een introductie waren om de situatie en onderlinge relaties te schetsen.

Jammer genoeg was dit slechts een tijdelijke opflakkering en valt de spanning en de daarbij behorende curiositeit weg.

Een gemiste ‘uhmpf

Het is een lange reis tot het einde van Goede Dochter en de ontknoping van het verhaal, dat spijtig genoeg niet kon verrassen. Toch is het boek niet onaangenaam om te lezen. Ik geniet er best van om in het leven van de Quinns te vertoeven. Maar ik mis die ‘uhmpf’ die ik nodig heb om mezelf vast te bijten in een verhaal.

Dit boek krijgt 3 sterren op 5. // mybooksandlife.be

Titel: Goede Dochter
Originele titel:
The Good Daughter
Auteur:
Karin Slaughter
Uitgever:
HarperCollins
Verschenen in:
2017
Pagina’s:
510 pg.
Genre: Thriller
ISBN:
9789402726800

**De uitgever heeft mij dit boek bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge