De nieuwe Nicci French ‘Zondagochtend breekt aan’ is er!

De nieuwe Nicci French ‘Zondagochtend breekt aan’ is er!

Het is éindelijk zover mensen! Na een jaar wachten ligt het zevende deel van de Frieda Klein-reeks Zondagochtend breekt aan van Nicci French in de winkel, en wat ben ik daar blij om.

Blauwe Maandag

Het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French vormen samen het wereldberoemde schrijversduo Nicci French. Ze schreven vijftien thrillers en ik heb ze allemaal gelezen. Nicci French schrijft naar mijn mening de beste thrillers die er te vinden zijn. Ik kan mezelf niet meer exact herinneren wanneer ik deze boeken ontdekte, maar ik kan wel zeggen dat vanaf ik ze ontdekte, ik ze een voor een verslonden heb.

Vijf jaar geleden studeerde ik nog in het prachtige Leuven. Elke vrijdagavond sleurde ik mijn volgepakte kleine trolly door de Leuvense straten, waarvan de meeste trouwens in erbarmelijke staat zijn, op weg naar het station. Daar nam ik de bus terug naar huis. En plots zag ik overal in de bus een blauw boek opduiken. Dit boek bleek Blauwe Maandag te zijn, het allereerste deel van de Frieda Klein-reeks.

Op dat moment stond mijn leven als boekenwurm op een laag pitje, dus liet ik dit boek aan me voorbij gaan. Tot ik op het internet een koopje vond: Vijf thrillers voor 24,95 euro. Één van die thrillers was Blauwe Maandag. En zo werd ik opgeslorpt door deze fantastische reeks van Nicci French. Het ene na het andere boek heb ik verslonden, tot ik Donderdagskinderen had gelezen en tot het besef kwam dat de volgende delen nog niet gepubliceerd waren. Snif.

Maandenlang wachten

Soms wordt het geduld van een boekenliefhebber danig op de proef gesteld. Maandenlang wachtte ik op Denken aan Vrijdag en daarna ook op Als het Zaterdag wordt. (Mijn recensie over Als het Zaterdag wordt kan je hier lezen.) Nu was het weer hetzelfde liedje bij Zondagochtend breekt aan. Gelukkig moeten we niet langer wachten! Hij is er!

Je zou misschien kunnen denken dat dit het laatste boek is in deze reeks, aangezien zondag de laatste dag van de week is – dat weten we natuurlijk allemaal. Maar nee hoor, er komt hierna nog één boek, wat dan wel meteen de allerlaatste keer zal zijn dat we een kijkje kunnen nemen in Frieda Klein’s leven. Ik ben benieuwd hoe ze deze zullen noemen.

Korte Inhoud

Dit zegt de achterflap: Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen?
De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

Ik kijk ernaar uit! Jullie ook?

PS. Hier kan je een via een interactieve kaart het Londen van Frieda Klein ontdekken.

[bol_product_links block_id=”bol_58eb76b85e897_selected-products” products=”9200000071380376″ name=”Zondagochtend breekt aan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge