8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen

8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen

Om de koude, grijze, miezerige, vervelende, veel te lange winter – valt het op dat ik geen fan ben van dit seizoen? – te overbruggen, heb ik een aantal boeken geselecteerd die je gegarandeerd zullen entertainen. Wil je graag rillen door de spanning met een steengoede thriller? Of voel je meer voor een opwindende roman die je het warm doet krijgen? Ik heb voor ieder wat wils.

Haar Perfecte Leven – Sam Hepburn

8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen: Haar Perfecte Leven - Sam Hepburn // mybooksandlife.be

Grace Dwyer heeft het allemaal: een knappe echtgenoot, een leuke baan als tv-kok, een schattig dochtertje en een prachtig huis. Ze leidt een perfect leven. Haar nieuwe vriendin Juliette past niet helemaal in dat plaatje: ze is een alleenstaande moeder die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Waarom zijn ze bevriend geraakt? Grace’ leven blijkt ook minder perfect dan op het eerste gezicht het geval lijkt. En wanneer haar leven nog meer barsten vertoont, is het de vraag of ze dat overleeft.

Verschijnt op: 25 januari 2018
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Thriller
ISBN: 9789026336959

De Krijtman – C.J. Tudor

8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen: De Krijtman - C.J. Tudor // mybooksandlife.be

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Of was het toen we het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie De Krijtman voor het eerst ontmoette.

Het was De Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar het lichaam van een meisje. Het grootste deel ervan, atlhans…

Dat was dertig jaar geleden, en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.

Verschijnt op: 30 januari 2018
Uitgeverij: Bruna Uitgevers
Genre: Thriller
ISBN: 9789400509054

De Duister Machten #2: Schaduwheer – Cassandra Clare

8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen: Schaduwheer - Cassandra Clare // mybooksandlife.be

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zijn eigen problemen…

De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is…

Verschijnt op: 15 januari 2018
Uitgeverij: Moon Young Adult
Genre: Young Adult, Fantasy
ISBN: 978904883673

Het Ongelukproject – Julie Buxbaum

8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen: Het Ongelukproject - Julie Buxbaum // mybooksandlife.be

David houdt van feiten, getallen en zijn notitieboekje. Zit al 622 dagen alleen tijdens de schoolpauze. Kit gaat voor het eerst weer naar school nadat haar vader is verongelukt. Sinds haar vaders dood, weet Kit niet meer hoe ze met haar vriendinnen moet praten. In de pauze gaat ze daarom naast David zitten in de hoop met rust gelaten te worden. Maar Davids vreemde directheid blijkt juist een verademing. Zo ontstaat een wonderlijke vriendschap.

Als Kit en David samen ‘Het ongeluk project’ opstarten om meer te weten te komen over het auto-ongeluk van Kits vader, hebben ze geen idee wat dit teweeg brengt. Kan hun vriendschap de waarheid overleven?

Verschijnt op: 30 januari 2018
Uitgeverij: De Fontein
Genre: Young Adult
ISBN: 9789026144561

Hazelwoud – Melissa Albert

8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen: Hazelwoud - Melissa Albert // mybooksandlife.be

De zeventienjarige Alice heeft het grootste deel van haar leven samen met haar moeder reizend doorgebracht om het ongeluk voor te blijven. Wanneer haar oma, auteur van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt en haar moeder wordt ontvoerd door een figuur die zegt dat hij uit Hinterland – de wereld van haar oma’s verhalen -komt, zit er maar één ding op: ze moet hulp vragen aan super-Hinterland-fan Ellery Finch en afreizen naar het Hazelwoud. Zal ze er daar achter komen hoe háár verhaal begon?

Verschijnt op: 30 januari 2018
Uitgeverij: Moon Young Adult
Genre: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9789048838967

De dames van Ivy Cottage – Julie Klassen

8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen: De Dames van Ivy Cottage - Julie Klassen // mybooksandlife.be

De dames van Ivy Cottage‘ is het tweede deel in de Ivy Hill-serie van Julie Klassen over het gelijknamige lieflijke dorpje in Engeland.

Rachel Ashford was vroeger vermogend, maar die tijd is voorbij. Vastbesloten om haar eigen brood te verdienen begint ze een bibliotheek. Ze stuit op twee mysterieuze zaken die ze simpelweg niet met rust kan laten. Bij het uitzoeken wat hierachter schuilgaat, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek: een vroegere geliefde steunt haar bij haar speurtocht. Maar geen van beiden hebben ze een vermoeden van de verrassing die hen te wachten staat.

De historische romans van Julie Klassen spelen zich af in de Regency-periode, net als de kostuumdrama’s van Jane Austen. ‘De dames van Ivy Cottage‘ is het vervolg op ‘De herberg van Ivy Hill‘, maar kan ook goed los gelezen worden.

Verschijnt op: 16 januari 2018
Uitgeverij: Kok
Genre: Historische roman
ISBN: 9789029726955

Ave Cesaria – Sanne Hillemans

8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen: Ave Cesaria - Sanne Hillemans // mybooksandlife.be

Ave Cesaria is het vervolg op Circus Cesaria en gaat verder waar het vorige boek eindigde. Het kan daarom niet als los verhaal gelezen worden. 

Lees hieronder wat anderen over Circus Cesaria zeggen:

Sanne laat met Circus Cesaria zien dat een auteur zelf ook een boek uit kan geven dat goed in elkaar zit qua taal én verhaal. Dit boek doet absoluut niet af aan titels die zijn opgepikt door een uitgever.
– Lisa, Leave No Story Behind

Haar schrijfstijl verraste mij nog het meeste.
– Danique V., Adorable Books

Circus Cesaria van Sanne Hillemans heeft al mijn verwachtingen overtroffen.
– Judith, JudithBlogtSolo

Zeer beeldend en krachtig weet ze de personages en hun leefwereld te beschrijven.
– Peggy, Perfecte Buren Leesclub

Dankzij een paar goedgeplaatste plottwists, kijk je reikhalzend uit naar het vervolg op dit meeslepende boek.
– 
Michelle, My Books & Life

Verschijnt op: 31 januari 2018
Uitgeverij: Sunny Hill Books
Genre: Roman
ISBN: 9789492670045

Royal Passion – Geneva Lee

8 veelbelovende boeken om de winter te overbruggen: Royal Passion - Geneva Lee // mybooksandlife.be

Het was nog nooit zo spannend bij het Britse koningshuis – een hotte nieuwe serie voor de vele fans van E.L. James, Audrey Carlan en Jessica Clare

Een blik, een kus en niets is meer hetzelfde. Op haar afstudeerfeestje ontmoet Clara Bishop een knappe vreemdeling. Zonder waarschuwing trekt hij haar naar zich toe en kust haar gepassioneerd, waarna hij weer verdwijnt. Clara heeft geen idee wie de man is – totdat een foto van hen beiden in de krant verschijnt: het is prins Alexander van Cambridge, kroonprins van Engeland, een bad boy met koninklijk bloed…

Verschijnt op: 6 februari 2018
Uitgeverij: Boekerij
Genre: Romantiek
ISBN: 9789022582930

Follow:

1 Comment

  1. 12 Januari 2018 / 20:11

    Mooie boeken komen er weer uit in januari. Ik kijk vooral uit naar Hazel Woud en Ave Cesaria. Al klinkt Het Ongelukproject ook wel interessant 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge