Recensie: Checkmate: This is Dangerous – Kennedy Fox

Recensie: Checkmate: This is Dangerous – Kennedy Fox

Afgelopen week las ik Checkmate: This is dangerous van Kennedy Fox. Hier kan je mijn recensie lezen.

“‘The pleasure is all mine.’ His mouth does that half-curve smirk thing again and fuck, I hate when he flashes that smile. It’s a panty-melting smile if I’d ever saw one. Panty-vanisher. That’s what his smile does. Panties vanishing since 1985.”

Korte Inhoud

Logan Knight is een echte prins op het witte paard. Mijmerend en mysterieus, hij is het soort man dat elke vrouw onmiddellijk opmerkt. Door zijn verleidelijke lach en charmante uiterlijk is het onmogelijk om je gedachten zedig te houden. Spijtig genoeg is hij niet beschikbaar, of dat is toch wat hij zegt.

Kayla is een goeddoener. Te goed om betrokken te raken met een man zoals Logan. Over zijn verleden zwijgt hij angstvallig en hij houdt vol dat het niet het juiste moment is om aan een relatie te beginnen. Maar is dat gewoon een goedkoop excuus? Want het is duidelijk hoe zijn lichaam reageert wanneer Kayla in zijn nabijheid is. Logan wil niet toegeven. En dit maakt Kayla vastberaden om hem te laten zien wat hij mist.

Recensie

Kennedy Fox is een pseudoniem van twee getalenteerde auteurs. Samen schreven ze al een aantal bestseller boeken in de Checkmate serie. In totaal zijn er in deze serie vijf boeken. Het zesde boek komt later deze zomer uit.

Checkmate: This is Dangerous is het eerste boek van een duologie en kan perfect afzonderlijk gelezen worden van de vorige boeken, al worden Kayla en Logan wel voorgesteld in de eerdere boeken. En enkele personages van Checkmate: This is Dangerous zijn hoofdpersonages uit de vorige boeken. Eigenlijk is de serie qua opbouw een beetje vergelijkbaar met de Stouter-reeks. (Eerder recenseerde ik al Onbetrouwbaar en Ongedwongen & Ongezien van de Stouter-reeks.)

Recensie: Checkmate: This is Dangerous - Kennedy Fox // mybooksandlife.be

Disney Prins

Laat ik beginnen met dit te zeggen: Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Kayla en Logan. En op Kayla’s honden, die trouwens allemaal genoemd zijn naar Disney prinsen – I do blame her dogs for my high expectations of men. 😉 Kayla heeft een geweldig leven, al vindt ze zelf dat er iets mist. En dat iets is Logan. Door de nodige dosis cynisme en zelfspot kan ze haar situatie gelukkig relativeren en dit lijdt vaak tot memorabele en lachwekkende uitspraken.

“Every time I hear one of his lame excuses, I roll my eyes so hard I nearly give myself a whiplash. More like emotional whiplash.”

Hoewel Logan duidelijk een gevaarlijk kantje heeft, lijkt hij ook de perfecte gentleman te zijn die je bloemen en chocolade stuurt. Toch duwt hij mensen van zich af zodat ze niet geconfronteerd en belast worden met zijn problemen. Tot vervelens toe herhaalt hij dat Kayla iemand verdient die beter is dan hem. Iemand zonder al die emotionele bagage. Wel, laat me dit zeggen, Logan: Het is niet aan jou om te bepalen hoeveel iemand anders aankan. Laat die beslissing over aan die persoon zelf. En bevrijd jezelf van die last.

Prins op het witte paard

Logan krijgt verschillende kansen om de prins op het witte paard te spelen. Die kansen grijpt hij natuurlijk met beide handen. Hoewel dit een cliché is, – dappere man redt vrouw in nood – werkt het hier wel. Voor mij toch althans. Al deze reddingsacties leiden tot de nodige romantische – en seksuele – spanning tussen Kayla en Logan. Die spanning werd zo hard opgedreven dat ik bijna naar mijn boek wou roepen: HEB GEWOON EVEN SEKS, OKÉ?!

“‘You don’t ever have to worry about being honest with me. I’ll only judge you if it’s something ridiculous like being Team Feylin or something.’
His cheeks nearly touch his ears by the loud laughter that roars from his throat. ‘Well for the record, I’d be Team Feysand.’”

Cover

Deze recensie zou niet volledig zijn zonder het even te hebben over de cover. Ik zou zo graag hebben dat ze wat creatiever zijn met covers van New Adult boeken. Een halfnaakte man of een halfnaakte vrouw. Als ze eens zot willen doen, staan ze er beide op. En zover gaat de creativiteit. Terwijl het echt gênant is om een boek met zo’n cover in het openbaar te lezen. Je wilt toch niet dat mensen zien dat je een pikant boek aan het lezen bent?!

Ben je fan van het romantische genre? Dan is dit boek absoluut iets voor jou. Checkmate: This is Dangerous is een heerlijk ondeugend boek. En perfect om mee te nemen op vakantie en lekker aan het strand te lezen – als je het niet erg vindt wanneer mensen weten dat je iets juicy aan het lezen bent.

Dit boek krijgt 4,5 sterren op 5. (recensie)

Lees alle reviews over Checkmate: This is Dangerous (Logan & Kayla, #1)

Titel: Checkmate: This is dangerous
Serie: Checkmate Duet Series (Logan & Kayla #1)
Auteur: Kennedy Fox
Verschenen in: 2017
Pagina’s: 232 pg.
Genre: Romantiek, Contemporary, New Adult

Follow:

4 Comments

  1. 17 Juli 2017 / 19:54

    Ik ben het helemaal met je eens wat die covers betreft. Bij Engelse NA een halfnaakte man, bij Nederlandse NA een kussend koppel. Origineel is wel anders ja. Maar de verhalen blijven toch zo leuk 🙂

  2. 18 Juli 2017 / 19:28

    In de trant van; dat mensen zien dat ik zulke boeken lees in het openbaar, vind ik zelf niet erg. Maar ik ben het wel met je eens dat de originaliteit ver te zoeken is wat covers betreft. En het is jammer, want ze worden dan toch al op de cover beoordeeld terwijl deze boeken zooooveel meer bevatten als sexiness zoals de cover laat geloven.
    Zelf heb ik wel een aantal NA boeken in de kast staan die gelukkig echt hele gave covers hebben, zonder zelfs mensen erop zoals de Starcrossed trilogie van Leisa Rayven.

    Dit boek gaat op mijn lijstje, het klinkt helemaal als ‘my kind of read’!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge