Graag Gelezen – December 2016

Graag Gelezen – December 2016

2016 is voorbij. Hallo 2017! Hiermee is het ook tijd om terug te kijken op de afgelopen maand en met jullie te delen welke boeken ik in december heb verslonden. Op deze manier kunnen jullie misschien wat inspiratie opdoen om je verlanglijstje aan te vullen en, ook niet onbelangrijk, weten jullie welke recensies er nog zitten aan te komen in de volgende weken. 

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr
Een ontroerend oorlogsverhaal over twee tieners die een compleet verschillend leven leiden, maar uiteindelijk hun wegen toch zien kruisen. Dit boek is een streling voor het oog en verstand, met ontzettend mooie beschrijvingen en interessante dialogen. Een topper onder de historische fictie!

Zwart Krijt – Christopher J. Yates
Een uitstekende literaire thriller die mijn interesse al heel snel te pakken had. Verwacht geen wilde achtervolgingsscènes en schietpartijen, maar wel een intrigerend psychologisch spel met verregaande gevolgen.

A Monster Calls – Patrick Ness
Patrick Ness is er in geslaagd om een pareltje te schrijven. Met hulp van illustrator Jim Kay is het een klein kunstwerk geworden. De verfilming speelt momenteel in de bioscoop en staat hoog op mijn ‘to watch’-lijst.

The Picture of Dorian Gray – Oscar Wilde
Mijn eerste ervaring met Engelse klassiekers. En jawel, ik heb er direct een prachtboek uitgekozen. Ongetwijfeld een aanrader, en de verfilming van 1945 is ook een juweeltje.

Holding up the Universe – Jennifer Niven
Het lijkt alweer zo lang geleden sinds ik dit boek gelezen heb! Een leuk young-adult verhaal, zonder meer. Ideaal om tussen zwaardere werken door te lezen, al moet je je wel voorbereiden op een mogelijke traan die langs je wang rolt.

Follow:

2 Comments

  1. 6 Januari 2017 / 09:19

    Zwart krijt heb ik ook nog tussen mijn stapel nog te lezen leggen. Kan ondertussen al een boekenkast vullen met nog te lezen. 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge