Recensie: Caraval (Het Zwarte Hart) – Stephanie Garber

Recensie: Caraval (Het Zwarte Hart) – Stephanie Garber

Vorige week las ik eindelijk Caraval van Stephanie Garber. Lees mijn recensie hier.

“Whatever you’ve heard about Caraval, it doesn’t compare to the reality. It’s more than just a game or performance. It’s the closest you’ll ever find yourself magic in this world.”

Korte Inhoud

De zussen Scarlett en Tella hebben nog nooit het eiland Trisda verlaten. Al jaren verlangen ze ernaar om naar Caraval te kunnen gaan, een show/spel van een week lang dat maar één keer per jaar wordt georganiseerd. Wanneer de zussen hun langverwachte uitnodiging in handen krijgen, lijkt het alsof hun grootste droom uitkomt. Maar wanneer ze daar arriveren, verdwijnt Tella bijna onmiddellijk.

Wat normaal een spel is, blijkt al snel realiteit te zijn. Scarlett raakt verstrikt in een gevaarlijk spel van liefde en magie. Ze moet Tella zien te vinden voor het spel voorbij is en haar zus voor altijd verdwijnt.

Heuse Hype

Caraval is één van de meeste geanticipeerde Young-Adult boeken van 2017. Het marketing team van de uitgeverij heeft zijn job goed gedaan en een heuse hype gecreëerd. De Britse editie van dit boek heeft namelijk vier verschillende covers onder de dust jacket. Zo is er een roos, een jurk, een tent en een klok. Ik kan best begrijpen dat de echte fans van Caraval alle covers willen verzamelen. Ook gaat het gerucht de ronde dat er nog een vijfde geheime cover zou zijn, die je enkel in bepaalde boekenwinkels in Engeland kan vinden. Ik heb er zelf nog geen foto’s van gezien, maar het leunt helemaal aan bij het mysterieuze sfeertje van Caraval!

Tijdens het lezen voel ik bijna onmiddellijk dat ik terecht ben gekomen in een wonderlijke magische wereld waar ik me 400 pagina’s lang volledig in thuis zal voelen.

Mysterie en Wantrouwen

Caraval is gehuld in een donkere waas van mysterie. De spelers weten niet exact hoe het spel in elkaar zit of wie er te vertrouwen is. Ook als lezer wordt je helemaal meegezogen in het mysterie en het wantrouwen. Welke personages zijn te vertrouwen en welke spelen een rolletje?

Naast een grote portie mysterie en romantiek bevat dit boek ook een zoektocht. Hiermee bedoel ik niet alleen de zoektocht naar Tella, maar Stella gaat op zoek naar zichzelf. Ze maakt een heel mooie evolutie mee en verandert van een bang en veilig – en lichtjes frustrerend – personage in iets anders. 😉 Wat voor evolutie ze doormaakt ga ik natuurlijk nog niet vertellen, dat is aan jullie om te ontdekken!

“Every person has the power to change their fate if they are brave enough to fight for what they desire more than anything.”

Voor ik in het boek begon, had ik al gehoord dat er een vervolg zou komen op Caraval. Aangezien alle losse eindjes mooi aan elkaar geknoopt worden, zag ik tegen het einde van het boek niet echt hoe Stephanie Garber dit zou kunnen verwezenlijken… Tot ik de epiloog las! Stephanie breit er nog een geweldige twist – naast alle vorige geweldige plot twists – aan vast die je reikhalzend doet uitkijken naar het volgende boek.

PS: Wat ik ook heel bijzonder vind, is dat de Nederlandse editie van dit boek – Het Zwarte Hart – eerder is verschenen dan de originele versie!

[bol_product_links block_id=”bol_58e39607152b1_selected-products” products=”9200000063263501,9200000057002739″ name=”Caraval” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: Caraval
Titel Nederlandstalige editie: Het Zwarte Hart
Auteur: Stephanie Garber
Uitgever: Hodder & Stoughton
Verschenen in: 2017
Pagina’s: 407 pg.
Genre: Young-Adult, Fantasy
ISBN: 978 1 473 62914 1

Follow:

5 Comments

 1. 16 April 2017 / 17:31

  Klinkt echt geweldig! En ik zag dat het in de aanbieding was bij bol.com, dus ik weet nu wel hoe ik mijn cadeaubon kan besteden 🙂 Thnx!

  • mybooksandlife
   17 April 2017 / 20:26

   Hoi Esther, leuk om te horen! Via het Bol.com ‘knopje’ onderaan deze post kan je het boek aankopen! Zo krijg ik een klein procentje, dat weer terug in mijn blog gestoken wordt. 🙂

   • 18 April 2017 / 16:10

    Ja! het partnerprogamma is echt chill! Wij hebben het ook op de blog 🙂

  • mybooksandlife
   5 Mei 2017 / 22:38

   De Engelse is inderdaad veel leuker!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge