In spanning uitkijken naar – januari 2017

In spanning uitkijken naar – januari 2017

Het is tijd om jullie de resultaten te laten zien van mijn speurneuzerij van de afgelopen maand. Ik ben weer op zoek gegaan naar enkele leuken boeken van verschillende uitgevers die uitkomen in de eerste maand van het nieuwe jaar. Ik probeer zoals altijd een mooie mix te vinden tussen literatuur, romantiek, feelgood, thrillers, fantasy en young adult. Misschien vind je hier wel een boek om toe te voegen aan je verlanglijstje?

De ondergrondse spoorweg – Colson Whitehead

de-ondergrondse-spoorweg

De ondergrondse spoorweg geeft ons een alternatieve geschiedenis van de slavernij in Amerika. Cora is slavin op een katoenplantage in Georgia. Wanneer ze dacht dat haar leven niet verschrikkelijker kon zijn, valt het oog van de wrede eigenaar op haar. Ze besluit om te vluchten, en met hulp van de Ondergrondse Spoorweg (een netwerk van antislavernij-activisten) begint ze een lange reis door het Zuiden van Amerika richting de vrije noordelijke staten. In alle zuidelijke staten die ze aandoet wordt Cora echter geconfronteerd met nóg groteskere vormen van racisme en terreur.

Verschijnt op: 4 januari 2017
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact b.v., imprint Atlas Contact
Genre: Literatuur & Romans
ISBN: 978 9025 44912 4

 

Audrey en Anne – Jolien Janzing

audrey-en-anne

Herfst, 1957. De jonge filmster krijgt bezoek van Otto Frank in haar Zwitserse chalet. Hij wil haar overhalen zijn dochter te spelen in een film over haar leven. Lente, 1929. Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo zijn ze beiden op jonge leeftijd gedwongen hun geboorteland te verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis. Noodgedwongen, deel uitmakend van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.

Verschijnt op: 3 januari 2017
Uitgever: Singel Uitgevers, imprint De Geus
Genre: Literaire Non-Fictie
ISBN:978 9044 53318 7

 

Anna Karenina – Leo Tolstoj

anna-karenina

Natuurlijk is Anna Karenina geen nieuwe roman. Deze editie is echter wel nieuw en behoort tot de Vintage Russian Classics collectie. Deze collectie viert de honderdste verjaardag van de Russische revolutie en bevat zes meesterwerken, waaronder War and Peace, The Master and Margarita, Crime and Punishment, Doctor Zhivago, Life and Fate, en deze prachtige Anna Karenina. Leuk weetje: de covers zijn ontworpen op basis van behangpapier dat gebruikt werd in Russische interieurs. Deze collectie is zeker het verzamelen waard!

Verschijnt op: 5 januari 2017
Uitgever: Vintage UK
Genre: Literatuur & Romans
ISBN: 978 1784 87195 6

 

Perfectie – Laura Lippman

perfectie

Detective Tess Monaghan is voor niets bang. Maar daar kan wel eens verandering in komen. Nog niet zo lang geleden heeft ze een internetdater met een ziekelijke voorkeur voor jonge meisjes zo zwaar afgestraft dat hij een aanklacht tegen haar heeft ingediend.

Om uit de schijnwerpers te blijven doet Tess wat onderzoek in het archief. Daar stuit ze op een reeks onopgeloste moordzaken die verband met elkaar lijken te houden. Geholpen door politierot Carl Dewitt, die destijds betrokken was bij het onderzoek, komt Tess wel heel dicht bij de moordenaar. Of is het de moordenaar die haar steeds dichterbij lokt?

Verschijnt op: 16 januari 2017
Uitgever: Meulenhoff Boekerij, imprint Boekerij
Genre: Thriller
ISBN: 978 9022 57872 8

 

Carve the Mark – Veronica Roth

carve-the-mark

Veronica Roth is vooral bekend van haar Divergent-trilogie, die ondertussen verfilmd werd en waarvan de laatste film het komende jaar in de zalen komt. Nu komt ze piepen met een nieuw boek, wat het eerste deel is van een duologie.

In een universum waarin geweld overheerst heeft iedereen een unieke gave ontwikkeld die zal helpen de toekomst vorm te geven. Hoofdpersoon Cyra’s gave geeft haar pijn maar ook kracht – iets wat haar machtige broer misbruikt om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt. Wanneer gevangene Akos uit het wredelievende rijk Thuve in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samen moeten ze een allesbeslissende keuze maken.

Verschijnt op: 17 januari 2017
Uitgever: Unieboek, het Spectrum
Genre: Young Adult, Fantasy
ISBN: 978 9000 35222 7

Ik ben benieuwd om te weten welke van deze boeken jullie aanspreken en zeker gelezen zullen worden?

Follow:

1 Comment

  1. 16 December 2016 / 18:07

    Audrey & Anne zou ik wel willen lezen en die cover van Anna Karenina ziet er echt prachtig uit! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge