Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks

In slechts een fractie van een seconde vormt een Instagram-gebruiker een eerste indruk van jouw profiel. Naast de foto’s is het eerste wat opvalt je Instagram Bio. Wanneer je als bedrijf actief bent op Instagram – of een succesvolle Instagrammer wilt worden – is die Instagram Bio dus van cruciaal belang.

In dit artikel neem ik je stap voor stap mee in het proces om een Killer Instagram Bio te schrijven die mensen gegarandeerd op die volg-knop doet drukken.

Optimaliseer je naam voor zoekopdrachten

De eerste stap in het maken van een Killer Instagram Bio is ervoor zorgen dat je naam ook effectief je naam is. (Met naam bedoel ik niet je gebruikersnaam, maar het veld ‘naam’ in je profiel.) Of het nu jouw naam of bedrijfsnaam is, de naam die mensen zien op Instagram moet de naam zijn waaronder ze je kennen.

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks - Optimaliseer je naam // mybooksandlife.be

Mensen die naar je zoeken op Instagram, zullen meestal je naam of bedrijfsnaam gebruiken om je op te sporen. Gebruik dus geen rare spelling, afkortingen of andere versies van je naam.

Je naam en gebruikersnaam zijn de enige elementen van je profiel die Instagram in overweging neemt bij een zoekopdracht. Om dit ten volle te benutten kan je verder gaan dan enkel je naam of bedrijfsnaam te gebruiken. Heb je een specialiteit? Ben je gekend voor een bepaald iets? Heb je een blog? Heb je een jobtitel? Is er een trefwoord of niche waarvoor je in de zoekresultaten wilt verschijnen? Voeg dit dan toe aan je naam. Zo verhoog je jouw kansen om gevonden te worden.

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks - Optimaliseer je naam // mybooksandlife.beHier heeft Paulien Riemis de naam van haar 
blog toegevoegd aan haar naam.

Ga op zoek naar de ideale profielfoto voor je Instagram Bio

Naast je naam is ook je profielfoto ontzettend belangrijk. Want die moet er ALTIJD zijn! Er is namelijk niets onpersoonlijker dan die default blauwe achtergrond met een wit silhouet. Zo zou je nog wel eens aanzien kunnen worden als een Instagram-bot. En dat willen we niet, jakkiebah.

Bij voorkeur gebruik je een foto van jezelf. Dit geeft je profiel meteen wat persoonlijkheid en geeft je volgers een blik naar de persoon achter het account. Je profielfoto is ienie minie dus je hoeft absoluut niet verlegen te zijn om je gezicht te tonen. Dat pukkeltje dat maar niet verborgen wou blijven onder je concealer zien we dus echt niet. Oef!

Een gezicht toont aan dat er een echte persoon achter je Instagram-account zit, dat je actief zal zijn en effectief foto’s liket en reacties plaatst.

Voeg je vaardigheden toe aan je Instagram Bio

Een goede Instagram Bio vermeldt wat je doet of waar je bedrijf voor staat. Als je bekend wilt staan om bepaalde eigenschappen of vaardigheden, kan je deze toevoegen aan je Instagram Bio.

Denk aan wat jou onderscheidt van je concurrentie. Waarom zouden mensen jou moeten volgen? Door deze te vermelden, introduceer je jezelf aan potentiële nieuwe volgers.

Alex voegde ‘Digital Strategist’ toe aan haar bio,
een vaardigheid die omschrijft wie ze is en wat ze kan.

Vermeld relevante trefwoorden in je Instagram Bio

Trefwoorden vermelden in je Instagram Bio gaat je niets opleveren als het gaat om zoekopdrachten. Maar net zoals bij je vaardigheden vertelt het bezoekers wat voor persoon je bent en wat ze kunnen verwachten van je profiel.

 Vermeld relevante trefwoorden in je Instagram Bio // mybooksandlife.bePauline van A Fashion Taste laat in haar bio duidelijk zien
wat je van haar Instagram feed kan verwachten.

Optimaliseer je website link

Instagram is een pain in the ass als het gaat om het plaatsen van klikbare links. De énige plaats waar je een klikbare link kan invoegen is je Instagram Bio. Benut deze ruimte dan ook ten volle.

Je kan deze link zo vaak veranderen als je wilt. Op deze manier kan je steeds je nieuwste en meest belangrijke content (zoals je laatste blogpost of Youtube-video) in de kijker zetten.

Probeer eens om een URL shortener met een tracking code te gebruiken. Zo krijg je zicht op het aantal mensen dat zich via de link in je Instagram Bio een weg naar jouw content klikt.

Deel je e-mailadres in je Instagram Bio

Meer en meer zie je dat mensen hun e-mailadres delen in hun Instagram Bio. Het voordeel hiervan is dat het heel simpel is voor je volgers om je te contacteren.

Natuurlijk kunnen ze je ook steeds contacteren via DM. Maar afhankelijk van hoeveel berichten je ontvangt, is het gemakkelijk om je DMs uit het oog te verliezen.

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks - Deel je e-mailadres in je Instagram Bio // mybooksandlife.be

Wanneer je een business account hebt, is er plaats voorzien voor je e-mailadres. Hierdoor kunnen volgers met een simpele druk op de knop een e-mail naar je sturen. Spijtig genoeg is de e-mailknop enkel zichtbaar in de mobiele versie van Instagram.

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks - Deel je e-mailadres in je Instagram Bio // mybooksandlife.be

Creatief omgaan met je Instagram Bio

Kom je wel eens uit op een profiel waarvan je de bio leest en onmiddellijk denkt, hallo nieuwe vriendin? Jep, ik ook. Daarom is een bio zo belangrijk. Het is namelijk een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid. Hoe meer je van je echte zelf laat zien, hoe sneller mensen geneigd zijn om je te volgen. En wees nu eens eerlijk; het is toch ontzettend leuk om een notificatie op je smartphone te krijgen omdat je een nieuwe volger hebt?!

Instagram is een hip en trendy medium. Het is dus volledig toegelaten om plezier te brengen in je bio. Hier zijn een aantal manieren om creatief om te gaan met je Instagram Bio.

Omarm de Emojis

Emojis doorbreken een droge tekst en vangt de aandacht van (potentiële) volgers. Ze zorgen ervoor dat mensen je Instagram Bio effectief willen lezen om zo te ontdekken waarom al die leuke emojis daar staan.

Iedereen gebruikt emojis – zelfs mijn mama. Want zo’n beeld zegt meer dan duizend woorden. En dat is exact wat we nodig hebben in een Instagram Bio. Er zijn immers maar 150 tekens beschikbaar om te laten zien wie je bent of waar je bedrijf voor staat.

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks - Omarm de Emojis // mybooksandlife.be

Verander het lettertype van je Instagram Bio

Hoewel dit niet meer zo populair is als een paar jaar geleden, is het veranderen van je lettertype nog steeds een leuke manier om eruit te springen. En dan bedoel ik niet uit een taart.

Wil je dit zelf eens proberen? Gebruik dan Textizer (voor iOS) of Cool Fonts for Instagram (voor Android).

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks - Verander het lettertype van je Instagram Bio // mybooksandlife.be

Gebruik leuke symbolen in je Instagram Bio

Nog een manier om je bio op te leuken, is het gebruik van leuke symbolen. Het invoegen van symbolen zoals , of  geeft een meer minimalistische vibe dan het gebruik van emojis.

Ben je zelf op zoek naar leuke symbolen om in je bio te gebruiken? Neem dan eens een kijkje op deze website.

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks - Gebruik leuke symbolen in je Instagram Bio // mybooksandlife.be

Gebruik line breaks in je Instagram Bio

Regeleindes toevoegen aan je Instagram Bio houdt het geheel overzichtelijk. Het spreidt de informatie waardoor het beter opgenomen kan worden.

Om regeleindes toe te voegen kan je op twee manieren te werk gaan. Via de webversie van Instagram gebruik je gewoon ‘Enter’ om een regelruimte of witregel te creëren.

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks - Gebruik line breaks in je Instagram Bio // mybooksandlife.be

Ga je alleen maar te werk met je smartphone? Typ je Instagram Bio dan eerst in de notities-app. Kopieer ze daarna integraal naar je profiel.

Een Killer Instagram Bio schrijven: tips & tricks - Gebruik line breaks in je Instagram Bio // mybooksandlife.be

Het is wel belangrijk om te onthouden dat een regeleinde enkel zichtbaar is in de mobiele versie van Instagram. Ze zullen dus niet te zien zijn in de webversie.

Welke van deze tips paste jij al toe in je Instagram Bio? Zijn er die je leuk vindt en gaat toepassen?

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.