Recensie: Als we elkaar terugzien – Kristin Harmel

Recensie: Als we elkaar terugzien – Kristin Harmel

Afgelopen week las ik de prachtige nieuwe roman Als we elkaar terugzien van Kristin Harmel. Lees hieronder mijn recensie.

‘Wat wel van belang is, is dat ik bij jou ben. Wat ik wil zeggen, Peter, is dat jij mijn wereld bent. Zolang we samen zijn, kan ik dromen. En zolang ik kan dromen, kan alles. Snap je het niet? Je hebt me vleugels gegeven en op een dag zal ik er samen met jou mee vliegen.’

Korte inhoud

Emily voelt zich mislukt als journaliste én als vrouw wanneer haar vaste column om budgettaire redenen wordt geschrapt. Ze heeft het gevoel dat ze alles kwijt is: haar carrière, haar familie en haar grote liefde. Op een dag ontvangt ze een mysterieus pakket van een onbekende afzender. De inhoud: een prachtig schilderij waar een vrouw op staat afgebeeld. En die vrouw lijkt verdomd hard op haar grootmoeder.

‘Hij bleef altijd van haar houden.’ Dat is de enige boodschap die bij het schilderij zat. Emily besluit om haar journalistieke skills boven te halen en op onderzoek uit te gaan. Ze wil koste wat kost te weten komen wie haar dit schilderij heeft bezorgd. Is het echt haar grootmoeder op het schilderij? Wie heeft het geschilderd? Heeft die persoon haar oma gekend?

Bijzonder boek

Na amper tien pagina’s te hebben gelezen, voelde ik al dat ik een bijzonder boek in mijn handen had. De vlotte schrijfstijl maakt het een heel aangenaam boek om te lezen. Ik wist dat ik Als we elkaar terugzien in een wip en een flik zou kunnen uitlezen. Wat ik wel vaker bij een goed boek heb, is dat ik mijn leestempo ga verlagen om zo lang mogelijk in het verhaal te kunnen vertoeven. En dat deed ik hier ook.

Dit boek ontbloot een stukje geschiedenis dat voor mij compleet onbekend was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er in Amerika namelijk werkkampen voor Duitse krijgsgevangenen en een bepaald werkkamp in Battle Creek speelt een belangrijke rol in dit boek. Naast het verhaal van Emily wordt in alternerende hoofdstukken het verhaal van oma Margaret en een Duitse soldaat uit de doeken gedaan. Samen met het Engelse Victoriaanse tijdperk is de Tweede Wereldoorlog mijn favoriete geschiedkundige periode om over te lezen. Op dat vlak had deze roman dus al een streepje voor bij mij.

Warm en gezellig

Als lezer ben je getuige van een verboden liefde die zich ontluikt. Daardoor voel je je een beetje als een voyeur, maar op een heerlijke manier. Het boek geeft je een warm en gezellig gevoel en je wilt helemaal niet dat die laatste pagina eraan komt! Helaas is dat moment onvermijdelijk en wanneer het dan toch arriveert, slaag je het boek met een tevreden zucht dicht om erna je familie in jouw armen te nemen en ze nooit meer los te laten.

[bol_product_links block_id=”bol_58d514698f064_selected-products” products=”9200000070999476″ name=”als we elkaar terugzien” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: Als we elkaar terugzien
Originele titel: When we meet again
Auteur: Kristin Harmel
Uitgever: Boekerij
Verschenen in: 2017
Pagina’s: 384 pg.
Genre: Fictie, Literatuur
ISBN: 978 90 225 7921 3

** Dit exemplaar werd mij door de uitgeverij bezorgd in ruil voor een eerlijke recensie.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge