Graag Gelezen: Deze boeken las ik in maart 2017

Graag Gelezen: Deze boeken las ik in maart 2017

Maart was een enorm goede leesmaand. Meer nog, het was mijn beste leesmaand ooit! Ik las maar liefst acht boeken, waarvan 4 ebooks en 4 fysieke exemplaren. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om zoveel mooie boeken te lezen. Een aantal recensies van deze boeken zijn al verschenen, andere zullen in de komende weken volgen. Zullen we eens een kijkje nemen welke boeken ik las?

Geen kind meer – Esther Boek

Het is de eerste dag van de voorjaarsvakantie als Dex door twintig man politie van zijn bed wordt gelicht op verdenking van verkrachting. Zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van de familie waaronder zijn moeder Anna. Zij strijdt om de onschuld van haar zoon te bewijzen en gaat de confrontatie aan met de leugens, het geweld en het machtsmisbruik van justitie.

Ondanks dat dit een verhaal is over groot onrecht is dit niet louter een boek over onmacht, verdriet en woede. Het gaat vooral over de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Een boek over de strijd naar gerechtigheid.

Mijn recensie over Geen kind meer kan je al lezen op mijn blog. Ook kan je nog tot en met 12 april deelnemen aan mijn winactie om kans te maken op een gesigneerd exemplaar van Geen kind meer.

The Night Circus – Erin Morgenstern

Het circus verschijnt uit het niets. Er gaan geen aankondigingen aan vooraf. Geen circusartiesten die ‘Komt dat zien!’ door megafoons schreeuwen, geen clowns die het publiek uitdagen, geen sterke man die roept ‘Wie durft?’

In de zwart-wit gestreepte circustenten ligt een volstrekt unieke ervaring te wachten, een feest voor de zintuigen. Een magische plek waar je verdwaalt in een doolhof van wolken, waar je door weelderige ijstuinen wandelt, waar je met stijgende verbazing een getatoeëerde slagenmens ziet die zichzelf in een klein doosje weet te vouwen en waar je vol verwondering de schijnbaar onmogelijke trucs van de illusionisten gadeslaat.

Welkom in het Cirque des Rêves…

De Johansons – Carla de Jong

Anne kan ervan genieten om haar tijd door te brengen op haar kamer en weg te dromen in de stapels boeken die daar liggen. Thuis probeert ze haar goede punten verborgen te houden voor haar ouders, zodat ze haar niet als een nog grotere zonderling zien. Zij zouden haar namelijk liever zien uitgaan met vrienden dan dat ze steeds in het gezelschap vertoeft van die stoffige boeken. Anne voelt zich de vreemde eend in de bijt. Tot ze de Johansons ontmoet. Met Daphne, Werther en Frederik voelt ze zich onmiddellijk verbonden en ze hoopt dan ook dat er een hechte vriendschap zal ontstaan.

Daphne lijkt al snel geobsedeerd door Anne. Ze voelt zich extatisch nu ze eindelijk eens een échte vriendin heeft. Daphne vreest namelijk dat haar andere vriendinnen alleen maar met haar omgaan omdat haar broer Frederik populair is en omdat haar achternaam nu eenmaal heel gekend is.

De Johansons zijn getalenteerde muzikanten en al snel ontdekt Anne dat ze een geweldige zangstem heeft. En zo ontstaat het jazzensemble ‘de Johansons’ en zijn ze samen op weg naar een onvergetelijke tijd.

Mijn recensie over De Johansons van Carla de Jong kan je hier al lezen.

Illuminae – Amie Kaufman & Jay Kristoff

Vanmorgen nog dacht Kady dat haar relatie met Ezra beëindigen het moeilijkste zou zijn dat ze vandaag moest doen. Vanmiddag werd haar planeet binnengevallen.

Het is 2575 en twee belangrijke rivaliserende corporaties zijn in oorlog over een planeet die niet veel meer is dan een ijzig plekje aan de rand van het universum. Wanneer de planeet onder vijandig vuur ligt, zijn Kady en Ezra, twee exen die amper met elkaar praten, verplicht om samen te werken om zo het evacuerende ruimteschip te bereiken.

Mijn recensie over Illuminae van Amie Kaufman en Jay Kristoff kan je hier al lezen.

Als we elkaar terugzien – Kristin Harmel

Emily voelt zich mislukt als journaliste én als vrouw wanneer haar vaste column om budgettaire redenen wordt geschrapt. Ze heeft het gevoel dat ze alles kwijt is: haar carrière, haar familie en haar grote liefde. Op een dag ontvangt ze een mysterieus pakket van een onbekende afzender. De inhoud: een prachtig schilderij waar een vrouw op staat afgebeeld. En die vrouw lijkt verdomd hard op haar grootmoeder.

‘Hij bleef altijd van haar houden.’ Dat is de enige boodschap die bij het schilderij zat. Emily besluit om haar journalistieke skills boven te halen en op onderzoek uit te gaan. Ze wil koste wat kost te weten komen wie haar dit schilderij heeft bezorgd. Is het echt haar grootmoeder op het schilderij? Wie heeft het geschilderd? Heeft die persoon haar oma gekend?

Mijn recensie over Als we elkaar terugzien kan je hier al lezen.

Het jaar van de hond – Eva Daeleman

Eva Daeleman is een Belgische radiopresentatrice en ex-omroepster. Toen ze amper 19 jaar was, kreeg ze een contract aangeboden bij radiozender MNM waarna haar carrière een vliegende start nam. Goedlachs, altijd in voor een feestje en onvermoeibaar. Tot het allemaal zwart werd. Het verdict: een burn-out.

In Het jaar van de hond laat Eva ons kennismaken met de nieuwe liefde van haar leven: Koning Olav van Zweden. Olav is een kleine viervoeter die scheetjes laat die even hard stinken als zijn eigen gewicht in rotte eieren. Slapend op Eva’s voeten houdt hij haar gezelschap terwijl zij haar hoofd boven water probeert te houden. Een burn-out op zo’n jonge leeftijd en getuige van de aanslag in de luchthaven van Zaventem, je zou voor minder door het bos de bomen niet meer zien.

Mijn recensie over Het jaar van de hond van Eva Daeleman kan je hier al lezen.

Stouter 4: Onbetrouwbaar – Christina Lauren

Zeer binnenkort komt er een blogtour over dit boek en pas dan kan ik je meer vertellen. 😉

Sportman – Ruben Van Gucht

Op amper 20-jarige leeftijd zette Ruben Van Gucht zijn eerste stappen in de wereld van de sportjournalistiek. Sindsdien heeft hij zowat heel de wereld afgereisd, op zoek naar de mooiste sportverhalen. Deze bundelt hij nu in dit prachtige boek.

Ruben Van Gucht is naast sportjournalist ook een echte sporter. Minstens één maal per dag trekt hij zijn loopschoenen aan om zijn kilometers voor die dag te behalen. Naast deze ontspannende loopsessies waagde hij zich ook al aan ultra runs en deed hij een gooi naar het wereldduurrecord.

Mijn recensie over Sportman van Ruben Van Gucht kan je hier al lezen.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge