9 boeken om de herfst te overleven

9 boeken om de herfst te overleven

De herfst waait op volle toeren door onze Lage Landen. Hoe kan je die miezerige dagen beter spenderen dat met een boek in de hand? Daarom zet ik de meest geanticipeerde releases voor de komende maand op een rij. Welk boek zal in jouw winkelmandje belanden?

De Royals 2: Verraad – Erin Watt

9 boeken om de herfst te overleven: De Royals #2: Verraad - Erin Watt

De Royals – Verraad is het tweede deel in de verslavende en passionele serie De Royals, van de New York Times-bestsellerauteur Erin Watt. Een vleugje Vijftig tinten grijs voor jongeren.

Reed Royal heeft alles: looks, status, geld. De rijke meiden op zijn eliteschool staan in de rij voor hem, maar sinds Ella in zijn leven is, interesseren die hem niet meer. Ella is anders: zij laat zich niet inpakken door een giga landhuis en geld. Reed gaat voor haar door het vuur. Wanneer hij een domme fout maakt en Ella wegjaagt, stort zijn rijkeluisleventje in. Hij moet en zal haar vinden; alleen met haar kan Reed zijn leven vol geheimen en verraad achter zich laten.

Mijn recensie over het eerste boek De Royals: Verleiding kan je hier lezen.

Verschijnt op: 31 oktober 2017
Uitgeverij: De Fontein
Genre: Young Adult, Contemporary
ISBN: 9789026143168

Onderuitgehaald – Loes den Hollander

9 boeken om de herfst te overleven: Onderuitgehaald - Loes den Hollander

Het gezin Fortuin, vader Martijn en dochters Wieke en Sigrid, heeft al zware stormen moeten doorstaan als Freddy, de tweede vrouw van Jerome en de stiefmoeder van zijn dochters, verdrinkt in het zwembad bij hun vakantiehuis. Ze maken de afspraak te zwijgen over de ware toedracht van het ongeluk. Maar zeven jaar na die verschrikkelijke nacht wordt duidelijk dat iemand die twijfelt aan hun verhaal de waarheid wil achterhalen. Ongeacht welke prijs daar voor betaald moet worden.

Verschijnt op: 1 november 2017
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Genre: Thriller
ISBN: 9789461092830

Miljonairs en bruismeisjes-serie: Hoe tem je een miljonair? #2 – Jessica Clare

9 boeken om de herfst te overleven: Hoe tem je een miljonair - Jessica Clare

Edie is een veeleisende kattentherapeut die het niet zo op mensen heeft. Magnus is een controlfreak die fortuin heeft gemaakt als game-ontwikkelaar. Als ze elkaar ontmoeten op het gemaskerde bal voor de verloving van hun vrienden Gretchen en Hunter, is de afkeer wederzijds. Helaas voor hen – en iedereen om hen heen – zitten ze door de voorbereidingen voor het huwelijk nog wel een tijdje met elkaar opgescheept.

Maar als Magnus’ jongere broer valt voor Edies zus, smeekt hij zijn broer om hulp om haar voor zich te winnen. Als Magnus de kattige Edie kan bezighouden, heeft zijn broer tijd om haar zus te verleiden. Natuurlijk is Magnus totaal niet geïnteresseerd, maar Edie is… intrigerend. En koppig, slim en sexy. En misschien hebben ze toch meer met elkaar gemeen dan ze dachten…

Verschijnt op: 7 november 2017
Uitgeverij: Boekerij
Genre: Feelgood
ISBN: 9789022581063

In Extremis – Tim Parks

9 boeken om de herfst te overleven: In Extremis - Tim Parks

Thomas weet dat er iets is dat hij aan zijn moeder moet vertellen voor ze sterft. Maar zal hij haar op tijd bereiken? En heeft hij de moed om te zeggen wat hij eerder niet kon? Zijn telefoon trilt, zijn hoofd maakt overuren, en hij kan zijn aandacht niet houden bij de ernst van wat er staat te gebeuren. Moet hij proberen de familiecrisis van een vriend op te lossen? De scheiding van zijn eigen vrouw heroverwegen? Thomas beweegt zich jachtig door de dagen, maar kan in feite geen stap zetten. Waarom is hij zo volslagen verward en verlamd?

In extremis onderzoekt hoezeer onze identiteit zijn wortels vindt in onze familiegeschiedenis. Zijn we ooit in staat echt te veranderen?

Verschijnt op: 7 november 2017
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Genre: Literatuur, Contemporary
ISBN: 9789029514262

Wie niet weg is – M.J. Arlidge

9 boeken om de herfst te overleven: Wie niet weg is - M.J. Arlidge

Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtzaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.

Maar dan wordt er een verminkt lichaam in de cel naast die van haar gevonden en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt…

Verschijnt op: 7 november 2017
Uitgeverij: Boekerij
Genre: Thriller
ISBN: 9789022582206

Het appartement – S.L. Grey

9 boeken om de herfst te overleven: Het Appartement - S.L. Grey

Mark en Steph hebben een relatief gelukkig gezin met hun jonge dochter in het zonnige Kaapstad, tot op een dag gewapende mannen met bivakmutsen hun huis binnenvallen. Getraumatiseerd maar fysiek ongedeerd zijn Mark en Steph niet in staat om terug te keren naar het normale en leven in constante angst. Wanneer een vriend een herstellende vakantie in het buitenland voorstelt via een populaire woninguitwisseling, klinkt dat als het perfecte plan.

Ze vinden een artistiek koppel met een charmant appartement in Parijs dat graag naar Kaapstad zou willen komen. Mark en Steph kunnen de idyllische foto’s en de belofte van een romantische uitje niet weerstaan. Maar zodra ze in Parijs aankomen, realiseren ze zich snel dat er niets is zoals geadverteerd. Wanneer hun perfecte vakantie een hevige bocht neemt, worden de scheuren in hun huwelijk steeds groter en komen donkere geheimen uit Marks verleden naar boven.

Verschijnt op: 9 november 2017
Uitgeverij: The House of Books
Genre: Thriller
ISBN: 9789044351651

Heather, Volmaakt – Matthew Weiner

9 boeken om de herfst te overleven: Heather, Volmaakt - Matthew Weiner

Mark en Karen Breakstone wonen samen met hun dochter Heather in een prachtig appartement in New York. Het lijkt een perfect gezin en het ontbreekt hun aan niets. Bobby Klasky, een ex-gevangene, heeft zijn zaakjes beduidend minder goed op orde. Hij grijpt dan ook zijn kans wanneer hij aan het werk kan als aannemer in het appartementencomplex waar ook de Breakstones wonen. Wanneer Mark opmerkt hoe Bobby zijn dochter in de gaten houdt, leert hij hoe ver hij bereid is te gaan voor zijn familie.

Verschijnt op: 9 november 2017
Uitgeverij: De Bezige Bij
Genre: Literatuur, Contemporary
ISBN: 9789023472391

Nimmernacht – Jay Kristoff

 9 boeken om de herfst te overleven: Nimmernacht - Jay Kristoff

Nimmernacht is het eerste deel van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars.

Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt. Zes jaar later zet het kind dat is opgegroeid in de schaduwen haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken – de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor.

Maar Mia’s vijanden zijn machtige figuren, en de kans dat ze bij hen in de buurt kan komen is erg klein. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia zelf een wapen worden dat haar gelijke niet kent. Ze moet zichzelf bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs de leraren het op je voorzien hebben.

Gelukkig is Mia niet zomaar een student. De schaduwen houden van haar… en ze nemen al haar angsten weg.

Verschijnt op: 10 november 2017
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Genre: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9789024577231 

Spiegel – Cara Delvingne

9 boeken om de herfst te overleven: Spiegel - Cara Delvingne

De zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet altijd gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de rivier wordt gehaald en in coma in het ziekenhuis terechtkomt.

De politie doet het af als een mislukte zelfmoord, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen van de groep aan het licht brengt. Niets zal ooit meer zo zijn als het was, want een versplinterde spiegel, kan nooit meer worden gemaakt.

Vriend. Geliefde. Slachtoffer. Verrader.

Wie zie jij als je in de spiegel kijkt?

Verschijnt op: 28 november 2017
Uitgeverij: HarperCollins
Genre: Young Adult, Contemporary
ISBN: 9789402700299

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge