Graag Gelezen – Februari 2017

Graag Gelezen – Februari 2017

Wat vliegt de tijd voorbij! Het lijkt alsof ik gisteren nog maar net mijn vorige ‘Graag Gelezen’ schreef en het is alweer tijd voor de volgende. Deze maand heb ik zes boeken gelezen en ik ben best wel blij met dit aantal. De recensies hiervan zullen jullie de komende weken kunnen lezen en wie weet vind je hier inspiratie om je verlanglijst verder aan te vullen – die bij boekenliefhebbers al oneindig lang is.

Schaduw – Mirko Zilahy

Drie moorden in drie dagen. De lijken verwond met de precisie van een chirurg. Afgeslacht als beesten. De verstikkende regen die Rome in zijn greep houdt, spoelt alle sporen weg. Het motief van de moordenaar mysterieus, zijn werkwijze curieus. Maar één man is in staat dit geheim te ontrafelen: Enrici Mancini. 

Gebukt onder het verlies van zijn vrouw, neemt hij de opdracht met grote tegenzin aan. Eén ding is direct duidelijk: niets berust op toeval. Zal het Mancini lukken de moordenaar te slim af te zijn en zijn grotere plan te ontrafelen?

Mijn review over dit boek kan je hier al lezen.

Hazer – Jeroen Thijssen

Haarlem, 1979. Wanneer de ouders van de 18-jarige Rogi naar Ierland vertrekken, staat hij er alleen voor. Hij kan nergens een kamer vinden en besluit in een kraakpand te gaan wonen. Als een van de eerste bewoners maakt hij mee hoe de Hazer van een krot verandert in een gestructureerde woongemeenschap. Hij vecht mee bij de Vondelstraat en het Kroningsoproer. Maar naarmate de krakersbeweging extremer wordt, groeit zijn twijfel. Op de achtergrond speelt Rogi’s familie een grote rol: zijn ouders die het zwaar hebben in Ierland, zijn grootmoeder met haar geheimen én de oorlogsgeschiedenis van de beide families, die Rogi langzaam maar zeker ontdekt.

Mijn review over dit boek kan je hier al lezen.

Home – Eleni McKnight

HOME – the last bastion of civilization in a corrupt and fallen world. Outside dwell the reanimated dead, cannibals, and scavengers; remnants of a once great race. Inside, the commune is ruled with an iron fist by Deacon, and administered without mercy by the Elders.

Everyone knows their place in HOME. Everyone is safe in HOME…as long as you follow the rules.

Handmaiden Suzannah Commons is content with training to be a wife and mother, the only occupation open to women in HOME. But her world is turned upside-down when she tastes the forbidden knowledge contained in outlawed books.

Suzannah discovers a new way of life is possible, but that knowledge comes at a high price. It could cost her life. Or the life of the boy she loves.

Mijn review over dit boek kan je hier al lezen.

PAAZ – Myrthe Van Der Meer

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de PAAZ, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de PAAZ weer verlaat.

Eva – Bregje Bleeker

In een familie waarin alles om carrière draait, komen de verhoudingen onder druk te staan door de ziekte van Eva. In de bloei van haar leven krijgt ze een hersenziekte die zich uit in dementie gecombineerd met fysieke aftakeling. Eva is een familiegeschiedenis, waarin de aftakeling van Eva en de manier waarop haar man en kinderen daarmee omgaan centraal staan. Het verhaal van Eva
voert de boventoon, terwijl de dochter wanhopig worstelt om een eigen plek te verwerven binnen het gezin. In haar zoektocht naar identiteit wordt pijnlijk duidelijk dat hoe verder haar moeder aftakelt,hoe meer de dochter zichzelf kan zijn.

Dr. Jekyll and Mr. Hyde – Robert Louis Stevenson

Dr. Jekyll is voor de buitenwereld een respectabel arts, een geacht lid van de maatschappij. Echter Jekyll heeft ook een andere, meer duistere kant. Gefascineerd als hij is door het probleem van goed en kwaad, bedenkt hij hoe interessant het zou zijn als beide eigenschappen van elkaar zouden kunnen worden gescheiden. Hij ontdekt vervolgens een drug waardoor hij in staat is naar believen te veranderen in zijn kwade alter ego Mr Hyde, een afzichtelijk individu, zonder enig moreel besef. Hij geniet van de vrijheid die deze metamorfose hem verschaft, totdat stukje bij beetje de persoonlijkheid van Hyde de overhand krijgt en de drug uiteindelijk het vermogen verliest Mr. Hyde terug te laten veranderen in de vorm en persoonlijkheid van Dr. Jekyll. Op het punt van ontdekking en arrestatie berooft Jekyll, en daarmee ook Hyde, zich van zijn leven….

Staat er iets tussen dat je ook wel zou willen lezen? Laat het me zeker weten in de comments.

 

* * De korte inhoud van deze boeken is afkomstig van Hebban.nl of Goodreads.

 

Follow:

2 Comments

 1. Lien
  17 Maart 2017 / 16:13

  Als je PAAZ – Myrthe Van Der Meer graag hebt gelezen : er is nog een deel hé : “up” 😉

  • mybooksandlife
   18 Maart 2017 / 14:36

   Hoi Lien! Ik heb recent UP gekocht, vandaar dat ik PAAZ nog eens gelezen had! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge