2 Tv-Series Om De Regenachtige Dagen Door Te Komen

2 Tv-Series Om De Regenachtige Dagen Door Te Komen

Het is zomer! Maar dat wil niet zeggen dat we geen televisie meer kijken. In België en Nederland zijn we namelijk nogal wispelturige zomers gewoon. Van hittegolf naar aanhoudende regen is geen rariteit voor ons. En om de tijd die we noodgedwongen binnen moeten spenderen wat dragelijker te maken, heb ik een aantal leuke tv-series klaarstaan die je zeker eens moet proberen. 

Game of Thrones

 

2 Tv-Series Om De Regenachtige Dagen Door Te Komen: Game of Thrones // mybooksandlife.be

Ik ontdekte deze populaire reeks aan de late kant. Drie jaar geleden raadde iemand me aan om naar Game of Thrones te kijken, en op drie weken tijd had ik vier seizoen gebingewatcht.

Wat maakt deze serie zo geweldig?

  • Veel van de scènes worden in Kroatië gefilmd, dus het decor en de setting is fantastisch.
  • Het is een HBO-serie dus naakt en bruut geweld worden niet geschuwd.
  • De verhaallijnen zijn ontzettend verslavend.
  • Geen enkel personage is veilig. Zelfs hoofdpersonages vallen als vliegen.
  • Epische afleveringen zoals The Red Wedding en Battle of the Bastards blijven je voor altijd bij.
  • Kit Harington.

 

2 Tv-Series Om De Regenachtige Dagen Door Te Komen: Game of Thrones - Kit Harington // mybooksandlife.be

Enkele weken geleden bekeek ik de volledige serie nog eens voor een tweede keer om mijn geheugen op te frissen voor het zevende seizoen, dat zondag aan zijn derde aflevering toe is. Zo mogelijks genoot ik er nog meer van dan de eerste keer. Dus als je nog niet op de Game of Thrones-trein bent gesprongen, geef het dan zeker een kans. Je zal het jezelf niet beklagen.

GLOW

2 Tv-Series Om De Regenachtige Dagen Door Te Komen: GLOW // mybooksandlife.be

Een nieuwe tv-serie van Netflix die wederom briljant is. Hoe blijven ze dat toch doen?! GLOW staat voor Gorgeous Ladies Of Wresteling en gaat over – zoals de naam al zegt – worstelende vrouwen.

De serie speelt zich af in het Los Angeles van 1985 waar Ruth Wilder – gespeeld door de fantastische Alison Brie (bekend van How To Be Single) – auditie doet om deel uit te maken van een tv-programma over worstelende vrouwen. Haar (ex?-) beste vriendin, Debbie Eagan, – gespeeld door Betty Gilpin (bekend van onder andere Nurse Jackie en Masters of Sex) – daagt ook op bij de auditie. En aangezien Debbie pas te weten is gekomen dat Ruth met haar man naar bed is geweest, is vuurwerk gegarandeerd.

Waarom moet je kijken naar GLOW? The eighties vibe is real in this one. Over het algemeen ziet de mode van de jaren ’80 er nogal belachelijk uit, maar deze dames are rocking the look. En hoewel je zou denken dat je niet veel gemeen hebt met worstelende vrouwen, hebben zij ook gewoon dezelfde persoonlijke problemen als wij. Liefdesverdriet, problemen met vriendinnen, werkloosheid,… Alles komt aan bod.

De serie bestaat uit 10 aflevering van ongeveer 30 minuten, wat natuurlijk veel te kort is. Heb je besloten om GLOW een kans te geven? Reserveer dan een paar uur de zetel en televisie, want je kijkt gegarandeerd de serie op één avond helemaal uit.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge