Recensie: A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

Recensie: A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

Afgelopen week las ik het prachtige A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas. Lees hieronder snel mijn recensie!

“I was as unburdened as a piece of dandelion fluff, and he was the wind that stirred me about the world.”

Korte Inhoud

De negentienjarige Feyre woont op twee dagen reisafstand van de onzichtbare muur die het mensenrijk scheidt van Prythian, het domein van de faeries. Noodgedwongen jaagt ze op dieren om haar familie in leven te houden tijdens de dodelijke wintermaanden.

Wanneer ze een wolf doodt, krijgt ze ongewenst bezoek van een angstaanjagend beestachtig wezen. Dit beest eist vergelding voor de dood van die wolf. Tegen haar zin wordt Feyre meegesleurd naar een magisch land dat ze alleen maar kent van mythische legendes. Daar aangekomen ontdekt ze dat het beestachtig wezen eigenlijk Tamlin is, één van de meest dodelijke en onsterfelijke faeries die ooit over de wereld regeerden.

Beauty and the Beast

A Court of Thorns and Roses – of in het Nederlands: Hof van Doorns en Rozen – is een hervertelling van Beauty and the Beast. Valt dat even mee, dit is toevallig mijn favoriete sprookje! En toch was ik angstig om aan dit boek te beginnen. Ik had zoveel extatische verhalen gehoord over deze serie en ik vroeg me alleen maar af: “Gaat het wel voldoen aan mijn verwachtingen?”

“Rhysand stared at me for long enough that I faced him. “Be glad of your human heart, Feyre. Pity those who don’t feel anything at all.”

Ja hoor! Wat een boek! Het eerste wat ik zag was een kaart. En die fascineerde me onmiddellijk. Faerie Realms, Under the mountain, Spring Court,… Al deze namen spreken tot de verbeelding. “Laat de rest maar komen,” dacht ik.

Recensie: A Court of Thorns and Roses - Sarah J. Maas // mybooksandlife.be

Sarcastische Lucien

Naast Tamlin is er nog een ander belangrijk personage in de Spring Court, en dat is Lucien. Het is het zo leuk om te zien hoeveel deze twee verschilden van karakter, wat voor een mooie wisselwerking zorgte in de dialogen. Goed gedaan, Sarah J. Maas! Naast de serieuze Tamlin, staat de ietwat sarcastische Lucien, die een goed gevoel voor humor heeft. Hij zorgt voor een lichte noot doorheen het verhaal.

“Do you ever stop being so serious and dull?”
“Do you ever stop being such a prick?” I snapped back.
Dead—really, truly, I should have been dead for that.
But Lucien grinned at me. “Much better.”

Hoewel ik razend enthousiast ben over A Court of Thorns and Roses was er toch iets dat me irriteerde. Feyre probeert talloze keren uit te zoeken of er écht geen manier is voor haar om terug te keren naar haar familie. En keer op keer komt ze tot de conclusie dat de rest van haar leven in Prythian ligt. Meisje, aanvaard je lot en get on with your life!

A Court of Thorns and Roses schudt mijn emoties helemaal door elkaar. Van verliefdheid voor de personages ga ik naar nagelbijten van de spanning om dan een ziek gevoel in mijn maag te krijgen van verdriet. Laat dat nu net juist hetgene zijn dat een boek écht goed maakt. Heb je dit boek nog niet gelezen? Dan stel ik voor dat je onmiddellijk dit boek bestelt en eraan begint!

[bol_product_links block_id=”bol_58f0c0ed92d14_selected-products” products=”9200000032214897,9200000051759419″ name=”A Court of Thorns and Roses” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: A Court of Thorns and Roses
Nederlandse titel: Hof van Doorns en Rozen
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: Bloomsbury
Verschenen in: 2015
Pagina’s: 421 pg.
Genre: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9781619634442
ISBN Nederlandstalige editie: 9789000348275

Follow:

2 Comments

 1. 2 Mei 2017 / 14:51

  Mooie recensie! Ik vind ACOTAR ook een leuk boek, zelf ergerde ik me nogal aan Feyre, ik vind haar een beetje saai om eerlijk te zijn. De andere personages zijn wel interessant!

  • mybooksandlife
   2 Mei 2017 / 15:20

   Daar kan ik je zeker in begrijpen. Ik vind wel dat dit verandert in het tweede boek. ☺

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge