10 feiten die je nog niet wist over ‘Orange is the New Black’

10 feiten die je nog niet wist over ‘Orange is the New Black’

Handen omhoog als je ook wilt weten hoe het de gevangenen van Litchfield verder vergaat na die nagelbijtende seizoensfinale van vorig jaar! Gelukkig hoeven we niet meer te wachten want vandaag, 9 juni, is het zover. Het vijfde seizoen van de populaire serie ‘Orange is the New Black‘ verschijnt op Netflix. Hoera! 

Deze 10 feiten over ‘Orange is the New Black‘ wist je vast nog niet:
 1. Orange is the New Black‘ is gebaseerd op een boek dat geschreven werd door Piper Kerman. Het boek is op zijn beurt gebaseerd op haar ervaring. Piper spendeerde namelijk echt een jaar in een vrouwengevangenis.
  10 feiten die je nog niet wist over 'Orange is the New Black' // mybooksandlife.be
 2. De actrice die Yoga Jones speelt, leende haar stem aan Patty Mayonaise, een personage uit de cartoonreeks ‘Doug‘.
 3. Zo ziet Crazy Eyes er in het echt uit. Haar personage zou oorspronkelijk maar in enkele afleveringen te zien zijn. En wat ben ik blij dat dit niet het geval is!
 4. Dit zijn de echte Piper en Larry.
 5. Het tweede seizoen van OITNB werd op dezelfde dag gereleased als de verfilming van ‘The Fault in our Stars‘. Het boek verschijnt zelfs even in de serie.
 6. Samira Wiley, aka Poussey, is ook te zien in de serie The Handmaid’s Tale, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Margaret Atwood.
 7. De schrijvers van OITNB verklaarden dat ze een heel raar aubergine-mopje echt leuk vinden en zelfs meermaals in de serie gebruiken.
 8. Het litteken op de borstkas van Nicky, gespeeld door Natasha Lyonne, is echt. Ze hield het over aan een hartoperatie in 2012.
 9. Laura Prepon speelde vroeger Donna in ‘That ’70s show‘. Daar voorspelde ze al het lot van Alex, het personage dat ze speelt in OITNB.
 10. De meeste buitenscènes zijn gefilmd op het domein van een verlaten psychiatrisch ziekenhuis in New York.

  En om af te sluiten nog een trailer van het nieuwe seizoen.

Follow:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*Verplicht

CommentLuv badge