Fictie Top 5 2016

Fictie Top 5 2016

Het jaar komt op zijn einde. We kunnen 2016 beginnen uitwuiven en ons klaarmaken voor 2017 – de tijd gaat veel te snel! Daarom blader ik terug in mijn leesdagboek en stel ik jullie mijn persoonlijke top 5 voor van de boeken die ik dit jaar gelezen heb – maar die niet noodzakelijk in 2016 uitgegeven zijn.

5. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs

fictie-top-5-2016-5

Een heerlijk boek over speciale kinderen, elk met hun eigen ‘talent’, dat laat zien dat het dik oké is om trots te zijn op jezelf, wie je ook bent, wat je ook doet. We dragen allemaal ons steentje bij en houden de wereld draaiende. Harry Potter-fans die op zoek zijn naar een degelijke opvolger, kunnen hier hun gading vinden. Dit is trouwens het eerste boek van een trilogie, dus veel leesplezier verzekerd!

4. Eleanor & Park – Rainbow Rowell

fictie-top-5-2016-4

Het beste Young Adult-boek dat ik het afgelopen jaar heb gelezen. Een heerlijk voorzichtig liefdesverhaal dat tegelijk hartverwarmend en hartverscheurend is. Haal je tissues al maar boven mensen!

3. Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr

fictie-top-5-2016-3

Een oorlogsverhaal dat nog niet eerder verteld is, over een jongen die goede bedoelingen heeft maar een reeks verkeerde beslissingen neemt en daar de zware consequenties van moet dragen, en over een blind meisje wiens leefwereld zich plots verplaatst naar een huis van vijf verdiepingen in een klein stadje. Vanaf de eerste pagina greep dit boek me bij de keel en hield het me stevig vast tot aan de laatste pagina. (Recensie van dit boek zal in januari 2017 online komen.)

 2. Als het zaterdag wordt – Nicci French

fictie-top-5-2016-2

Het langverwachte vervolg op Denken aan Vrijdag heeft afgelopen herfst eindelijk zijn weg gevonden naar mijn handen. En het was weer een echte pageturner, zoals we van het schrijversduo Nicci French gewoon zijn. Het einde van dit boek heeft ongetwijfeld bij vele lezers de juiste snaar geraakt. We wachten nu al vol spanning op het vervolg dat uitkomt in april!

1.Dagboek van een Geisha – Arthur Golden

fictie-top-5-2016-1

Overtuigend op nummer 1: een aangrijpend verhaal dat me helemaal vanuit het kleine Westerlo naar het voor mij onbekende Japan liet zweven. Ik heb er enorm van genoten om kennis te maken met deze eigenzinnige en intrigerende cultuur en Sayuri heeft een plaatsje veroverd in mijn hart.

Welke boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen, zal je absoluut niet meer vergeten?

Moge de pakjes onder de kerstboom allemaal boeken bevatten.
Prettig kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!!

Follow:

1 Comment

  1. 23 December 2016 / 16:13

    Mooi lijstje 🙂 Jij ook alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge