Blossom Books organiseert een Readathon

Blossom Books organiseert een Readathon

Een marathon kennen we allemaal. Maar een read-a-thon? Wat voor beest is dat?! Heel simpel eigenlijk. Voor een bepaalde tijdsperiode lees je zoveel mogelijk. In plaats van lekker te Netflixen, pak je een boek vast. Koken? Hoeft niet! Bestel online een pizza en lees ondertussen een boek. Douchen? Kan morgen ook wel, lezen maar! 

Ik wou al lang eens meedoen aan een readathon. En telkens wanneer er eentje georganiseerd werd, kwam ik dit pas halverwege te weten. Dan is het ook de moeite niet meer, dacht ik. Maar eigenlijk kan je net zo goed op je eentje een readathon doen. Je hebt immers niemand nodig die een startschot geeft of als een scheidsrechter naast je staat. Al wat je nodig hebt, zijn je ogen en boeken.

Waarom wachtte ik dan tot er eentje georganiseerd werd?

Omdat ik het gewoon gezelliger vind! En iets over gedeelde smart enzo… Niet dat een readathon je verdrietig maakt, maar net zoals in een marathon is de kans groot dat je eens een dipje tegenkomt. En dan kan het handig zijn dat je weet dat zovele andere mensen net hetzelfde meemaken. Je hebt het gevoel dat je deel uitmaakt van iets groter en er heerst een soort samenhorigheidsgevoel.

Regels van een readathon

Het leuke aan een readathon is dat er helemaal geen regels zijn. Het is enkel de bedoeling dat je bewust meer tijd maakt om te lezen. Want hoe graag we ook lezen, met onze drukke levens gebeurt het vast maar al te vaak dat we op het einde van de dag tot het besef komen dat we eigenlijk nog geen enkele letter voor ons plezier hebben gelezen. En dat proberen we tijdens een readathon recht te zetten en zoveel mogelijk te doen!

Wanneer?

NU! Blossom Books organiseert tijdens dit verlengde weekend een read-a-thon, van 25 mei tot en met 28 mei. Vier dagen lang heb je dus de kans om mee te doen en zoveel mogelijk te lezen. Omdat ik ook nog foto’s moet nemen en boeken moet recenseren, heb ik besloten om enkel vandaag mee te doen. Maar ik ga er wel kei hard tegenaan! Hou zeker mijn social media (InstagramTwitterFacebook) in de gaten voor updates. 🙂

Wie doet er ook mee?

Follow:

2 Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge