5 grote verschillen tussen ACOTAR en ACOMAF

5 grote verschillen tussen ACOTAR en ACOMAF

Deze week staat helemaal in het teken van de nieuwe release in de A Court of Thorns and Roses-serie. Want na A Court of Mist and Fury is het nu tijd voor A Court of Wings and Ruin! In dit artikel zet ik de grootste verschillen tussen ACOTAR en ACOMAF op een rijtje. Pas wel op: de rest van dit artikel bevat SPOILERS. Heb je de serie nog niet gelezen? Dan stel ik voor dat je iets anders leest op My Books & Life. 😉

Romantiek

Aangezien ACOTAR een hervertelling is van Beauty and the Beast, kon je op voorhand al weten dat er een stevige portie romantiek te vinden zou zijn. En ik ben absoluut niet vies van wat romantiek. In dit eerste boek werd ik er dan ook helemaal door meegesleept en was ik compleet verliefd op Tamlin. Move over, Feyre. Michelle is in town!

5 grote verschillen tussen ACOTAR en ACOWAR // mybooksandlife.be

ACOMAF bevat dan weer minder romantiek. Toch kwam ik hier absoluut geen romantiek te kort. Het was er gewoon op een andere manier.Niet zo klef en groots maar eerder flirterig, speels en sexy! En achteraf gezien vond ik dit zelfs een pak beter. Het tweede boek is namelijk echt zoals het bedoeld is; fantasy met een vleugje romantiek. Terwijl ACOTAR eerder aanvoelde als een romantisch verhaal met wat fantasy-elementen.

“If you were going to die, I was going to die with you. I couldn’t stop thinking it over and over as you screamed, as I tried to kill her; you were my mate, my mate, my mate.”

Tamlin vs Rhysand

Zoals ik hierboven al vertelde, was ik tijdens het lezen van ACOTAR helemaal verliefd op Tamlin. Één van mijn boekvriendinnetjes vertelde me dat ik Tamlin nog zou gaan haten in het tweede boek. Toen ik dat las, keek ik echt heel verbaasd op. “Nooit!” Maar oh jawel. Ik vind hem helemaal niet leuk meer.

5 grote verschillen tussen ACOTAR en ACOWAR // mybooksandlife.be

De titel van dit onderdeeltje doet misschien vermoeden dat er een liefdesdriehoek in het spel was, maar dit vond ik absoluutniet het geval. Feyre verlaat Tamlin om weg te komen uit een toxische relatie. En niet om een relatie met Rhysand te beginnen. Rhys biedt haar enkel een veilige plaats om terug op zichzelf te komen en om te ontdekken wie ze echt is, toen ze nog volop aan het wennen was aan haar onsterfelijk lichaam.

“He locked you up because he knew—the bastard knew what a treasure you are. That you are worth more than land or gold or jewels. He knew, and wanted to keep you all to himself.”

Qua karakter zijn de twee enorm verschillend. Tamlinis heel beschermend tegenover Feyre, maar op een verstikkende manier. Hij wil haar klein en vooral onbewust houden voor haar nieuwe krachten. Rhysand daarintegen respecteert Feyre en behandelt haar als een gelijke. Er ontstaat een vriendschap – die later uitgroeit tot een liefdesrelatie – tussen die twee die gezond is én waarin ze met elkaar kunnen communiceren.

“And I realized—I realized how badly I’d been treated before, if my standards had become so low. If the freedom I’d been granted felt like a privilege and not an inherent right.”

Feyre

Feyre is in ACOTAR vooral op zoek naar warmte en veiligheid. En die vindt ze bij Tamlin. Ze wil gewoon graag gezien worden, omdat ze dat gevoel al haar hele leven heeft moeten missen. En ze is ook best bad ass. Maar dit is ze enkel om het leven van haar grote liefde te redden. Haar enige drijfveer in ACOTAR is liefde.

5 grote verschillen tussen ACOTAR en ACOMAF // mybooksandlife.be

Dit verandert helemaal in ACOMAF. Daar wil ze zichzelf inzetten om de bevolking van Prythian te helpen. Feyre is natuurlijk helemaal veranderd door haar ervaring Under the Mountain. Haar behoeftes en dromen zijn daardoor ook veranderd. Toen ze nog zwak en uitgehongerd was, had ze behoefte aan iemand om haar te beschermen, zoals Tamlin. Nu is ze sterk en heet ze vrijheid nodig om die nieuwe krachten meester te worden.

“The power did not belong to the High Lords. Not any longer. It belonged to me – as I belonged only to me, as my future was mine to decide, to forge.”

Spring Court vs Night Court

De setting van deze twee boeken is letterlijk dag en nacht verschil. In ACOTAR is Spring Court de belangrijkste omgeving. Daar is het altijd lente en bloeien de bloemen eeuwig.

“Where are we going?” Rhys’s smile widened into a grin. “To Velaris – the City of Starlight.”

Night Court is een pak veelzijdiger. De seizoenen gaan daar gewoon hun gang en je ziet er de meest prachtige natuurfenomenen. Velaris staat ondertussen op mijn lijstje van droombestemmingen. 😉

5 grote verschillen tussen ACOTAR en ACOMAF // mybooksandlife.beVelaris – Night Court

Spanning

Vond je ACOTAR al spannend? Dan doet ACOMAF je nagelbijten tot er niets meer van je nagels overblijft. In het eerste boek situeerde de spanning zich vooral op het einde van het boek. De spanning is in het tweede boek praktisch altijd aanwezig. Zowel actie als seksuele spanning zitten daar volledig verweven in het verhaal.

5 grote verschillen tussen ACOTAR en ACOMAF // mybooksandlife.be

Als je nu deze verschillen bekijkt, kan je daarmee akkoord gaan? Zie jij nog andere grote verschillen tussen deze twee toppers?

 

** Afbeeldingen zijn afkomstig van Pinterest

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge