10 redenen waarom je ‘A Court of Wings and Ruin’ wilt lezen

10 redenen waarom je ‘A Court of Wings and Ruin’ wilt lezen

Vandaag is het 1 mei. Dat wil zeggen dat het morgen 2 mei is. Klinkt misschien niet zo speciaal, maar voor een bepaalde groep van boekenliefhebbers is dat een grote dag. Het is de dag van de release van A Court of Wings and Ruin / Hof van Vleugels en VerwoestingIk ben zo blij als een konijn met een wortel! Zo blij als een panda met bamboe! Heel blij dus. Ik heb ook eventjes een tal van redenen verzameld waarom je ACOWAR wilt lezen. (Opgepast, dit artikel bevat enkele spoilers voor ACOTAR en ACOMAF.)

Je wilt A Court of Wings and Ruin lezen omdat:
 1. je de twee vorige boeken misschien maar niks vond. En toch wil je de derde ook kopen. Want dat staat gewoon leuker in je boekenkast.
 2. je gewoon moet weten wat er gaat gebeuren met Feyre. En Rhysand. En Mor. Amren, Azriel, Cassian. Je wilt stiekem zelfs weten hoe het Tamlin the Tool verder vergaat.
 3. je tientallen foto’s van dit boek wilt nemen. En van de complete serie. Bookstagram proof baby!
 4. je reikhalzend uitkijkt naar alle nieuwe bookish merch die overal gaat opduiken. Bladwijzers, kaarsen, prints. Got to get them all!
 5. je lekker wilt fangirlen met vriendinnen. En je wilt ACOWAR bij iedereen onder de neus kunnen steken en zeggen: “KOPEN. DIT!”
 6. je – niet zo stiekem – verliefd bent op Rhysand. En je hebt meer Rhysand nodig.
 7. je wilt weten welke kant Lucien gaat kiezen. Want wees eerlijke, stiekem vinden we Lucien allemaal nog leuk.
 8. je wilt weten wat voor wezen Amren echt is. Sarah J. Maas heeft al verteld dat dit in ACOWAR onthuld wordt. Is ze eigenlijk een draak? Was ze ooit een slang? We weten het niet! 😮
 9. je wilt weten of Cassian ooit nog zal vliegen. Please, laat hem nog in staat zijn om te vliegen!
 10. je meer wilt weten over die befaamde wingspan van Rhysand. If you know what I mean. 😉

“My goal was bigger than revenge. My purpose greater than personal retribution.”

Maar waar gaat A Court of Wings and Ruin nu eigenlijk over?

Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre is teruggekeerd naar Spring Court, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke High Lords ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

[bol_product_links block_id=”bol_58fdfa3af01ec_selected-products” products=”9200000070999498,9200000064019620″ name=”ACOWAR” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Klinkt goed, niet? Ik ben echt heel benieuwd naar wat er allemaal gaat gebeuren. Maar ik moet toegeven dat ik ook een beetje angstig ben over dit derde deel… Ik hoop maar dat Sarah J. Maas geen dingen laat gebeuren die ik écht niet wil lezen en zo de serie verpest. Ik moet er goede hoop in houden dat dit niet het geval gaat zijn. Keep the faith, Michelle. Keep the faith.

“I repeated their names silently, over and over into the darkness. Rhysand. Mor. Cassian. Amren. Azriel. Elain. Nesta.”

A Court of – week

Omdat dit een release is waar ik enorm hard naar uitkijk – ik denk zelfs dat ik nog nooit zo immens heb uitgekeken naar een boek -, heb ik besloten om 5 dagen lang artikels geïnspireerd op deze trilogie jullie kant uit te sturen.

Wat kan je allemaal verwachten?

 • Het eerste artikel heb je net gelezen; 10 redenen waarom je ‘A Court of Wings and Ruin’ wil lezen.
 • Dinsdag 2 mei 2017: Recensie over A Court of Thorns and Roses / Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas.
 • Woensdag 3 mei 2017: Recensie over A Court of Mist and Fury / Hof van Mist en Woede van Sarah J. Maas.
 • Donderdag 4 mei 2017: 5 grote verschillen tussen ACOTAR en ACOMAF.
 • Vrijdag 5 mei 2017: Een playlist die perfect is om te beluisteren terwijl je deze trilogie leest.

Ik wens jullie veel leesplezier deze week, zowel met mijn artikeltjes als met het boek!

** Korte inhoud is afkomstig van bol.com.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge