Purpuz planner: Wat vind ik ervan?

Purpuz planner: Wat vind ik ervan?

Purpuz Planner

Anno 2017 leiden we een druk leven. Van een ontbijtmeeting met bedrijf X naar yoga in studio Y en van dan weer naar een lunchafspraak met vriendin Z. De tijden dat we al deze afspraken gewoon in ons koppie konden opslagen, is voorgoed voorbij. En dankzij de intrede van de smartphone hebben we te allen tijde onze agenda bij de hand. Maar is een gewone agenda nog voldoende?

Door onze toenemende drang naar een digitale detox is de papieren planner weer aan een opmars bezig. Natuurlijk is een agenda zoals ze er twintig jaar geleden uitzag niet meer voldoende. Want naast een succesvolle carrière willen we ook gelukkig zijn. En de beste versie van onszelf worden. De Purpuz planner combineert al deze zaken. En ik testte hem uit.

Wat is de Purpuz planner?

De Purpuz planner streeft ernaar om je gelukkiger en succesvoller te maken. Dit doet hij door je te laten focussen op je doelen. Want wanneer je je doelen haalt, ben je gelukkig. – Volgens de Purpuz planner dan toch. –

Heb je ook een droom, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vind je het lastig om je doelen te behalen? En heb je moeite met plannen? Je baalt ervan dat je dit jaar weer niet verder bent gekomen. Dat je nog steeds niet in vorm bent. De Purpuz planner biedt een unieke oplossing. De Purpuz is de 1e agenda die in zijn geheel is ontworpen om jou je doelen te laten behalen. De planner helpt je doelen te stellen. Je doelen te plannen en deze te halen. Krijg meer zelfvertrouwen. Heb betere relaties. Vergroot je Geluk en Succes met de Purpuz. De 8 Purpuz tools helpen je hiermee.

De Purpuz tools

Met acht tools helpt deze planner je om doelen te bereiken. De eerste vier tools helpen je om jouw dromen om te zetten in hapklare stukjes, zodat je een planbaar doel krijgt. Daarnaast zijn er twee tools die je helpen plannen en twee tools die je helpen reflecteren over je vooruitgang.

Purpuz planner: Wat vind ik ervan? // mybooksandlife.be

De Purpuz Map

Via een mindmap ga je nadenken over je dromen. Welke doelen of dromen zou jij willen vervullen om zo je ideale droomwereld te creëren? Dit doe je voor elk levensgebied: gezondheid, werk, familie, relatie, woning,…

Purpuz planner: Wat vind ik ervan? // mybooksandlife.be

De Purpuz Matrix

Na het invullen van de mindmap is duidelijk wat jouw dromen zijn. Natuurlijk kan je niet aan elke droom tegelijk werken, dus is het belangrijk om te bepalen welke je eerst gaat verwezenlijken. Hiervoor komt de Purpuz Matrix goed van pas. Per droom laat de Matrix je afvragen hoe graag je de droom wilt verwezenlijken en hoeveel energie je eraan wil besteden.

Purpuz planner: Wat vind ik ervan? // mybooksandlife.be

Uit de ‘doeners’ kies je vervolgens  die droom waarvoor je de meeste ‘wil’ hebt en waarvan je de meeste energie krijgt. De gekozen droom is nu jouw doel. In de volgende tools ga je deze in kleine stukken verdelen.

Purpuz planner: Wat vind ik ervan? // mybooksandlife.be

Het Purpuz Plan

In een nieuwe mindmap deel je jouw groot doel op in kleinere doelen en overzichtelijke stappen. Je gaat bedenken welke stappen er nodig zijn om jouw doel te bereiken.

Het Purpuz Pad

Nadat je in het Purpuz Plan alle stappen tot jouw doel hebt bepaald, ga je daaraan toevoegen hoeveel tijd je denkt te spenderen per stap. Vervolgens bepaal je de volgorde waarin je de stappen gaat zetten.

In het Purpuz Pad schrijf je overzichtelijk de stappen uit het Purpuz Plan onder elkaar op, voorzien van hun geschatte tijd. Alle geschatte tijd bij elkaar opgeteld is de totale tijd tot het bereiken van jouw doel. Deze totale tijd kun je gebruiken voor het bepalen van je deadline.

Purpuz planner: Wat vind ik ervan? // mybooksandlife.be

De Maandplanning

Onder ‘mijn maanddoelen’ schrijf je de stappen die je die maand naar je doel wilt zetten. Omdat een gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven uit meer bestaat dan alleen je doelen halen, is het in je maandplanning ook belangrijk om tijd vrij te maken voor je naasten, jezelf en nieuwe dingen. Hiervoor is ruimte gereserveerd.

Purpuz planner: Wat vind ik ervan? // mybooksandlife.be

De Weekplanning

In de maandplanning heb je jouw week to-do’s globaal aangegeven. Aan het begin van de week check je of die nog realistisch zijn. De stappen naar je doel, en wat je verder nog wilt doen, schrijf je op in ‘mijn week to-do’s’. Deze to-do’s plan je daarna in op een dag en tijd.

Purpuz planner: Wat vind ik ervan? // mybooksandlife.be

Dagreflectie & Vragen aan Jezelf

Het is goed om regelmatig stil te staan en je af te vragen of je nog in balans aan jouw doelen werkt. Hiervoor is in de Purpuz planner zowel dagelijks als maandelijks ruimte voorzien.

Purpuz planner: Wat vind ik ervan? // mybooksandlife.be

Purpuz planner: Wat vind ik ervan? // mybooksandlife.be

Wat vind ik van de Purpuz planner?

Als er iets is dat de Purpuz planner wel degelijk doet, dan is dat je grondig laten nadenken over je dromen en doelen. Na hem twee maanden te hebben gebruikt, sta ik ondertussen al wat verder in het proces om mijn doelen te behalen. En dat is exact hetgeen wat de Purpuz planner belooft.

Pluspunten van de Purpuz planner
  • De planner is genderneutraal. Door zijn sobere vormgeving is hij geschikt voor zowel mannen als vrouwen.
  • Achteraan vind je meer dan voldoende werkruimte (verschillende matrixen, plaatsen voor mindmaps, meerdere Purpuz canvassen,…).
  • Duidelijke handleiding met voorbeelden.
  • Leuke quotes bij elke weekplanning.
  • Zaterdag en zondag krijgen evenveel ruimte als de weekdagen.
  • De Purpuz planner kan je gratis downloaden! (Natuurlijk kan je hem ook gewoon kopen.)

Minpunten van de Purpuz planner

  • Door de strakke vormgeving mis ik de creativiteit die ik wel in mijn bullet journal kan leggen.
  • Het is moeilijk om voor élke dag een dagdoel, overwinning en groeipunt te bepalen.
  • Het is nogal een groot gevaarte, dus in je handtas past hij niet.

Voor €34,9ç kan je hier een Purpuz planner kopen.

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge