Recensie: Een Leven Na Jou (Voor Jou #2) – Jojo Moyes

Recensie: Een Leven Na Jou (Voor Jou #2) – Jojo Moyes

Laatst las ik eindelijk ‘Een Leven na Jou’, het vervolg op het hartverscheurende ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes – waarvan je mijn review hier nog eens kan lezen. Ik deel met plezier mijn recensie met jullie.

“’Je hebt me verdomme helemaal geen leven gegeven, of wel soms? Helemaal niet. Je hebt alleen mijn oude leven kapotgemaakt. Vermorzeld. Wat moet ik met wat er nog van over is? Wanneer voelt het ooit weer…’ Ik strek mijn armen uit en voel de koele lucht op mijn huid terwijl het tot me doordringt dat ik weer huil. ‘Je bent een klootzak, Will,’ fluister ik. ‘Waarom ben je bij me weggegaan, klootzak!’”

Korte Inhoud

De dood van Will zette het leven van Louisa Clark helemaal op zijn kop. En anderhalf jaar later is ze nog maar een schim van de Louisa met de groene glitterrok waar Will verliefd op werd. Wanneer een opmerkelijk ongeval haar dwingt om tijdelijk weer bij haar familie in te trekken, vreest ze vast te roesten in haar oude leventje. Een leven waar ze niet meer naar terug wil.

Onder lichte dwang van haar vader sluit ze zich aan bij een praatgroep over rouwverwerking. Haar medecursisten geven haar een nieuw perspectief op het leven. Maar plots duikt iemand uit Wills verleden op, waardoor Louisa’s versie van de realiteit op losse schroeven komt te staan.

Recensie: Een leven na jou - Jojo Moyes // mybooksandlife.be

Waardige opvolger?

‘Voor Jou’ was zo’n fantastisch boek dat het me tot laat in de nacht wakker hield en me erna met tranen in mijn ogen in slaap deed vallen. Het is het soort boek dat je bij blijft en waarvan je tegen iedereen zegt dat ze het moeten lezen, zo snel als het kan! En zo’n boek verdient een waardige opvolger.

In het eerste hoofdstuk word ik terug gekatapulteerd naar ‘Voor Jou’ en al de rauwe gevoelens die me toen overspoelden. Ik voel mezelf dan ook meteen vechten tegen de tranen en voel Lou’s pijn alsof ik er voor de eerste keer over lees. Spijtig genoeg was dit het enige hoofdstuk dat me enigszins kon raken.

“Ik had niets gedaan. Het was al ruim anderhalf jaar geleden en ik had helemaal niets gedaan, behalve drank verkopen in twee verschillende landen en verdrinken in zelfmedelijden. En nu, na vier weken in het huis waar ik was opgegroeid, voelde ik dat Stortfold me weer op wilde slokken, me sussend met het idee dat ik het hier prima zou hebben. Het zou allemaal wel goed komen.”

Teleurstellend

‘Een Leven na Jou’ begint anderhalf jaar na de dood van Will en de Lou die we hier zien, lijkt in niets meer op de Lou van het vorige boek. Geen sprankeling in haar ogen, geen uitbundige – en enigzins twijfelachtige – kledingkeuze, geen humoristisch kantje meer. Eerlijk gezegd is ze een beetje saai geworden. En is het boek een beetje saai.

Ik miste de kleine humoristische steekjes tussen Will en Lou die van die relatie iets magisch maakte. Haar nieuwe love interest valt hierbij in het niets naast Will en is absoluut niet memorabel. Hij is er. Maar ik voelde op geen enkel moment magie of een vlam. En daarmee is alles over hem gezegd.

‘Voor Jou’ was geschreven als een standalone. Het was initieel niet de bedoeling om een tweede boek over Louisa Clark uit te brengen. En dit had zo moeten blijven. Hoewel dit tweede boek lekker weg leest, is het op alle vlakken voorspelbaar. Was het een verspilling van mijn tijd? Nee. Maar achteraf bekeken had ik het liever alleen bij ‘Voor Jou’ gelaten om zo mijn herinnering aan een prachtig boek in stand te houden.

[bol_product_links block_id=”bol_590dc9ef55bdd_selected-products” products=”9200000051781041″ name=”Een Leven Na Jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: Een Leven na Jou
Auteur: Jojo Moyes
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Verschenen: 2016
Pagina’s: 392 pg.
Genre: Chicklit, Roman
ISBN: 9789026139550

Follow:

3 Comments

  1. 22 Mei 2017 / 09:11

    Jammer dat het boek een beetje tegenviel, ik denk dat het dan beter was geweest om het alleen bij het eerste deel te laten. Die was zó mooi. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik deze wil gaan lezen, dan blijft het ‘mooie’ boek de voorgrond houden haha 🙂

  2. 23 Mei 2017 / 14:53

    Ik heb er bewust voor gekozen om het boek aan me voorbij te laten gaan. Het eerste deel heeft veel indruk gemaakt en ik vreesde dat deze opvolger geen echte meerwaarde zou zijn. Jouw foto’s vind ik wel weer heel knap geworden.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge