Graag Gelezen: Mijn gelezen boeken van mei 2017

Graag Gelezen: Mijn gelezen boeken van mei 2017

In deze maandelijkse rubriek deel ik telkens mijn gelezen boeken van de afgelopen maand met jullie. Mei begon met veel frustraties omdat mijn pre-order van ‘A Court of Wings and Ruin’ veel te laat arriveerde. En eens het half mei was, had ik nog maar twee boeken gelezen. Gelukkig heb ik uiteindelijk – na een heuse inhaalbeweging – weer acht boeken gelezen deze maand.

A Court of Wings and Ruin – Sarah J. Maas

Wanneer Feyre noodgedwongen moet terugkeren naar Spring Court is ze vastberaden om informatie te verzamelen over Tamlins intenties en de plannen van de koning van Hybern om Prythian in te palmen. Maar om dit te verwezenlijken speelt ze een gevaarlijk spel van bedrog. Één misstap is voldoende om Feyre tot ondergang te brengen. En met haar de hele wereld.

Met oorlog in zicht is het aan Feyre om te beslissen welke Edelheer ze al dan niet kan vertrouwen en zoekt ze bondgenoten op de meest onverwachte plaatsen.

Mijn review over A Court of Wings and Ruin’ van Sarah J. Maas kan je hier al lezen.

Uitgeverij: Bloomsbury
Genre: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9781408857908

Stalking Jack the Ripper – Kerri Maniscalco

De 17-jarige Audrey Rose Wadsworth is de dochter van een man van adel, voorbestemd tot een leven van rijkdom en privileges. Maar naast de sociale theevisites en het kopen van zijden jurken leidt ze een geheim leven.

Tegen haar vaders strikte wensen en de verwachtingen van de maatschappij in, sluipt Audrey vaak naar het labo van haar oom om de leer van de forensische geneeskunde onder de knie te krijgen. Door te werken aan enkele lijken die duidelijk op een verschrikkelijke manier om het leven gekomen zijn, geraakt ze betrokken bij het onderzoek naar een seriemoordenaar. En haar zoektocht naar antwoorden brengt haar dichter bij huis dan ze ooit had durven vermoeden.

Mijn review over Stalking Jack the Ripper’ van Kerri Maniscalco kan je hier al lezen.

Uitgeverij: Jimmy Patterson Books
Genre: Young Adult, Historische Fictie, Mysterie
ISBN: 9780316273497

Mist in Augustus – Robert Domes

De vierjarige Ernst Lossa leeft samen met zijn ouders, twee zussen en broertje in erbarmelijke omstandigheden. Wanneer het gezin noodgedwongen uit elkaar valt, gaat het met Ernst van kwaad naar erger.

Door zijn drang om te stelen, belandt hij in 1942 in een nazistische jeugdgevangenis. Daar weigert hij om zijn meerderen te gehoorzamen die hem als een psychopaat beschouwen. En hoewel Ernst zo gezond is als een vis, deporteren ze hem naar een gekkenhuis.

In dit instituut gebeuren er vreemde dingen: patiënten sterven op mysterieuze wijze of verdwijnen plotseling. Ondanks alles blijft Ernst Lossa hoopvol. Tot een vriendin, de mooie Nandl, verdwijnt…

Mijn review over Mist in Augustus’ van Robert Domes kan je hier al lezen.

Uitgeverij: Xander Uitgevers
Genre: Literatuur, Historische Fictie
ISBN: 9789401606967 

Stouter 5: Ongedwongen & Ongezien – Christina Lauren

‘Ongedwongen & Ongezien’ zijn twee novelles in de Stouter-reeks die nog niet eerder uitgegeven werden. Van een villa in Frankrijk naar een wild weekend in Vegas. Vanaf half juni kan je meer lezen over de avonturen van Chloe, Bennet en hun vrienden.

Mijn review over ‘Stouter 5: Ongedwongen & Ongezien’ verschijnt op 15 juni.

Uitgeverij: Xander Uitgevers
Genre: New Adult, Romantiek
ISBN: 9789401607520

Phobos – Victor Dixen

Zes meisjes
Zes jongens
Zes minuten om elkaar te leren kennen
De eeuwigheid om van elkaar te houden

Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Mijn review over ‘Phobos’ van Victor Dixen kan je binnenkort lezen.

Uitgeverij: Uitgeverij Q
Genre: Young Adult, Science Fiction
ISBN: 9789021403403

Hoe word ik instafamous? – Céline Schraepen en Talisa Loup

Hoe kan je met één Instagramfoto de wereld veroveren? Is het mogelijk om van Instagram jouw beroep te maken? Hoe kan je je bereik vergroten? Welke filters zetten je in de spotlights? Kortom: Hoe word ik instafamous?

De twee hartsvriendinnen en Instagram-queens Céline Schraepen en Talisa Loup postten enkele jaren geleden een foto op Instagram. Nu hebben ze samen meer dan één miljoen volgers. In dit boek verklappen @celineschh en @talisalo hun meest waardevolle tips & tricks om van jouw account een succes te maken.

Mijn review over Hoe word ik instafamous?’ van Céline Schraepen en Talisa Loup kan je hier al lezen.

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Genre: Non-Fictie
ISBN: 9789089317124

Worldwide – Matthias Soberon

In het eerste deel van de TAGMAG-fanfictionreeks ‘Backstage’ kwam Emma oog in oog te staan met Josh, haar idool en de zanger van ‘Drift’. Al snel sprong de vonk over tussen deze twee en besloten ze om voluit te gaan voor een langeafstandsrelatie.

In ‘Worldwide’ wordt het al snel duidelijk dat dit niet altijd even gemakkelijk is. En alsof een langeafstandsrelatie nog niet moeilijk genoeg is, botert het niet meer tussen de ouders van Emma. Waar is Josh als je hem nodig hebt? En waarom mocht ze van haar vader niet mee op tournee met Josh’ band?

Gelukkig kan ze altijd rekenen op de steun van haar broer en haar beste vriendin, Nora, die goed op weg is om een echte YouTube-ster te worden. En wanneer één van haar filmpjes viraal gaat, opent er zich een nieuwe wereld voor haar. Ze scoort binnen de digitale community, en trekt vooral de aandacht van twee YouTubers, Jules en Robin.

Mijn review over ‘Worldwide’ van Matthias Soberon kan je binnenkort lezen.

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Genre: Fanfictie, Young Adult
ISBN: 9789089317216

Voor eens en altijd – Andreas Pflüger

Jenny Aaron behoort tot de absolute top van de Duitse politie. Ze is echt een van de allerbesten. Tot een missie in Barcelona faliekant afloopt en Jenny niet alleen haar zicht verliest, maar ook haar collega en geliefde Niko zwaargewond moet achterlaten.

Nu, vijf jaar later, heeft ze geleerd om perfect in haar donkere wereld te navigeren. Toch wordt ze nog steeds gekweld door het verraad aan Niko. Wanneer Jenny een telefoontje krijgt van haar ex-collega’s uit Berlijn, die haar hulp nodig hebben bij het vinden van een seriemoordenaar, krijgt ze de kans om haar eerdere fout te herstellen.

Voor Jenny goed en wel beseft dat ze de dader beter kent dan ze ooit had gedacht, bevindt ze zich al in een bloedstollend kat-en-muisspel in de straten van Berlijn.

Mijn review over ‘Voor eens en altijd’ van Andreas Pflüger kan je vanaf 11 juni lezen.

Uitgeverij: Xander Uitgevers
Genre: Thriller
ISBN: 9789401607148

Follow:

4 Comments

  1. 2 Juni 2017 / 09:12

    Veel leuke en mooie boeken heb je gelezen! Ik moet nog steeds beginnen aan de ACOWAR serie beginnen, haha.

  2. 2 Juni 2017 / 11:31

    Ik ben pas vrij laat aan de Hof van Doorns en Rozen-reeks begonnen maar zonet heb ik het derde boek opgehaald bij het postkantoor. Drie keer raden wat ik straks ga lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge