Dit is de beste manier om comfortabel te lezen: de Boekenpoef

Dit is de beste manier om comfortabel te lezen: de Boekenpoef

Is een boekenpoef een goede remedie tegen een tenniselleboog? Verhoogt hij het leescomfort?

Iedereen kent het wel: die eeuwige zoektocht naar een goede leespositie. Of je nu aan tafel zit, in de zetel ligt of in bed leest, die ene perfecte positie is bijna onvindbaar. Dat is voor mij niet anders. Als echte boekenwurm spendeer ik dagelijks ergens tussen twee en acht uren met een boek in mijn handen. En al die uren breng ik door in oncomfortabele posities. Eender welke houding ik ook aanneem, er duikt altijd wel ergens een pijntje op. 

Ik denk dat dit iets is wat we allemaal herkennen. Zit je op een stoel te lezen met je boek open op tafel, dan krijg je al snel een pijnlijke poep en een stijve nek van de hele tijd naar beneden te staren. Lees je al liggend dan voel je ongetwijfeld het gewicht van het boek in je armen kruipen.

Dit is de beste manier om comfortabel te lezen: de Boekenpoef

Tenniselleboog

Van ongemakkelijke pijntjes evolueerde het bij mij naar een echte blessure. Mijn ellebogen begonnen plots hevig pijn te doen! Bij mijn wekelijkse bezoekjes aan de kinesist bracht ik dit probleem ter sprake en al snel was de diagnose gesteld: een tennisellboog. De meeste mensen weten waarschijnlijk wel dat je deze blessure niet alleen krijgt van tennissen, maar van elke repetitieve beweging. Dit kan gaan van strijken, tot poetsen of schrijven. En bij mij kwam het door het lezen.

Gelukkig heb ik nogal een handige kinesist die direct alles uit de kast haalde om me van dit kwaaltje te genezen. Pijnlijke manuele therapie, kinesiotape en dry needling. Allemaal brachten ze enkele dagen verlichting. Maar die hardnekkige tenniselleboog gaf zich niet snel gewonnen en bleef de kop opsteken.

Boekenpoef

Dus ging ik maar op zoek naar een andere oplossing. Ik struinde het internet af in de hoop om iets te vinden dat mijn ellebogen zou kunnen verlichten tijdens het lezen. En plots stuitte ik op de boekenpoef – die je hier kan vinden (boekenpoef.eu). Natuurlijk had ik hier al wel eens van gehoord, maar ik zag het niet spontaan als een oplossing voor mijn probleem. Op aanraden van mijn kinesist gaf ik deze mini-zitzak toch een kans.

Voordelen van de Boekenpoef

Het allergrootste voordeel: je kan handsfree lezen! Het doet zoveel deugd om dat boek niet de hele tijd te moeten vasthouden. En het belangrijkste voor mij is het gevolg van dat voordeel: ik heb veel minder last van mijn tenniselleboog! Het is nog niet volledig weg, maar ik gebruik de boekenpoef dan ook nog maar twee weken.

Je kan de boekenpoef ook zowat overal gebruiken. Je kan hem op tafel zetten – dit is bijvoorbeeld ook handig om een kookboek open te houden tijdens het koken – of op je schoot. Ik gebruik hem vooral in bed. Dan zet ik hem ofwel op mijn schoot, ofwel naast me zodat ik op mijn zij kan liggen om te lezen.

Door het doorzichtig plastic plaatje blijft je boek openstaan zonder dat er iets van de tekst wegvalt. En met het elastiekje kan je de boekenpoef aanpassen aan elk boek, hoe dik of dun hij ook is.

Ik heb tijdens het lezen altijd een pen, potlood en post-its nodig. Hiervoor bewaarde ik ze tussen mijn notitieboekje, maar dan durft er al eens iets uitschuiven en verdwijnen. Aan de achterzijde van de boekenpoef vind je een klein opbergzakje. En ik vind het wel handig dat ik deze spulletjes nu daarin kan bewaren.

Ik heb een olijfkleurige boekenpoef, wat lekker neutraal is en ook wel mooi in mijn foto’s past. Maar ze zijn er in verschillende kleurtjes en prints. Je vindt er dus vast en zeker eentje die je mooi vindt én die bij je persoonlijkheid past!

Dit is de beste manier om comfortabel te lezen: de Boekenpoef

Nadelen van de Boekenpoef

Na deze boekenpoef twee weken in gebruik te hebben, zie ik maar één nadeel. De boekenpoef zakt namelijk een beetje naar achter, waardoor het boek in een heel schuine positie staat. Naarmate de avond vordert en mijn ogen moe worden, is het wel eens vervelend dat er een grotere afstand is tussen mijn ogen en het boek. Ik weet niet of dit het geval is bij alle boekenpoefs of enkel bij de mijne. Maar ik heb er in ieder geval al wel een oplossing voor gevonden. Achter de boekenpoef plooi ik mijn donsdeken gewoon een stukje dubbel, zodat hij terug een rechtere positie aanneemt. 

Aangezien de pijn een heel stuk verminderd is, ben ik heel blij met deze aanwinst. De boekenpoef heeft mijn leeservaring weer heel wat aangenamer gemaakt. Als je zelf last hebt van je nek, schouders, ellebogen of armen dan is het een goed idee om eens een kijkje te nemen op boekenpoef.eu en wie weet verlost hij je wel van jouw ongemak.

* Ik ontving een boekenpoef in ruil voor een review van dit product.

Follow:

5 Comments

  1. 12 Augustus 2017 / 05:54

    Wat handig en zeker fijn dat je nu minder last hebt. Ik heb zelf geen boekenpoef, omdat ik vaak in een zittende positie lees haha 🙂

  2. Greet
    13 Augustus 2017 / 22:22

    Ik gebruik de bookseat nu drie jaar en het is echt super. Geen pijn meer van boek of e-reader of tablet. Ik lig vaak in bed te lezen met de seat op mijn buik, kan hem toch behoorlijk recht zetten en een klein rolkussen helpt ook wel. Ook op mijn zij in bed gaat het prima, zou hem niet meer kunnen missen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge