Blogtour! Recensie: Ibiza, de erfenis – Kiki van Dijk

Blogtour! Recensie: Ibiza, de erfenis – Kiki van Dijk

Vorige week mocht ik Ibiza, de erfenis van Kiki van Dijk lezen. Mijn recensie kan je hier lezen.

“En ineens alsof ze een trap in haar buik kreeg, sloeg ze kokhalzend voorover. Ze belandde op haar knieën en begon met grote halen onbedaarlijk te huilen. Alsof het verdriet dat ze al die tijd zorgvuldig in haar lichaam had opgesloten er nu met volle kracht uitspoot.”

Korte Inhoud

Dorien is een veertiger, succesvolle portretfotografe en bovenal moeder van Mick, die 18 jaar is. Ooit was ze heel gelukkig met David, Mick’s vader, maar deze relatie mocht niet blijven duren.

Het is eind februari en Mick’s examens zitten er net op. Hij wil dolgraag een paar dagen op reis om uit te blazen van zijn zware inspanningen. Wanneer Dorien te horen krijgt dat hij van plan is om naar Ibiza te gaan, stelt ze haar veto. Ibiza is verboden terrein.

Wanneer Mick toch naar Ibiza vertrekt en zijn ouders daarna niets meer van hem horen, denken ze onmiddellijk het ergste. Hierdoor wordt Dorien gedwongen om na 35 jaar nogmaals voet te zetten op Ibiza, om zo Mick te gaan zoeken.

Ook belangrijk om te weten: Deze thriller bouwt niet verder op Kiki’s vorige boek Ibiza, wat de titel je wel kan doen vermoeden.

Spanning

Voor ik over boeken begon te bloggen, las ik eigenlijk verbazend weinig boeken van Nederlandse auteurs. Ik denk dat ik heel onwetend was over de grote literaire wereld in Nederland en het uitgebreide aanbod. Gelukkig heb ik ondertussen met een aantal auteurs kennis mogen maken, en wat ben ik blij dat ik deze keer Kiki van Dijck heb ontdekt.

De proloog geeft je een blik op de toekomst en slaat in als een bom. Het geeft je als lezer kennis die de personages zelf nog niet hebben. Tegelijkertijd zijn er dan weer dingen in de volgende hoofdstukken die de personages wél weten, maar de lezer niet. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat de spanning vanaf het begin al te snijden is en prikkelt vooral je nieuwsgierigheid.

Zomers Gevoel

Dorien is een hemels personage om mee op stap te gaan doorheen dit verhaal. Ze is een eerder gesloten persoon en daardoor heel onafhankelijk. Ze onderneemt alles het liefst op haar eentje en haat het wanneer iemand anders beslissingen voor haar wil maken. Maar bovenal heeft ze een echt moederhart.

Ibiza is zo’n mooie setting voor een boek. Het geeft direct een zomers gevoel. Daardoor is dit boek dan ook ideaal om binnenkort mee te nemen op vakantie. Lekker in de zon met dit boek in je handen, heerlijk! Vergeet alleen niet om jezelf regelmatig in te smeren, want Ibiza, de erfenis doet de tijd voorbij vliegen. Koppel dit aan de vlotte schrijfstijl en het lijkt alsof je een vriendin mee hebt op vakantie die een heel spannend verhaal vertelt. Zo vertrouwd voelt het aan.

[bol_product_links block_id=”bol_58e8d98bb5fc2_selected-products” products=”9200000065766850″ name=”Ibiza, de erfenis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Titel: Ibiza, de erfenis
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander Uitgevers
Verschenen in: 2017
Genre: Thriller
ISBN: 9789401606639

Follow:

2 Comments

 1. Saartje
  22 April 2017 / 13:54

  Leuke blog heb je 😍

  • mybooksandlife
   22 April 2017 / 14:18

   Bedankt Saartje!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge