Recensie: Als het zaterdag wordt – Nicci French

Recensie: Als het zaterdag wordt – Nicci French

Deze week las ik het zesde deel in de Frieda Klein-reeks van Nicci French. Ik deel met plezier mijn recensie.

“Ik moet meer pijnstillers hebben. Wat voor dag is het trouwens?”
“Zaterdag,” zei Frieda. “Maar het is nog niet licht.”
“Ik heb een hekel aan zaterdagen.”
“Niemand heeft een hekel aan zaterdagen.”

Nicci French is al sinds lang mijn favoriete auteur voor thrillers. Toen ik de Frieda Klein-serie leerde kennen, duurde het niet lang voor ik door Blauwe maandag tot en met Denken aan vrijdag was gerold als een TGV. Na die laatste pagina was het in spanning afwachten tot het volgende boek in de serie zou verschijnen en nog voor dat boek uitgegeven werd, stond het al op mijn “boeken die ik moet kopen”-lijstje. Nu was het eindelijk zover. Ik kon opnieuw met Frieda Klein op stap in Londen en ik kon niet wachten om er volledig in te duiken.

Frieda Klein is een psychotherapeute die niet zomaar tevreden is met het ontrafelen van de kronkels in het menselijke brein en daarom in het verleden al meerdere keren de politie heeft geholpen als consultant. Steeds gaat ze op zoek naar meer spanning, waardoor ze meer dan eens haar leven in gevaar heeft gebracht. Na Denken aan vrijdag had ze aan haar vrienden beloofd om te stoppen met haar speurwerk en haar neus niet meer in gevaarlijke zaken te steken, wat haar goed lukte tot ze in contact kwam met de 32-jarige Hannah. Dertien jaar geleden werd de toen 18-jarige Hannah naar een psychiatrische inrichting gestuurd nadat ze veroordeeld werd voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De zaak was groot nieuws en sierde wekenlang de krantenkoppen. Nu wordt er aan Frieda gevraagd om Hannah te bezoeken en haar mentale toestand te onderzoeken.

Wanneer Frieda bij de inrichting komt, merkt ze snel dat er meer aan de hand is. De toestand waarin ze Hannah aantreft is erbarmelijk, vol blauwe plekken en kneuzingen. Frieda begint zich vast te bijten in deze zaak – niet dat we iets anders van haar verwacht hadden – en vraagt zich meer en meer af of Hannah wel echt een koelbloedige moordenaar is of misschien gewoon een slachtoffer van een gebrekkig politieonderzoek?

Of je al fan bent van het eerste uur of nog maar net kennismaakt met Frieda, je voelt je direct betrokken in het verhaal en waant je bijna een extra vriend in de ‘crew’ van Frieda Klein, waar de immer-wodka-drinkende Josef mijn favoriet is. Ze neemt je mee tijdens haar lange nachtelijke wandelingen door het stille en bijna dreigende Londen.

Als het zaterdag wordt is een literaire thriller van het hoogste niveau en een meer dan waardige opvolger voor Denken aan vrijdag. Ik durf zelfs zeggen dat dit boek het beste is in de ‘dagen van de week’-reeks over Frieda Klein. De laatste pagina’s van deze thriller zijn zeer slim geconstrueerd en houden de spanning erin waardoor je niet anders kan dan halsreikend uitkijken naar wat zondag zal brengen.

5-sterren

[bol_product_links block_id=”bol_58cc3707a6408_selected-products” products=”9200000051759574″ name=”Als het zaterdag wordt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: Als het zaterdag wordt
Originele titel: Saturday Requiem
Auteur: Nicci French
Uitgever: Ambo Anthos
Verschenen: 2016
Pagina’s: 388 pg.
Genre: Literaire thriller
ISBN: 978 90 263 2844 2

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge