Goedkope boeken: waar vind ik ze?

Goedkope boeken: waar vind ik ze?

Alle boekenliefhebbers kunnen erover meespreken: boeken lezen is geen goedkope hobby. Tenzij je jouw boeken uit de bieb haalt of regelmatig gaat snuisteren in de boekenkast van vrienden en familie, moet je voor elk exemplaar je bankkaart bovenhalen. En elke keer wanneer er een boekenwinkel in je vizier komt, hoor je je bankrekening stilletjes kreunen.

Bij mij is dat niet anders. Wekelijks wordt er een karrenvracht aan boeken op mijn deurmat gesmeten – oké, dat is lichtjes overdreven, but you get the point. En die boeken moeten natuurlijk betaald worden. Gelukkig ben ik doorheen de jaren een kanjer geworden in het opspeuren van koopjes.

Vandaag deel ik mijn geheimen met jullie. Ik ga jullie vertellen waar ik mijn boeken koop – zowel nieuw als tweedehands – en hoe ik hier zo weinig mogelijk voor betaal.

Nieuwe boeken

Bookdepository.com

Lees je graag Engelse boeken? Dan is Bookdepository the place to be. En door de gratis wereldwijde verzending houdt niets je tegen om een bestelling te plaatsen.

boekenkraam.nl

Via Boekenkraam kan je nieuwe boeken kopen die lichtjes beschadigd zijn teruggekomen uit de boekhandel of waarvan de vaste prijs is opgeheven. Hierdoor kunnen ze gigantische kortingen geven die je gewoon niet kan negeren.

Tweedehands boeken

amazon.co.uk

Natuurlijk kan je op Amazon ook gewoon nieuwe (Engelstalige) boeken kopen, maar ik ga hier vooral tussen de used books snuisteren. Waarom? Omdat je hier geweldige koopjes kan scoren. Zo heb ik al meerdere keren een boek gekocht voor amper €0,01! Natuurlijk moet je hier nog verzendingskosten bijrekenen, maar dan nog heb je een goede deal. Voor nieuwe boeken speur ik voor dit soort sites meestal online naar extra korting, want dat is altijd mooi meegenomen.

De Slegte

Wanneer ik in levende lijve wil rondsnuffelen tussen tweedehands boeken, trek ik steevast naar De Slegte. En telkens kom ik met een stapeltje boeken buiten.

Hoe ga jij aan de slag om zo goedkoop mogelijk boeken te kopen? Ga je een van deze opties eens uitproberen? Vertel het mij hieronder in de comments.

Follow:

2 Comments

  1. 21 November 2017 / 17:40

    Ik zou deze post al leuk hebben gevonden met enkel dat gif-je. 🙂 Zelf koop ik eerder bij Amazon.de dan bij The Book Depository. Vroeger gebruikte ik voor het online bestellen van Engelstalige boeken vooral TBD maar de laatste keren ontdekte ik dat Amazon er vaak interessanter uit kwam qua prijs.

    Boekenkraam en Awesomebooks heb ik nog steeds niet uitgeprobeerd maar ik vind het wel leuk om in Kringloopwinkels of De Sleghte te gaan rondsnuisteren. Bij beide heb ik onlangs het geluk gevonden om een aantal leuke dingen te vinden.

    Een boekenruil vind ik ook een leuk concept. Jammer genoeg wordt dat doorgaans niet meteen in mijn buurt georganiseerd maar we deden het wel aan het einde van de High Tea die ik deze zomer organiseerde en dat was een toffe manier om je gelezen boeken in te wisselen voor nieuw leesmateriaal.

    Oh en uitverkopen van bibliotheken vind ik ook interessant om koopjes te doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge